REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Soțul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară, cercetat penal după moartea artistei

Soțul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară, cercetat penal după moartea artistei

Replica API 27 februarie 2021 | 00:00 1589

Soțul mezzosopranei mezzosopranei Maria Macsim Nicoară, care a decedat anul trecut, este acum acuzat că și-ar fi lăsat partenera de viață să moară, deși a v[zut-o căzută pe scările vilei în care locuiau. Oamenii legii continuă cercetările în vederea aflării implicării bărbatului în moartea marii artiste, scrie spynews.ro

Soțul mezzospranei Maria Macsim Nicoară este acum vizat de un dosar penal, după ce procurorii din ași au decis schimbarea brbatului din calitatea de martor, în cea de suspect, în cazul decesului suspect al marii artiste. Acesta este acuzat de oamenii legii că ar fi lăsat fără ajutor o persoană aflată în dificultate, potrivit publicației Bună Ziua Iași.

Soțul Mariei Macsim Nicoară, cercetat penal în cazul morții artistei

Ancheta continuă, după ce, în primăvara anului trecut, mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a căzut pe scările din casă, iar după mai multe luni de chin, operații și dureri, a murit, chiar pe 24 decembrie 2020.

„În acest caz, persoana are acum calitatea de suspect. Infracțiunea vizată de procurorul de caz este cea de lăsare fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate. Cercetările continuă”, a declarat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, potrivit Libertatea.ro

Tragedia petrecută pe 9 mai a fost descoperită chiar de către soțul artistei, pianistul Codrin Nicoară, însă a alertat autoritățile și echipajele de prim-ajutor abia după opt ore, considerând că soția sa își va reveni dacă se odihnește. La venirea ambulanței, soprana era deja în comă, cu mai multe leziuni grave la cap, la torace, dar și la coloană.

Maria Macsim Nicoară, ucisă sau moartă din neatenție?

A fost transportată de urgență la spital, unde medicii au fost încă de la început rezervați în ceea ce o privește, mai cu seamă din cauza leziunilor foarte serioase. Chiar și așa, organismul mezzosopranei nu a cedat, iar după o lună de la intervenția chirurgicală a fost transferată la Spitalul de Recuperare.

Ultima operație suferită a avut loc pe 9 septemrbie 2020, însă, pe măsură ce artista stătea internată, starea ei se degrada considerabil. În noaptea de 23 spre 24 decembrie, acesta și-a dat ultima suflare, sătulă fiind de atâta suferință.

Imediat după incident, procurorii au demarat o anchetă pentru a afla dacă a fost, totuși, vorba despre un accident sau despre o tentativă de omor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677