REPLICA ONLINE CONSTANTA

31.9° Constanța Mie., 21 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6828
31.9° Constanța Miercuri, 21 August 2024 Anul XX Nr. 6828
 

Soțul Elenei Lasconi, numit consilier juridic al USR, în Parlament!

Soțul Elenei Lasconi, numit consilier juridic al USR, în Parlament!

Virgil STOIAN 21 august 2024 | 12:13 1476

Un nou scandal cutremură partidul reziștilor. Soțul Elenei Lasconi ar fi angajat pe funcția de consilier juridic al USR în Parlament, pe un salariu de 6.300 de lei pe lună. 

Sotul Elenei Lasconi, numit consilier juridic al USR, in Parlament!Elena Lasconi și soțul

Deși este avocat, soțul candidatei la Cotroceni ar fi avut un parcurs slab în carieră. În 23 de ani de activitate ca jurist, el ar fi participat doar la 13 procese în instanță, dintre care unele l-ar privi personal, spun jurnaliștii. În plus, anterior numirii sale în USR, bărbatul ar fi câștigat doar 700 de lei pe lună din avocatură, iar în 2020 nu a raportat niciun venit.

Multe procese în care a fost avocat le-a pierdut

Conform portalului just.ro, unde sunt publicate informații legate de toate procesele din instanțele de judecată din România, numele soțului lui Lasconi apare într-un proces din 2005 cu Brigada de Poliție Rutieră din cadrul Poliției București. Trei ani mai târziu, Georgescu s-a judecat cu fosta soție pentru desfacerea căsătoriei. În 2012, apare ca petent într-un dosar cu o comisie rogatorie internațională. În 2014, are două dosare “grele” unul cu o executare silită făcută în nume propriu, pe care l-a câștigat pe moment, dar l-a pierdut trei ani mai târziu, și unul în relația cu OSIM pentru alt client. Pe care l-a pierdut. Anul următor este dat în judecată personal de membri ai familiei cu care se judecă pentru o serie de terenuri în județul Olt. Instanța a desfăcut o serie de contracte ce fuseseră anterior încheiate și care îi nemulțumiseră pe membrii familiei sale. În 2017, pierde un proces, dar își câștigă 2500 lei onorariile de avocat. Trei ani mai târziu obține pentru un SRL de la primăria din Prundeni să-i plătească un debit de 35.700 lei clientului său. Nici financiar nu a dus-o bine avocatul Georgescu. Potrivit declarației de avere depusă de Elena Lasconi, Georgescu a câștigat, în 2019, suma de 700 de lei pe lună ca avocat.

Sotul Elenei Lasconi, numit consilier juridic al USR, in Parlament!

Cum s-a cunoscut Elena Lasconi cu actualul ei soț

Dincolo de cariera sa, Elena Lasconi are o poveste de viață impresionantă. Aceasta s-a căsătorit la 18 ani cu tatăl fiicei sale, însă la 22 de ani au divorțat. Fosta jurnalistă a crescut-o singură pe Oana și a muncit din greu pentru cariera sa până să îl întâlnească pe Cătălin, actualul partener.

Cei doi s-au cunoscut într-un mod neașteptat, în timpul unor cursuri de la British Council. Fosta jurnalistă spune că întâlnirea cu acesta a fost un adevărat dar divin pentru ea.

Anii au trecut și am început să simt gustul amar al vieții, o neîmplinire sufletească ce depășise deja faza de resemnare, care m-a apropiat și mai mult de Dumnezeu. Atunci am realizat că, de fiecare dată când i-am cerut ceva lui Dumnezeu, el mi-a dat. Așa ajungem la momentul British Council. Pe străduța pe care parcam când mergeam la cursuri se afla o biserică. Am intrat acolo și m-am rugat: <<Doamne, dacă tu vrei să am un bărbat și e pe drumul tău, scoate-mi-l în cale. Dacă nu, nu>>. Și a apărut Cătălin în viața mea. (râde) A vrut bunul Dumnezeu și ne-am lipit. Îmi pare rău că nu am mai făcut un copil”, spunea Elena Lasconi.

Elena Lasconi și Cătălin s-au căsătorit la mănăstire, în costume populare

Elena Lasconi și Cătălin s-au căsătorit în anul 2012, iar nunta avea să fie de neuitat. Cei doi au ales să își unească destinele la o mănăstire, în straie populare. Rochia de mireasă a fostei jurnaliste a fost realizată manual, având inspirație în tradițiile locale. Elena Lasconi a vorbit în urmă cu ceva timp despre marele eveniment din viața ei. Ea a mărturisit că a avut mari emoții la nuntă și chiar a început să plângă, însă se bucură că a avut ocazia să se căsătorească în acest fel.

Cătălin Georgescu, deși este soțul unei figuri publice proeminente, păstrează o prezență discretă în spațiul public. Meseria de avocat îi permite să rămână departe de obligațiile de transparență financiară care se aplică altor profesii, astfel că veniturile sale nu sunt cunoscute publicului. Această discreție a contribuit la menținerea unui echilibru în viața personală a cuplului, permițându-i Elenei Lasconi să se concentreze pe cariera politică fără a se preocupa de expunerea financiară a familiei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un vânzător de iaurt.
1
2
Bai, Agitatorilor , mie nu mi se pare cine știe ce poziție și salariu ar avea dl. Respectiv. Sigur ca la pretențiile lor se poate mai mult. Trebuie sa il înțelegeți și pe el ca trebuie sa meargă undeva la munca, ca noi toți....
5
3
Pai și ce vreți mă, să muncească în privat? La stat, vii la 8.30 la muncă, la 10 pleci acasă.
5
1
Orice hahalera se baga la stat . Fraierii sa plateasca taxe zi impozite
4
2
E viață la stat
3
1
suntem naivi si sa nu mai zic alfel, era sa l lase de ...capul lui,se trag unii pe altii unde e castig mare munca lejera!
5
1

REPLICA


LOTO

6/49
482515172434
5/49
12292611027
joker
251140103212