REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.9° Constanța Sâm., 3 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6810
27.9° Constanța Sâmbătă, 3 August 2024 Anul XX Nr. 6810
 

Spargere la o mănăstire: Hoțul a furat laptopul unei călugărițe, dar s-au împăcat

Spargere la o mănăstire: Hoțul a furat laptopul unei călugărițe, dar s-au împăcat

Replica API 19 aprilie 2022 | 22:31 891

Ismail Amet a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Prin sentința din 25 februarie 2022, magistrații din cadrul Judecătoriei Tulcea au decis încetarea procesului penal având ca obiect săvârșirea de către Ismail Amet a infracțiunii de furt calificat ca urmare a împăcării părţilor. Ismail Amet este acuzat că, prin pătrunderea într-o încăpere a Mănăstirii Saon, din Tulcea, ar fi furat o servietă a uneia dintre călugărițe, în care aceasta avea un laptop și alte bunuri personale.

Potrivit rechizitoriului, inculpatul ar fi ajuns cu taxiul până la mănăstire. Aici, bărbatul a pătruns în locuința persoanei vătămate prin escaladarea ferestrei, înlăturând plasa de ţânţari, de aici sustrăgând geanta cu laptopul şi celelalte bunuri. În drumul spre taxi, acesta s-a întâlnit cu persoana păgubită care și-a recunoscut servieta. Recunoscând-şi servieta şi pentru că bărbatul respectiv se afla într-un loc în care nu avea acces publicul, victima l-a chestionat pe bărbatul respectiv cu privire la motivul prezenţei sale în acel loc. Bărbatul i-a răspuns persoanei vătămate că venea de la preotul mănăstirii care i-ar fi dat şi geanta respectivă. Deoarece ştia că îşi încuiase locuinţa şi nu avea nimeni cum să pătrundă pentru a-i lua bunurile, persoana vătămată bănuind astfel că bărbatul respectiv i-a pătruns în locuinţă de unde i-a sustras lucrurile, a vrut să îl oprească pe acesta astfel că prin geamul portierei l-a apucat de o gentuţă pe care acesta o purta atârnată la gât, pentru a verifica dacă acesta îi sustrăsese şi bani. Bărbatul a insistat că nu i-a sustras bunuri refuzând să-i dea persoanei vătămate gentuţa respectivă şi în timp ce aceasta trăgea de gentuţă, bărbatul ar fi muşcat-o de mână. În acest timp bărbatul i-a spus şoferului de taxi să se pună în mişcare.

Pe timpul urmăririi penale persoana vătămată a declarat că valoarea prejudiciului este de aproximativ 2000 lei, dar că nu se constituie parte civilă întrucât şi-a recuperat integral prejudiciul. Magistrații din cadrul Judecătoriei Tulcea au decis încetarea procesului penal ca urmare a împăcării părților. Sentința nu este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768