REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Soțul unei consiliere din Primăria Mangalia s-a umplut de bani din afacerile cu municipalitatea

Soțul unei consiliere din Primăria Mangalia s-a umplut de bani din afacerile cu municipalitatea

Andreea POPA 24 februarie 2023 | 00:00 10975

Contractul derulat de CNI pentru construirea bazei sportive din Mangalia s-a scumpit cu aproape 180.000 de lei, potrivit unui act adițional semnat zilele trecute. În aceste condiții, una dintre principalele firme subcontractoare, deținută de soțul unei angajate din primărie, va încasa și mai mulți bani. Asta după ce contractul de la ANI, dar și unul primit chiar de la primăria soției, i-au adus o explozie a afacerilor, care aproape s-au triplat după primirea lucrărilor. Potrivit înțelegerii inițiale, baza sportivă trebuia finalizată în luna mai a acestui an.

Sotul unei consiliere din Primaria Mangalia s-a umplut de bani din afacerile cu municipalitatea

Compania Națională de Investiții (CNI) a semnat pe 21 februarie 2023 un act adițional prin care se majorează valoarea contractului atribuit în mai 2021 pentru construirea bazei sportive din Mangalia. Astfel, prețul înțelegerii a fost majorat cu suma de 178.118,28 lei, fără TVA, până la o valoare totală cifrată, deocamdată, la 5.777.568,28 lei, fără TVA. Motivarea constructorului, aprobată de beneficiar, a fost că ”este necesară achiziționarea de la contractantul inițial a unor produse servicii sau lucrări suplimentare”.

Contractul încheiat pe 11 mai 2021 presupune ”Proiectare, execuție lucrări și asistență tehnică din partea proiectantului pentru obiectivul de investiții Construcții de baze sportive proiect tip 1 – V2, încălzire cu gaz: „Construire de bază sportivă TIP 1, str. Șoseaua Constanței, nr. 18A, municipiul Mangalia, Județul Constanța”.

Sotul unei consiliere din Primaria Mangalia s-a umplut de bani din afacerile cu municipalitatea

Firma unei consiliere din primărie, principalul subcontractant

Potrivit înțelegerii inițiale, durata de derulare era de 48 de luni, ceea ce înseamnă că baza sportivă din Mangalia trebuia să fie gata în mai 2023.

Contractul a fost oferit de CNI unei asocieri de firme formată din TPS Engineering & Asociații SRL Timiș (lider, reprezentată de Costică Iulian Careja), Infloor Vest 2012 SRL Timiș (subcontractant cu 10%, reprezentată de Drăgan Zarin), CES Consulting Services SRL București (subcontractant cu 5%, reprezentant Ștefan Cătălin), Concrete & Design Solutions SRL București (reprezentant Alexandru Bogdan Fulga), Route Rodama SRL Vama Veche (subcontactant cu 20%, reprezentată de Jean Rotaru) și Constructim SA Timișoara (reprezentant Lucian Eugen Perescu). Valoarea inițială a contractului CNI era de 5.599.450 lei, fără TVA.

Principalul subcontractant, Route Rodama SRL, este deținut de soțul unei consiliere din Primăria Mangalia, Mihaela Rotaru. Iar firma lui Jean Rotaru nu se află la primul contract cu instituția la care lucrează soția sa.

Sotul unei consiliere din Primaria Mangalia s-a umplut de bani din afacerile cu municipalitatea

Sute de mii de lei de la primăria în care este angajată soția sa

Potrivit ultimei declarații de avere a funcționarei, Route Rodama SRL a derulat între 22 septembrie și 31 decembrie 2021 un contract de lucrări cu Primăria Mangalia, de pe urma căruia a încasat 434.105,81 lei.

