REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Soția consilierului anchetat de DNA, alături de Teodosie, implicată în afacerea penală Micul Regat

Soția consilierului anchetat de DNA, alături de Teodosie, implicată în afacerea penală Micul Regat

Natalia PĂUN 7 decembrie 2023 | 00:00 11172

Arhiepiscopia Tomisului este implicată într-un nou scandal mediatic, după ce DNA a anunțat urmărirea penală a IPS Teodosie și a consilierului economic al instituției pentru cumpărare de influență. Acest act vine în urma unei investigații filmată cu camera ascunsă de către un preot care pretinde că este om de afaceri și care îi propune arhiepiscopul Tomisului să obțină o finanțare de 800.000 de lei pentru arhiepiscopie de la Secretariatul de Stat pentru Culte, în schimbul unui comision de 20% din sumă pentru el. Cel care a pus cărțile pe masă pentru IPS Teodosie a fost consilierul Ilie Petre. Dacă nu știți cine este consilierul, vă spunem noi! Este asistent universitar la Ovidius și... e soțul unei educatoare implicată în scandalul de la Grădinița Micul Regat, scandal care s-a soldat cu condamnări. În 2017, mai multe angajate ale unității private de învățământ au fost acuzate că bat copiii.

Sotia consilierului anchetat de DNA, alaturi de Teodosie, implicata in afacerea penala Micul RegatIlie și Irina Petre

Cine este Ilie Petre?

Ilie Petre este consilier economic în Arhiepiscopia Tomisului din anul 2018, preot paroh la biserica Sfântul Dumitru din Constanța din anul 2009, iar pe pagina sa de Facebook se arată că a fost, tot din 2018, Consilier Canonico-Juridic. Ilie Petre este și asistent universitar la Facultatea de Teologie din cadrul Universității Ovidius din Constanța. În CV-ul acestuia se arată faptul că a avut și funcția de consilier parlamentar în perioada 2001-2002. Ilie Petre are două declarații de avere publice din anii în care a fost director la Seminarul Teologic din Constanța. În ultima dintre ele, respectiv cea din 2011, Ilie Petre avea în posesie un Ford Focus, iar în conturile bancare avea sumele de 7.500 euro la Banca Românească, respectiv 10.100 LEI la BCR.

Sotia consilierului anchetat de DNA, alaturi de Teodosie, implicata in afacerea penala Micul Regat

CV-ul preotului

Iar partea cea mai picantă acum vine! Consilierul nu și-a făcut public de declarația avere deși, reiterăm, lucrează la Universitatea Ovidius. Ultima declarație figurează din 2011, când câștiga pe postul de angajat al Arhiepiscopiei Tomisului, suma de 10.937 lei, în calitate de preot la Biserica Sf. Dumitru - 3780 lei, de asistent universitar la Universitatea Ovidius - 14.848 lei și director la Seminarul Teologic - 2.602.

Sotia consilierului anchetat de DNA, alaturi de Teodosie, implicata in afacerea penala Micul RegatCV-ul preotului

Soția lui Ilie Petre, condamnată penal, după ce a fost filmată lovind copii la o grădiniță

Pentru cei care nu știu, Ilie Petre este căsătorit cu Irina Petre, un alt nume controversat la nivel local. A fost și implicată într-un scandal în trecut. Irina Petre a fost educatoare la grădinița privată Micul Regat, din anul 2009. Prin 2017, mai mulți părinți au observat că cei mici veneau acasă cu vânătăi și speriați. Chiar unul din părinți a montat o cameră ascunsă în jucăria copilului și a rămas uimit atunci când a accesat imaginile. Copiii erau bătuți zilnic, îmbrânciți, trași de păr și de mâini, erau scoși afară în frig și erau forțați să doarmă în propria urină, moment după care educatoarele ștergeau imaginile de pe camerele de supraveghere.

Sotia consilierului anchetat de DNA, alaturi de Teodosie, implicata in afacerea penala Micul Regatimagine de la Micul Regat

Mai mult, la un moment dat, spunea avocatul unui dintre părinți, Șerban Roman, grădinița ar fi uitat să oprească filmările camerelor de supraveghere după ora la care prevedea contractul, iar un tătic a văzut întâmplător alte imagini ale groazei. „Sunt 60 de copii la acea grădiniţă şi un singur părinte a văzut întâmplător aceste imagini. Toate imaginile pe care le vedeţi sunt filmate în numai două zile, deci vă puteţi imagina ce se întâmpla în fiecare zi. Părinţii au văzut că micuţii veneau acasă plini de vânătăi, iar când întrebau ce s-a întâmplat li se spunea ba că s-au ciocnit între ei, ba că s-au lovit de vreun obiect. Unii dintre ei veneau acasă mirosind a cafea. Li s-a spus că au mâncat bomboane. Niciodată nu şi-au putut închipui că ei primeau cafea la grădiniţă.

