REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.9° Constanța Dum., 1 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6839
20.9° Constanța Duminică, 1 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6839
 

Spațiile din GARA Constanța, scoase la LICITAȚIE... ca să vină lumea! VIDEO

Spațiile din GARA Constanța, scoase la LICITAȚIE... ca să vină lumea! VIDEO

Replica API 8 ianuarie 2022 | 18:33 3417

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA, sucursala regională CF Constanța, scoate la licitație publică deschisă, din nou, prin strigare, mai multe locații, spații și terenuri în vederea desfășurării de activități comerciale, dar și activități administrative. Vă reamintim că, și la finalul anului 2021, mai exact, pe data de 27 septembrie, a avut loc o licitație, dar se pare că nici un comerciant nu s-a înghesuit să închirieze spațiile. Dar care să fie oare motivul pentru care nu se dorește achiziționarea acestor spații, să fie prețurile mult prea mari sau nu există interes din partea societăților?

Noul an începe cu încă o licitație pentru Sucursala Regionalei CF Constanța. În cursul zilei de miercuri, 26 ianuarie a.c., la sediul Sucursalei Regionala CF Constanţa, licitaţie publică, deschisă, cu strigare, pentru închirierea de locații (spații și terenului) în vederea desfășurării de activități comerciale. Vorbim despre comerț cu mărfuri generale, alimentație publică, spații tehnologice, parcare auto, activități administrative.

Vă reamintim că, lunar, Sucursala Regionalei CF Constanta, Divizia Patrimoniu, scoate la licitaţie publică spaţiile comerciale din incinta Gării Constanța, dar și din mai multe gări din județul Constanța, printre care și CF: Constanţa, Constanţa Mărfuri, Constanţa Port, Costineşti Tabără, Eforie Nord, Eforie Sud, Feteşti, Cernavodă Pod, Cernavodă Oraş, halta CF Costineşti, halta CF Neptun, halta CF Dor Mărunt, halta CF Codru, halta CF Malu, halta CF Ovidiu, halta CF Codru, fosta haltă CF Chirana, Lehliu, Medgidia. Mangalia, Mangalia Port, Palas, Slobozia Nouă, Slobozia Veche, interstaţia Medgidia Valea Dacilor, interstaţia Valea Dacilor Ciocârlia, interval CF Palas - Valu lui Traian. Cobadin, Ciocârlia.

Serviciul valorificare active, sediul în municipiul Constanţa, str. Aleea Albăstrelelor, nr. 10, organizează în data de 26 ianuarie a.c., la sediul Sucursalei Regionala CF Constanţa, licitaţie publică, deschisă, cu strigare, pentru închirierea mai multor locații (spații și terenuri) în vederea desfășurării de activități comerciale. De asemenea, sunt scoase și mai multe spații pentru activitățile administrative.

Documentaţia necesară participării la licitaţie (caiet de sarcini + taxe, instrucţiuni pentru ofertanţi, draft contract închiriere), redactată în limba romană, se poate procura şi se va depune până la data de 19 ianuarie a.c., ora 12.00 la sediul Sucursalei Regionala CF Constanţa, Divizia Achiziţii Sectoriale, Contracte şi Valorificare Active - Serviciul Valorificare Active, camera nr. 12.

Pandemia de Coronavirus îi împiedică pe comercianți să liciteze

Dar care este motivul pentru care nimeni nu se înghesuie să achiziționeze aceste spații? Să fie prețurile mult prea ridicate sau nu există interes din partea societăților comerciale? Despre acest subiect, directorul Diviziei „Infrastructură” din cadrul Regionalei CFR Constanţa, Dorin Maer, ne-a declarat că aceste licitații se organizează lunar, până când toate spațiile for fi închiriate integral. ,,Aceste licitații se organizează lunar până se vor ocupa toate spațiile. O posibilă cauză pentru care nu sunt atribuite aceste spații este și pandemia. Nu știu de ce nu se prezintă la licitații, nu știu să vă spun motivele. Dacă vorbim de tarifele de închiriere, trebuie să se știe faptul că preţurile nu le putem modifica, mai jos decât nivelul taxelor şi impozitelor”.

Spațiile din Gara Constanța sunt ocupate sub 50%

În ceea ce privește spațiile din Gara Constanța, trebuie să știți că acestea sunt închiriate doar sub 50%. ,,În Gara din Constanța, lucrurile nu stau foarte bine. La acest moment sunt închiriate sub 50% din totalul spațiilor. În timpul pandemiei s-au pierdut câteva, vorbim despre locul de joacă și restaurantului aferent acestuia. Aceste licitații se vor organiza în fiecare lună”, a mai spus Maer.

VIDEO:

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cer niste preturi enorme pe m2 ,cfr infra e falimentar, iau salarii degeaba
6
0
Spatii comerciale in gara Cernavoda Oras? Ha,ha,ha! Gara aia nu mai exista de peste 30 de ani...
8
3

REPLICA


LOTO

6/49
19621262040
5/49
9302172127
joker
137928365