De altfel, banii primăriei soției au adus un veritabil boom pentru firma soțului. Route Rodama SRL a raportat pentru 2021 afaceri de 1.651.899 lei și un profit net de 992.980 lei, cu 5 angajați. O creștere spectaculoasă a veniturilor, din moment ce în 2020, înainte de primirea contractelor publice, firma raporta afaceri de numai 674.693 lei și un profit net de 200.403 lei, cu un singur angajat.
Soții Rotaru dețin trei terenuri în Mangalia, Vama Veche și 2 Mai, cu o suprafață totală de peste 6.000 metri pătrați, cărora li se adaugă o casă în 2 Mai și încă una în construcție în Vama Veche. Familia Rotaru are un Volvo și un cont bancar cu puțin peste 25.000 de lei în el, fără alte bunuri declarate.

Mihaela Rotaru declara în iunie 2022 venituri totale de 54.494 lei obținute în ultimul an de la Primăria Mangalia, în timp ce soțul Jean Rotaru raporta pe atunci 200.403 lei de pe urma lucrărilor de construcții ale firmei sale.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
s**i p**a bai piticu porno ce-ai facut Mangalia praf idiotule te dai mare futalau dar toante curvele au spus ca se f**e cu tine doar ca-sa te faca la bani inclusiv menegera spitalului , a dat dracu peste tine sa vezi acum cand vor veni astia de la ANAF si DICOT sa te verifice la averile facute din bani Europeni ce ti-au intrat in buzunar fara a face ceva bun doar ai distrus si atat criminalule baga-mi-as p**a-n gura ta si-a mati si jigodiei de tactu !
4
1
Sa-mibag p**a-n mama voastra de idioti ce nu vreti sa lasati ca acest mesaj sa al c iteasca toti cretini ce as bat joc de acest oras si de acesti localnici ce aveti tupeul de ai fura futuva-n gura de cretini !
2
0
Se pare ca sub expectativa primarului Mangaliei, inseala care pe care poate. Desi a raspuns la zeci de sesizari ( impotriva incasatoarei asociatiei de proprietari nr.59) ca avem dreptul sa cerem sa ni se arate toate datele care intra in calculul pretului utilitatilor, a refuzat sa-i spuna incasatoarei si presedintei asociatiei ca au OBLIGATIA sa arate datele, desi a fost rugat sa le spuna asta de cateva ori in adunarea publica cu primarul. Preturile pretinse arbitrar si nejustificate pana la de 3 ori mai mari decat preturile pretinse de furnizori, au "ridicat" asociatia de proprietari nr 59 la "rangul" de "campioana mondiala" la preturile la utilitati, chiar inainte de criza energetica ( atingand in noiembrie 2021, pretul AFISAT pe listele lunare, de 3, 2 lei/kw. Cine poate convinge Corpul de Control al Guvernului, sa vina sa verifice modul "original" de calcul al preturilor utilitatilor la aceasta asociatie? La cateva apeluri scrise la autoritatile cele mai inalte ( intre 2015 - 2022) nu s-a dat curs acestui apel.. Mai are vreo asociatie preturi de peste 3 lei/ kw si peste 13 lei m.c. apa ( fara a avea cheltuieli de canalizare)?
4
2
Văleu, muicaaaaa... Sa vedeți voi ce echipa și-a adus piticania la târg în București zilele astea și ce chiolhanuri trage cu ele pe banii noștri, te apuca nebunia. Vrem și noi ca plătim taxe și impozite, bre.
4
0
De ce bugetarii se angajează săraci și peste noapte devin bogați,finca fură sudoarea oamenilor care muncesc cinstit,iar cei care trebue să-i prindă cu mata in sac își eau dreptul și închid ochii.
4
0
Hai cu RADU CRISTIAN la PUSCARIE pana nu goleste bugetul, familia asta de pitici traieste din banul public in lux maxim
4
2
Aceeași practică și la Limanu. Firma lui Bran ( Augusti Toma) , cumătru d-nului vice , a primit o bucată de tort din stadionul care se construiește la 2.Mai....