Sotia consilierului anchetat de DNA, alaturi de Teodosie, implicata in afacerea penala Micul Regatimagine de la Micul Regat

(...) Primeau vin înainte de culcare, ca să adoarmă, iar când se trezeau primeau cafea. Acest lucru reiese clar din înregistrările audio care s-au făcut: două angajate vorbeau între ele dacă au servit vinul copiilor“, a menționat, la acea vreme, avocatul Șerban Roman.

Condamnată...

Printre educatoarele implicate a fost și soția consilierului Ilie Petre. În urma scandalului a urmat o anchetă care s-a finalizat cu o condamnare penală de un an și jumătate de închisoare cu suspendare pentru educatoarele vinovate, inclusiv pentru Irina Petre, soția lui Ilie Petre. Judecătoria Constanța a hotărât ca acestea să plătească 7.500 euro daune morale. În urma apelului, Curtea de Apel Constanța a mărit suma la 50.000 de euro, adică 10.000 euro daune morale pentru fiecare familie. Pedeapsa penală a rămas aceeași.

În acest moment, nu știm dacă Irina Petre mai profesează, deși pe pagina grădiniței Gulliver încă este o poză cu aceasta la  grupa de copii „Voiniceii“.  Ea și preotul Ilie Petre au trei copii împreună. Nu știm dacă le-a acordat același tratament și acestora.

Sotia consilierului anchetat de DNA, alaturi de Teodosie, implicata in afacerea penala Micul RegatIrina Petre apare pe site-ul grădiniței Gulliver

Afaceri imobiliare?!

Cei doi soți ar putea fi implicați și în afaceri imobiliare. Pe pagina fiului lui Ilie Petre a fost publicat, recent, un anunț în care acesta promova o postare legată de un apartament din zona Mamaia.

Sotia consilierului anchetat de DNA, alaturi de Teodosie, implicata in afacerea penala Micul Regat

imobilul unde familia Petre ar deține apartamente pe care le închiriază

Desigur, în link-ul postării este inclus numele Irina, iar gazda proprietății de pe booking are numele de Ilie. „Gazda Ilie “ spune pe booking că vorbește trei limbi, română, engleză, italiană, la fel cum scrie și în CV-ul acestuia. Să fi, oare, coincidențe?!

Sotia consilierului anchetat de DNA, alaturi de Teodosie, implicata in afacerea penala Micul Regat

De asemenea, printre fotografiile postate ca și peisaje în promovarea apartamentului, apare și o fotografie semnată de fotograful Arhiepiscopiei Tomisului. Fotografie preluată de Ilie Petre de pe pagina acestuia pentru a arăta faptul că proprietatea are vedere la mare, la fel cum scrie și în descriere.

Sotia consilierului anchetat de DNA, alaturi de Teodosie, implicata in afacerea penala Micul Regatfiul soților Petre promovează vânzarea unui apartament în Mamaia

Proprietatea MoonLight Lake View Mamaia are și pagină de Facebook. Straniu este că tot timpul a avut ca date de contact un număr de telefon și un mail cu numele Matei Petre, la fel ca al fiului consilierului Ilie Petre. În urma scandalului „Mană cerească”, mail-ul paginii a fost schimbat într-unul inexistent: academicianbarbu@yahoo.ro. Vrea, oare, să arunce Ilie Petre sacul în cârca lui Constantin Barbu?!

