REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 27 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6865
18.4° Constanța Vineri, 27 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6865
 

Spitalul CFR Constanța a încălcat legea atribuind ilegal un contract de reabilitare al unei clădiri din port! Video

Spitalul CFR Constanța a încălcat legea atribuind ilegal un contract de reabilitare al unei clădiri din port! Video

Andreea VLAICU 14 mai 2024 | 00:00 3265

Spitalul Căi Ferate Constanța a intrat în atenția Curții de Conturi. Unitatea spitalicească a fost sancționată prin avertisment verbal pentru că a încălcat legea atribuind contracte necorespunzător. Mai exact, spitalul a divizat contractul de achiziție publică pentru reparațiile și reabilitarea unității Spitalului Port din Poarta 2 în mai multe contracte cu valoarea mai mică. 

Spitalul CFR Constanta a incalcat legea atribuind  ilegal un contract de reabilitare al unei cladiri din port! Video Spitalul Port din Poarta 2

Curtea de Conturi a intrat în finanțele Spitalului Căi Ferate Constanța! În cel mai recent raport al Curții de Conturi, instituția a constatat că unitatea medicală a încălcat legea privind atribuirea inadecvată al unui contract. Este vorba despre contractul de reparații și modernizare la obiectivul de investiții la Spitalul Port din Poarta 2, care face parte din Spitalul CFR Constanța. Unitatea spitalicească a atribuit contractul de reabilitare, divizând și încheind mai multe contracte cu valoare mai mică prin aplicarea procedurii de achiziție directă. Abaterea a fost sancționată cu avertisment verbal.

Spitalul CFR Constanta a incalcat legea atribuind  ilegal un contract de reabilitare al unei cladiri din port! Video

Ce zice legea? 

Lucrările de reabilitare și modernizare au fost efectuate în urma unor achiziții directe prin încheierea mai multor contracte. Valoarea totală a contractelor a fost de 3.332.609 lei. Astfel, s-au încălcat prevederile articolului 11, alineatul 2 din Legea n3. 98/2016. „Autoritatea contractantă nu are dreptul de a diviza contractul de achiziţie publică în mai multe contracte distincte de valoare mai mică şi nici de a utiliza metode de calcul care să conducă la o subevaluare a valorii estimate a contractului de achiziţie publică, cu scopul de a evita aplicarea procedurilor de atribuire reglementate de prezenta lege”, se arată în Monitorul Oficial.

Spitalul CFR Constanta a incalcat legea atribuind  ilegal un contract de reabilitare al unei cladiri din port! Video Spitalul Port din Poarta 2

Spitalul CFR, datorii de peste 9 milioane de lei

La începutul anului, ANAF a publicat lista cu datornicii ce nu și-au plătit dările fiscale, aferentă perioadei octombrie-decembrie 2023. Printre acestea, se află și Spitalul Căi Ferate Constanța, având obligații fiscale în sumă de aproximativ 9,2 milioane de lei. Unitatea medicală se află de ani buni în rândul rău-platnicilor, în fiecare trimestru aflându-se pe ,,lista rușinii” publicată de Agenția Națională de Administrare Fiscală.

Video:

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Așa Arată Trenurile În America , Nu Ca Rablele De Trenuri Din Europa [Germania Și r*mânia], Asia, Și Rusia La Un Loc, Nu Credeți Oare: Oricum Europa [Germania ], Asia, Și Rusia Sunt În Urmă În Comparație Cu America, Nu Credeți Oare . Rablele Se Aruncă, Nu Se Mai Folosește! Trebuie Trenuri Noi, Nu Rable Bune De Aruncat Pe Foc La Gratar, Nu Credeți Oare . Trimiteți Mai Departe Aceste Informații Pentru A Ajunge La Cât Mai Multă Lume.
0
0
Știți de ce stau oameni afara pentru ca nu exista aer condiționat nicăieri în acel spital nici măcar în sălile de operație rușine sa le fie eu nici nu deschideam acel spital marea conducere RUSINE!!!
0
0
Aduceti-l pe Marian Ciciu de la Spitalul din Harsova la spitalul Cfr. Spitalele din Constanta au nevoie de Marian Ciciu. Inteleg ca nu va e rusine.
5
0
la mangalia se taie 80 de paturi de la spital.DSP stie?
1
0
va puteti imagina că aiuritul ala de e acum director la Spitalul din Harsova a fost si aici director doar o zi?! S-a speriat si a fugit. Oare cine are nevoie de Marian Cîciu director de spital? cata batjocura!
10
0
stie cineva de ce este anchetat doctoru dumitru de la spitalul judetean, e din cauza amantei sau a facut ceva rau?
4
1
Spitalul a incalcat legea , sau persoanele din conducere?! Urmind aceasta logica si gardul sau liftul spitalului puteau incalca legea.
14
0

REPLICA


LOTO

6/49
32151394140
5/49
30224321027
joker
29202731364