4
0
Stimabililor, intamplator este un articol de doi bani. Firma a castigat contractul cu CNI. Are termen pana in iulie, august 2023. Terminati cu porcariile, cu articole la comanda. Vom avea stadion la vara si va fi un centru extraordinar. Gradina de vara se demoleaza se vor face parcari , nocturna tribuna de 500 locuri, sau 1000 nu stiu exact. Gazon artificial sau pus 30 cm de piatra, iar la noile vestiare au facut o fundatie de 3 metri pentru ca au dat de izvoare de sulf. Va mai fi deasemenea un teren de tenis in spatele tribunelor. Primaria a predat Companiei Nationale de Investitii terenul liber de orice sarcini, inclusiv descarcarea de sarcina arheologica. Nu mai dezinformati mangaliotii. Terminati cu stirile false. Un cetatean bine informat.
10
2
pai CIPRIAN POPA sta cu jan la vama si nevasta sa face off roud cu DR PRALEA !!!!! se poarta in primaria mangalia jan face ce facea nasa su craciun acum 20 de ani pe vremea lui iorgus sa nu aiba soarta lui
3
2
Si ce este deosebit fata de restul primariilor din tara? Adica cineva vrea sa spuna ca politicienii,primarii,consilierii alesi pa elte criterii decat competente diverse se strofoaca sa ocupe scaunele alea din patriotism,din dorinta de a face bine comunitatilor,tarii? Chiar asa de stupizi sa fie oamenii?
8
2
Un afacerist care umbla jeosss murdar...asta e acest jeg
9
0
Mangali orasul tuturor posibilitatilor,unde primarul e seful HOTILOR.DNA-ul doarme.
13
0
Cine o fi facut referatul de la juridic ? Cine o fi facut propunere pentru suma finantarii ? cine o fi stabilit incredintarea directa a lucrarii ? Intrebari la care doamna consilier juridic Miha Rotaru ar putea raspunde chiar la DNA . Domnul Ciprian Popa sta cu capul bagat in nisipi, dar bine ca i satul , toate mesele le serveste la MIHAELA ROTARU la pensiunea de la Vama Veche, se stie. Impreuna concedii, impreuna mese, impreuna afaceri, OAMENI CURATI, ce mai . Si uite asa nea JAN sotul doamnei consilier nu mai stie ce vacante exotice sa mai cumpere pentru distinsa sa sotie si pentru cei doi copilasi dragalasi. Asa viata de functionar public care striga in gura mare ca ea nu l suporta pe primar ca este hot si va face puscarie. Ea va manca cu doua maini pentru ca primarul are incredere in ei. Daca la masa la restaurant (sunt fotografii autentice) mai participa si nea Didi Calin , afacerea merge ca pe roate , ca unsa . Succesuri pe mai departe .
19
1
bine,bine,dar era necesar ca pe langa cei care efectiv fac lucrarea sa se lipeasca si n firme bucurestene?pentru ce ?ca spaga?
5
2
banii se fac in romania pe spinarea statului, ca n-are romanul minte decit ptr furat.
11
0
toti primarii au un interes ascuns ! alfel posturile de primari ar ramane vacante
9
0
Jean Rotaru nu a avut perchezitii si a fost ridicat in dimineata nuntii lor in urma cu 11 ani? Pai se plimba toata tara si scoatea bani de pe carduri clonate.mai lasati-ma cu marele afacerist.un golan parte din gasca lui Iuzeir Raim, cu frasu Giani si restul lighioanelor.Mi-e scarba de voi si de gunoiul asta de primar care ii face afaceristi.
24
2
Acest primar da sa pape de unde papa și el, vedeți cu cine cara molozul, vedeți multe și vedeți peste ceva timp sa nu cumva sa uitați să votați iar acest nemernic
17
0
O smechera care o face pe mironosita si are impresia ca este explotata de catre primar in timp ce sotul ei sta la intalniri si pune la punct licitatiile cu prietenul lor Ciprian Popa . Alo DNA?
22
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016