REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
27.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Soția lui MURGEANU nu se dă DUSĂ de la șefia ANR și a Portului Constanța!

Soția lui MURGEANU nu se dă DUSĂ de la șefia ANR și a Portului Constanța!

Replica API 28 aprilie 2021 | 22:16 6877

Soţia unuia dintre foștii lideri ai defunctului PDL se află la conducerea a două instituţii de stat navale încă de pe vremea când PSD se bucura, la Constanța, de o mare popularitate. Este vorba despre Gabriela Murgeanu, consilier superior în Ministerul Transporturilor, nimeni alta decât soţia lui Răzvan Murgeanu, fostul viceprimar al Capitalei și fost secretar de stat. De trei ani, Murgeanu este ținută pe funcții, atât la ANR, cât și la Portul Constanța. Deși, recent a fost schimbat CA-ul CNAPM, Murgeanu a fost păstrată pe poziție. De ce oare? Iar, dacă sunteți curioși cât încasează Gabriela Murgeanu de la cele două companii, citiți rândurile de mai jos.

Gabriela Murgeanu este o veterană a Ministerului Transporturilor, în care activează, fără întrerupere de mai bine de 10 ani pe funcţii de conducere. A făcut parte, încă de la început, din comisia de privatizare a Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile SA Constanţa şi Consiliul de Conducere al Autorităţii Navale Române. În perioada în care soţul său se afla la putere, Gabriela Murgeanu a fost şi membru în Consiliul de Administraţie de la Compania Naţională Administraţia Porturilor Dunării Maritime SA Galaţi, iar timp de câţiva ani s-a aflat şi în CA-ului de la Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa. După instituirea managementului de stat, Gabriela Murgeanu a ieşit din conducerea administrativă a portului, dar, ulterior a fost numită reprezentantă a Ministerului Transporturilor în Adunarea Generală a Acţionarilor de la APC. A ajuns pe poziție, din nou, în 2018.

În trei ani, i s-a dublat profitul încasat de la ANR și Portul Constanța

Din 2018, este o prezență activă în Consiliul de Administrație al CNAPM și în consiliul de conducere al ANR. În cei trei ani de activitate la cele două companii de stat, profitul Gabrielei Murgeanu i s-a dublat. Ea a câștigat în 2020, de la CNAPM, o remunerație în valoare de 76 194 lei, față de 55.707 lei cât avea în 2019, și 34.771 lei, cât încasa în 2018. În 2018, încasa de la ANR suma de 16.224 lei, în prezent câștigă 17.388. De la Ministerul Transporturilor, soția lui Murgeanu încasează 71.924 lei.

Murgeanu nu și-a publicat declarația de avere pe anul 2021. Mai așteptăm!

Declarația de avere pe anul 2021, Murgeanu nu a publicat-o, încă, însă ne așteptăm ca remunerația să fie mai mare decât anul anterior.

Reamintim că, recent, ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a schimbat aproape toți membri Consiliului de Administrație al Portului Constanța. Motivul? Administratorii nu îndeplinesc indicatorii de performanță stabiliți prin contractele de mandat. Se pare că Murgeanu a făcut treabă bună, din moment ce Drulă o menține pe funcție. Noi membri ai CA sunt Fondul Proprietatea, Paris Adrian, Crizbăşanu Adrian, Mihail Mihai, Enache Bogdan. Gabriela Murgeanu, Titi Chirilă și Cătălin Diaconu, proaspăt numit, au rămas în CA.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In comisiile de privatizare din MT s-au laut baii dar nu s-au indeplinit obligatiile legale din lege.
1
0
Trandafir 28 apr. Cine ? Olea, ospatarul ?
0
0
Cine este la examinari?
1
1
Daca ii aproba catana ! Poate isi ia cu el si secretara si bucatarul.
20
1
Ce face de bani acestia ...ca te saturi sai numeri.....capuse
3
0
tu esti turita sau bucatarul de madalin cristea de la usri?amandoi viseaza numai spagi la anr si ceronav, dupa usri cta toti de la anr si ceronav sunt spagagii. De fapt si de drept ei viseaza la posturile de conducere din anr si ceronav, da vrabia malai viseaza!
4
5
Moie tutulol, politicienilor
7
0
Bravo ! Hai ca Olea a iesit la incalzit pe margine.
17
5
Doamna este ''profesionista'' la luat spagi, LA anr brevetele se vand ca la aprozar cam cati EURO primeste doamna saptamanal de la examinari? Directorul acolit DUMITRACHE paralel cu meseria pus de doamna profesionista la jecmanit marinarii, APC si ANR institutii de hoti
17
4
daca tara asta a ramas in singura profesionista Murgeanu vai de mama noastra
18
7
Articol scris la comanada ! Chiar nu va este clar ca domna este profesionista in domeniul naval ? Rusine sa va fie
8
15
CE SURPRIZA SI MURGEANU ASTA ARE O CONDAMANRE, EVIDENT PT. LUARE DE MITA CA ORICE BUGETAR DAR JUSTITIA PLII BELITE DA DOAR CU SUSPENDARE
13
3
buna ziua fara sa am afinitati ,daca mai pleaca din ministerul transporturilor si d-na murgeanu se duce dracu tot departamentul transport naval din minister !este singura persoana care are experienta si cunoaste in amanunt fenomenul !
12
17
Dna murgeanu...cu tot respectul..sa va iasa pe nas ordinul 991
13
3
Sunt de acord ca dna este un profesionist...galbenii ce au facut.. Au indepartat profesionistii si au pus in functii oameni demisi pentru incompetenta...au adus alti caini la macelarie, dar sunt cainii lor..nu conteaza ca institutia se duce de rapa..un exemplu concludent ARSVOM
16
4
Oare cind guvernul va renunta la numirea unor neica nimeni in consiliile de administratie a unor regii autonome?
15
1
pleaca ciinele de linga macelarie si pesedistul de la furat?nu o sa vezi!
21
6
Nu va suparati, dar dna Murgeanu chiar este o profesionista. In Minister este unul din singurii profesionisti care au mai ramas. Ar fi pacat sa nu tineti cont de acest aspect si sa fie schimbata politic.
8
22

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016