REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.6° Constanța Sâm., 17 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6824
22.6° Constanța Sâmbătă, 17 August 2024 Anul XX Nr. 6824
 

Spitalul CF continuă RĂZBOIUL cu INVESTITORUL care i-a ”FURAT” TERENUL

Spitalul CF continuă RĂZBOIUL cu INVESTITORUL care i-a ”FURAT” TERENUL

Replica API 29 ianuarie 2021 | 00:02 5313

Terenul de 6000 metri pătraţi aflat în spatele Spitalului CF Constanţa, situat pe bulevardul 1 Mai continuă să fie subiect de dispută între unitatea spitalicească și municipalitate, Ministerul Finanțelor și Ministerul Transporturilor. Conducerea spitalului a acţionat în instanţă instituţiile în vederea recuperării terenului care, cândva, s-a aflat în administrarea unităţii, cu titlu de folosinţă gratuită. Radu Mazăre, pe vreme când era primar, a decis ca terenul să-l predea unităţii sanitare cu titlu de folosinţă gratuită, însă, câţiva ani mai târziu, acesta a fost luat, tot la dispoziţia fostului edil, ajungând la un privat. Spitalul a pierdut, însă procesul, la Tribunal, dar nu se lasă. Pe 8 ianuarie a.c. a formulat recurs.

În perioada în care primar al Constanţei Radu Mazăre, în baza unei hotărâri de Consiliu Local, s-a aprobat darea în folosinţă gratuită a terenului în suprafaţă de aproximativ 10.000 mp situat în spatele Spitalului Clinic CF.

În anul 2009, a fost aprobată hotărârea de consiliu privind retragerea dreptului de folosinţă gratuită a Spitalului CF Constanţa pentru terenul în suprafața de 6092.27 mp, situat pe bulevardul 1 Mai nr. 5-7.

Foto: hotărâre de consiliu privind retragerea dreptului de folosință a terenului

Diferenţa, pe care este construită clădirea, rămânând la Spitalul CF. Între timp, în 2015, terenul a fost vândut unor persoane fizice, potrivit unor surse. În urma unor controale amănunţite ale instituţiilor statului, s-a dispus recuperarea, de către spital, a terenului în cauză. Pe 1 iulie 2019, conducerea unităţii a deschis acţiune în instanţă, solicitând revendicarea terenului și anularea hotărârilor de consiliu care au vizat terenul în cauză. În timp ce unitatea spitalicească se chinuia să recupereze terenul, proprietarul a demarat procedurile pentru ridicarea unul bloc cu 8 etaje. Investitorul Cristian Nicolae Nicola a solicitat, de la Primăria Constanța, certificatul de Urbanism în vederea construirii imobilului locuințe colective S+P+8E-spațiu comercial la parter, birou profesiuni liberale la etajul 1”. Administrația locală nu i-a dat undă verde, deoarece conform prevederilor P.U.G., este necesar elaborarea unui plan urbanistic zonal.

Spitalul a pierdut procesul cu instituţiile statului

Pe 19 octombrie, Tribunalul a respins cerere Spitalului Clinic Căi Ferate. Pe 8 ianuarie, spitalul a formulat recurs.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mare nenorocit javra asta de mazare a vandut orasul la bucata gasite ar toate bolile sa crapi in chinuri
3
0
este deasupra tunelului CFR? Atunci, nu se poate construi nimic.
7
1
Fagadau mazare a vandut terenu cu japca au vandut tot in draci
13
1
cu procurorul si judecatorul gruparii care le-a tinut spatele. Mazare machedon si el da nu spune de rusine a furat ajutat de Justitia din Constanta corupta profund de gruparile de machedoni.
16
0
Sanatoriu de supt banul public. Nici oxigen nu au in saloane. Din cauza asta nu au fidt spital supirt covid. Srvtrebui demolati si facut orice altceva. Spital de pediatrie de ex.
4
9
Aoleu ce cct de teren a furat, dar voi ccatii de la spital cccfr de ce plm nu ati plantat macar 2-3 copaci... mm voastre de ccti.
9
17

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620