REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Spitalul Clinic Căi Ferate Constanța figurează cu multe milioane… datorii la ANAF

Spitalul Clinic Căi Ferate Constanța figurează cu multe milioane… datorii la ANAF

Ana Maria LIPAN 11 mai 2023 | 00:00 3091

 ANAF a publicat, luna trecută, lista rușinii pentru primul trimestru al anului 2023. În “lista ruşinii” sunt incluse firmele care nu şi-au achitat obligaţiile fiscale, dar și unități medicale, precum Spitalul Clinic Căi Ferate Constanța. De fapt, n-ar fi prima oară când unitatea ajunge în evidențele ANAF. Valoarea restanțelor reieșită în ultimul raport este îngrijorătoare: 10 milioane de lei. Chiar și așa, conducerea unității medicale are încredere că în timp va reuși să achite datoriile. Îmbunătățirile există, cifrele raportate recent fiind mai mici decât cele din luna iunie a anului 2022, când obligațiile fiscale neplătite erau cu aproximativ 2 milioane de lei mai mari.

Spitalul Clinic Cai Ferate Constanta figureaza cu multe milioane… datorii la ANAF Iuliana Botezatu

Situația Spitalului Clinic Căi Ferate Constanța este una binecunoscută, unitatea medicală fiind de ani de zile îngropată în datorii la creditori. După ce a ajuns pe “lista rușinii” a ANAF, părea că nu se întrevede un viitor optimist pentru spital. Iată totuși că un bun management reușește să îmbunătățească treptat starea financiară a unității medicale, ultimele obligații fiscale la bugetul de stat ilustrând o reducere a acestora. Totalul acestora este încă îngrijorător, însă, potrivit Dr. Iuliana Botezatu, lucrurile sunt pe calea cea bună .

Spitalul Clinic Cai Ferate Constanta figureaza cu multe milioane… datorii la ANAF

Dacă în luna iunie a anului 2022 datoriile la ANAF însumau aproximativ 13 milioane de lei, în mai 2023, acestea au scăzut cu aproape 2 milioane. La bugetul de stat, Spitalul Clinic CF Constanța are obligații fiscale restante principale în valoare de 1.047.791 de lei, la care se adaugă dobânzile în valoare de 742.648 de lei, însumând un debit de 1.790.439 lei. Totodată, spitalul are datorii și la bugetul asigurărilor sociale de stat, obligațiile fiscale restante principale fiind în valoare de 4.403.531 de lei, la care se adaugă dobânzi în valoare de 4.066.232 de lei. În total, la capitolul asigurărilor sociale, vorbim de suma de 8.469.763 de lei. Spitalul Clinic CF Constanța are datorii de aproape 10.260.202 de lei.

Spitalul Clinic Cai Ferate Constanta figureaza cu multe milioane… datorii la ANAF

Managerul spitalului: Dacă ați fi văzut restanțele în urmă cu 4 ani v-ați fi îngrozit.


Iuliana Botezatu, manager al Spitalului Clinic Căi Ferate a mărturisit că a reușit să reducă aceste obligații de plată cu mare greutate, restanțele acumulate fiind moștenirea fostei administrații.

“Dacă ați fi văzut restanțele în urmă cu 4 ani v-ați fi îngrozit. Restanțele de plată ale spitalului, în urmă cu 4 ani erau de aproape 30 de milioane. Vreme de 4 ani am continuat să plătim datoriile pe care le-au făcut predecesorii mei. Asumate prin contract de management, am făcut tot ce mi-a stat în putință, cu eforturi supraomenești. Nu am obținut finanțare.”, a declarat aceasta. Botezatu este încrezătoare că în timp va reuși să efectueze și restul de plată și susține că a demarat numeroase demersuri pentru a remedia problemele apărute în urmă cu mai mult ani, ce în timp, sub un management dezastruos, doar s-au amplificat.
A fost o chestie de management a bugetului și de atragere a mai multe surse de venituri proprii, în afară celor efectuare cu CAS, mărirea contractului cu CAP și foarte multe servicii medicale efectuate contra cost. Referitor la arierate, din 2019 de când am fost numită manager interimar, am făcut demersuri pentru obținerea fondurilor și nu s-au concretizat nici la ora actuală. Am reușit singură să plătesc tot ce am putut. În prezent suntem în demersuri pentru eșalonarea datoriilor restante la ANAF și sperăm să reușim cât de curând.”, a menționat managerul spitalului în încheiere. 

Precizăm că unitatea medicală se află în subordinea Ministerului Transporturilor, condus de Sorin Grindeanu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ce masuri s-au luat fata de managerii anteriori?Exista un Raport privind datoriile si in special cele la asigurari sociale?Cati dintre medici lucreaza si in privat in timpul programului de lucru?Au fost sustrase materiale din spital de ex. cele necesare analizelor de laborator....?E frumos sa lucrezi la stat pe banii contribuabililor....dar unii sa mai ceara si spaga!!!
1
0
Pai si pe “fosta administratie” nu o intreaba nimeni nimic ? inteleg ca poti sa imprumuti si cheltuiesti in nestire fara sa dai socoteala nimanui ? pai ce esti guvernul romaniei ?
15
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016