Sotia consilierului anchetat de DNA, alaturi de Teodosie, implicata in afacerea penala Micul RegatIlie Petre

De cine se ascunde Ilie Petre?! Nu știm. Cert este că zvonurile nu sunt degeaba, iar coincidențele sunt prea mari! De asemenea, Ilie Petre se ascunde destul de bine. Pentru a intra în apartament, turiștii nu se întâlnesc cu proprietarul, după cum se arată în recenzii, ci există un sistem de auto-check in.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ilie ilie lua in rect sa i ti fie si moartă si vie dar mai mult vie Ce femeie ai alta nu ai gasit Mai degrabă o sari decit sa o ocolește Macar o ugi bine,sa fie macar atiit folositoare.Ca sa ii ajungi la mij ii complicat stiu.
1
0
La cumpararea de lumînări 5 carti de rugăciuni si alte diverse din acea biserica nu am vazut casa de marcat. Taxe taxe la stat nu se percep aici?
3
0
ACEST PREOT ILIE MI SA PARUT FOARTE DE TREBA.ASTA PINA AM AVUT UN DECES IN FAMILIE.MAMA,ACESTA MI A RECOMANDAT O SC FUNERARA A UNUI DOMN PIRLICA.ACESTA AM INTELES XA SI DINSU ESTE PREOT.A FOST CATASTROFAL.MAMA INBRACATA CA PE SAC NU MAI VB DE IGIENIZAT BROBOADA ASEZATA RAU.PLINA DE APA PE MIMECILE HAINEI.I AM SARUTAT MINA SI ERAU INGHETATE MIMECILE TARI.AM INTELES DE LA RUDELE MELE CA ACEST PREOT ARE SI ALTE TINICHELE DE COADA.SPUNEAU CA FACEA DIFERITE LUCRURI IN GARAJUL UNEI CURTI.NU AM STIUT AM MERS PE BUNA CREDINTA A PREOTULUI ILIE.ACUM SPER DAR CA MAMA SA MA OERTE IAR ACESTA SA PRIMEASCA DUPA SUFLET.
4
0
Va dati seama de ce justitie vorbim daca ancheteaza o piesa de tearu a unui pseudo jurnalist frustrat , un provocator pervers ! Adica IPS Teodosie a cumparat influienta de pe un jurNazist provocator ce nu indeplinea nici o funtie publica ?
0
4
citeste numele autoarei si mai gandeste 1 data daca mai zici ce ai zis :))))))))))) :))))):))))) din nou : BRAVO
2
0
interesant numele autorului!!!! cu atat mai mult ofera onestitate articolul!!! BRAVO!!!
2
0
Ia uite umflata asta era și bătăușă de copii! Hai toate babele da ți bani la popi să aibă pt umflatele lor de acasă și bătăușe
10
3
Presa noastră cea vitează! Are-n viaţă mare rost... Este câinele de pază!! Care latră... Contra COST!!!
6
10
Presa noastră cea vitează! Are-n viaţă mare rost... Este câinele de pază!! Care latră... Contra COST!!!
5
10
preoții au menirea dea conduce și pastori turmele domnului, Nu de ale mulge pană la ultimul argint
11
1
ca nenea asta nu am cunoscut pana acum...
8
1
Cum nu stiti Replica? Este educatoare la Guliver, la grupa mare. Ea e condamnata, directoarea nu ia examanul de director dar este director. Toti sunt numiti in interesul invatamantului.
12
0
Niște golani ordinari. Și el și T*o. T*o are 17 conturi bancare pe numele lui și a declarat la fisc în ultimii 10 ani venituri de peste 1 milion de euro. Mergeți oițelor să-i pupați mana...
15
2
Niște golani ordinari. Și el și T*o. T*o are 17 conturi bancare pe numele lui și a declarat la fisc în ultimii 10 ani venituri de peste 1 milion de euro. Mergeți oițelor să-i pupați mana...
10
3
Numai DUMNEZEU ii mai satura pe acesti ipocriti! Din ce au, tot vor mai mult! CORUPTIA ii ajuta si ii apara de JUSTITIE! Care si Ea , JUSTITIA este pusa la zid, de acelas virus!
13
1
Asta este un hoț ordinar,ca dacă era cinstit nu îl lua spagoveanu consilier!!
19
3
Bine ca ati publicat CV-ul cu nr lui de telefon, sa-l complimenteze lumea!!!
19
1
RUPEA COPII IN BATAIE LA MICUL REGAT ,LA CE MIZERII FAC BARBATII IN FUSTA SI SOSIILE LOR SUPRAPONDERALE CRED CA DUMNEZEU E CU FATA IN ALTA PARTE
19
1
Mai bine cantai, ca voce ai, decât sa pupi poala popii spre DNA. Dar necuratul va împinge la bani și golaneala. Tot ce stinge T*o trebuie sa fie cu belea. Ca ei oricum nu cred în nimic!
20
3
din jurul satanei spagoveanu e putred de corupt si lipsit de orice dumnezei. Absolut toti sunt iinfractori !!! Mwie cu kkt si sosoiu la toti !!!
29
5

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510