REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 1 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6808
18.4° Constanța Joi, 1 August 2024 Anul XX Nr. 6808
 

Speranţa pentru tratamentul cancerului vine de la Centrala de la Cernavodă 

Speranţa pentru tratamentul cancerului vine de la Centrala de la Cernavodă 

A.F. 30 septembrie 2023 | 00:00 1901

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja anunţă că România va produce izotopi medicali la Centrala de la Cernavodă, ”speranţă pentru tratamentul cancerului”, şi poate reporni producţia de apă grea la Drobeta-Turnu Severin, după ce Nuclearelectrica a semnat un memorandum cu Ontario Power Generation (OPG).

Speranta pentru tratamentul cancerului vine de la Centrala de la Cernavoda 

„Zi excelentă la OCDE şi veşti la fel de bune! România va produce izotopi medicali la Centrala de la Cernavodă, speranţă pentru tratamentul cancerului. Şi poate reporni producţia de apă grea la Drobeta-Turnu Severin. Ambele cu sprijin canadian: astăzi Nuclearelectrica a semnat un memorandum cu Ontario Power Generation (OPG) în acest sens, un pas strategic pentru refacerea ciclului nuclear integrat românesc. Acest demers, pe care l-am avut în vedere în cadrul vizitei oficiale la Ottawa de săptămâna trecută, devine realitate astăzi”, a afirmat Sebastian Burduja, joi seară, într-o postare pe Facebook, anunță news.ro.

El a menţionat că a avut întâlniri bilaterale la OCDE, în marja evenimentului dedicat sectorului nuclear, cu miniştrii omologi din Franţa, Cehia, Slovacia, Polonia, Bulgaria, Ucraina, cu secretarul adjunct al energiei din SUA, precum şi cu directorul general al Agenţiei pentru Energie Nucleară a OCDE.

„Subiecte abordate: programul nuclear civil românesc, inclusiv reactoarele modulare de mici dimensiuni, exemplu pentru întreaga regiune; pregătirea resursei umane în domeniul nuclear; promovarea tehnologiilor nucleare şi accesarea finanţărilor pentru marile proiecte. România este respectată în clubul statelor nucleare. Vom continua să ne străduim să dăm Europei şi lumii întregi standardul cel mai înalt de profesionalism”, a conchis Burduja, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
A fost nea drobota sofer cui trebuie si asa a ajuns baetii in sistem 2 poponari
0
0
Mihai Drobota si Ionut Drobota fratii petarda de la cne unu operator la gaoaza si unul sef la kaka ii tunde ma sa castron
2
1
Pisamas pe toti sholdovenii jegosi de la Vaslui din cne cernavoda
0
1
speranta de ...cancer vine de la centrala cernavoda!
0
0
glume...glume si...gibilarii...de zeci de ani va chinuitri sa terminati unitatile 3 si 4...acum va arde de...IZOTOPI...
3
1
apa grea de la turnu severin, este din sudoarea mintii specialistilor romani. voi care conduceti azi , ce ati produs? parca presa il facea de doua parale, acum e ministru.
2
1

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513