REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Soția lui Boris Parpală s-a pensionat, dar nu vrea să plece din Primăria Constanța!

Soția lui Boris Parpală s-a pensionat, dar nu vrea să plece din Primăria Constanța!

Mirela PASCAL 8 aprilie 2023 | 00:00 4909

Atunci când vine vorba de pensie, la gândul că sumele de bani încasate vor fi mai mici decât în mod obișnuit, oamenii caută soluții pentru a-și suplimenta veniturile. Pensiile se pot cumula cu mai multe tipuri de venituri, fără ca beneficiarul să-și piardă dreptul la pensie. De la pensia pentru limită de vârstă, la cea de invaliditate sau de urmaș, toate permit suplimentarea veniturilor, fără ca persoana în cauză să fie nevoită să ocolească legea.  Proiectul de lege care interzice cumulul pensiei cu salariul de la stat e blocat în Camera Deputaților de mai bine de trei ani, coaliția de 70% din Parlament nefiind dispusă să adopte legea. Până atunci, în companiile sau instituțiile de stat vor continua să activeze bugetari de peste 70 de ani, blocând, practic, locul unei persoane tinere și calificată. Acesta este și cazul Brîndușei Mihaela Parpală, soția lui Boris Parpală, care încasează pe lângă pensia de 4000 de lei și un salariu din Primăria Constanța, de peste 5000 de lei.

 Sotia lui Boris Parpala s-a pensionat, dar nu vrea sa plece din Primaria Constanta!Boris Parpală, pe vremea când era director în CJ

Brîndușa  Parpală lucrează în Primăria Constanța de foarte mulți ani, în prezent având funcţia de inspector la Serviciul Autorizare Operatori economici. Aceasta și-a făcut publică declarația de avere pe anul 2022, de  unde aflăm că încasează o pensie de 51.000 pe an/ adică puțin peste 4000 de lei pe lună. Aceasta se adaugă salariului de 65.009 lei/an, adică undeva la 5.400 lei pe lună. După o scurtă analiză a declarațiilor de avere anterioare aflăm că aceasta este pensionară din 2021 Sotia lui Boris Parpala s-a pensionat, dar nu vrea sa plece din Primaria Constanta!

Soțul Boris Parpală, fost șef în CJC,  execută o pedeapsă de 3 ani și patru luni

Fostul director executiv al Direcției de Agricultură Constanța, Boris Parpală, se află în prezent în Penitenciarul Poarta Albă, unde execută o pedeapsă de trei ani și patru luni de închisoare. Fostul director a fost condamnat la închisoare, după ce a fost anchetat de DNA pentru săvârșirea infracțiunilor de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare utilizând informațiile obținute în virtutea funcției, atribuției sau însărcinării sale și transmiterea fictivă a părților sociale, în scopul sustragerii de la urmărirea penală. Concret,a  fost acuzat că ar fi determinat 22 de primării din județul Constanța să încheie contracte cu o anumită firmă. Ulterior, în perioada 2012 – 2015, în calitate de administrator al firmei respective, SC Fatum Consulting SRL, ar fi înregistrat în contabilitate operațiuni fictive și nereale.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pensionarii ANTICIPAT ,mai au dreptul de a fi incadrati ?!Dupa care lege?!
0
0
Si Merla e pensionara si e bine mersi pe functie. De ea de ce nu scrie Replica?
1
0
In momentul in care te pensionezi, nu mai ai ce cauta in sistemul bugetar!!! La privat daca faci fata!!!
8
0
O taranca obosita, crăcănata cu aere și ifose de diva
11
0
m*******i si astia.
7
0
Familia traditionala de infractori si imbuibati
14
0
un p***t care sta degeaba la rajdp si ia bani degeaba , ca nu stie sa faca nimic , la munca la ocna cu tine derbedeule si golanule , esti un golan de cartier .
8
3
pleaca ciinele de linga macelarie,pleaca hotul de la prada?
13
0
Pai daca acolo e toata familia ei Chirata,Sultana ,Mariana ,Cami
16
1

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016