REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Lun., 22 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6798
21.4° Constanța Luni, 22 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6798
 

Spitalele din Gaza 'riscă să se transforme în morgi' în lipsa electricității

Spitalele din Gaza 'riscă să se transforme în morgi' în lipsa electricității

Virgil STOIAN 13 octombrie 2023 | 00:00 559

Spitalele din Gaza „riscă să se transforme în morgi”, deoarece pierd conexiunea la electricitate în timpul bombardamentelor Israelului, a avertizat joi Crucea Roșie, relatează CNN.

Spitalele din Gaza 'risca sa se transforme in morgi' in lipsa electricitatii

O criză umanitară se dezvoltă rapid în Gaza, unde oficialii din domeniul sănătății raportează că sute de mii de persoane au fost strămutate pe fondul penuriei de hrană, apă și electricitate, punând o presiune suplimentară asupra spitalelor.

„Pe măsură ce Gaza își pierde electricitatea, spitalele își pierd conexiunea la rețeaua electrică, punând în pericol nou-născuții din incubatoare și pacienții care respiră prin tuburi cu oxigen”, a declarat directorul regional al Crucii Roșii pentru Orientul Mijlociu, Fabrizio Carboni, într-un comunicat.

Singura centrală electrică din Gaza a încetat să mai funcționeze după ce a rămas fără combustibil, a declarat miercuri șeful autorității energetice din Gaza. Oamenii din enclavă pot folosi în continuare generatoare de energie pentru electricitate, dar cu o blocadă de toate părțile graniței, combustibilul necesar pentru ca generatoarele să funcționeze se epuizează, a spus oficialul.

Asalt pentru exterminare

Atacul surpriză lansat sâmbăta trecută de gruparea islamistă Hamas din Gaza asupra Israelului a dat startul unui război care continuă să fie marcat de schimburi de focuri intense între cele două părţi, iar comunitatea internaţională şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la morţile civile şi la extinderea conflictului în regiune.

Cabinetul de război format în Israel, format din premierul israelian, Benjamin Netanyahu, preşedintele Likud (Mişcarea Naţional-Liberală, de centru dreapta) şi rivalul său din opoziţie, Benny Gantz, liderul alianţei Albastru-Alb (centru), a anunţat că au convenit „să șteargă de pe fața pământului” gruparea Hamas, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699