REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.3° Constanța Mar., 30 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6806
23.3° Constanța Marți, 30 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6806
 

Spor de hemoroizi pentru unii bugetari. Primesc zile libere în plus pentru că stau mult pe scaun

Spor de hemoroizi pentru unii bugetari. Primesc zile libere în plus pentru că stau mult pe scaun

A.F. 6 iulie 2023 | 21:45 2020

Statul pe scaun nu e ușor pentru bugetari. Într-un gest de sfidare față de toți cei care lucrează la birou, Consiliul Județean Neamț a votat acordarea de zile libere pentru prevenirea hemoroizilor în cazul funcționarilor care stau mult pe scaun la muncă. Angajații din trei centre de îngrijire de la Asistența Socială Neamț ar primi mai exact 7 zile de concediu de odihnă.

Spor de hemoroizi pentru unii bugetari. Primesc zile libere in plus pentru ca stau mult pe scaun

Au și o expertiză medicală care să susțină nevoia acestei măsuri, informează Digi24.

Anul trecut a mai fost o situație când pe o astfel de expertiză, la Bacău, unii angajați au luat spor financiar de 12% din salariul de bază pentru solicitare neuro-psiho senzorială, adică își folosesc mintea, ochii și urechile la muncă. Fix ceea ce face fiecare dintre noi în orice moment al vieții.

La stat sunt 50 de tipuri de sporuri. De la unele justificate de dificultatea muncii până la unele închipuite, cum ar fi sporul de condiții vătămătoare, care este de fapt vechiul spor de calculator. Dar cu acest spor de hemorozi intrăm deja într-o nouă etapă. Pentru că el este un spor de stat acasă, cu salariul plătit.

„În baza unui buletin înfăptuit de un medic de la DSP Suceava s-a ajuns la concluzia că acești angajați sunt defavorizați și lor li se cuvine un concediu de odihnă suplimentar. Noi avem în Consiliul Județean Neamț instituții subordonate, precum troleibuzul, unde șoferii lucrează cel puțin 8 ore pe zi într-o poziție prelungită la volan pentru a transporta locuitorii și totuși nu beneficiază de 7, 8, 10 zile de odihnă”, susține Laurențiu Crețu - consilier județean Neamț.

„Nu spun că sunt de acord cu acea măsură care a fost luată, ci doar vă spun că acel raport medical trebuie analizat corespunzător fiindcă ar putea fi erori, iar politicienii, acei consilieri care trebuiau să aprobe un astfel de raport, e posibil să fie fost induși în eroare de concluziile din raport”, a spus și Florin Spătaru - fost ministru PSD, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
numai la romaniaa-romafiaa e posibil asa ceva. sa va luati lumanari pe care sa vi le bagati in hemoroizi
0
0
Pentru magistrati. Parazitii societatii romanesti. Cer drepturi de trei ori mai multe decat este normal, dar isi bat joc de dosarele cetatenilor de rand. Ce fel de dreptate faceti ? Judecati mizerabil si dati sentinte ciudate iesite din comun. Pentru aceste aspecte negative cereri drepturi ? Nu va este rusine ? Noi oamenii de rand pe care ii judecati stramb sa muncim ca sa va imbuibati voi ?
3
0
Aprobativa ma si spor de spaga,daca nu il aveti deja sub denumirea de spor de stres,asta pentru ca sa fie completa bataia de joc la adresa contribuabilului care va plateste leafa.
4
0
dar sporul ALUP LUNGA pe cand se da ?
4
0
spor de timp liber si taiat frunza la cainii stradali!spor de plimbat dosarul cu sina dintro mana in mana treizeci de zile ,salarii frumoase bonuri de masa si afaceri!
3
0
spor de timp liber si taiat frunza la cainii stradali!spor de plimbat dosarul cu sina dintro mana in mana treizeci de zile salarii frumoase bonuri de masa si afaceri!
3
0
Sa se introducă sporuri de "frecat pixul, de stat pe burta la plaje si la iarba verde, de dormit în birou, de cafea cu si fara lapte (caci sug de la plătitorii de taxe pe productie)"!!!!
3
2
Sinteti p******i și execrabil. Hemoroizi are toată lumea, chiar și cei ce stau în picioare. Marș la câmp, cretinilor patentati!
4
2
Taiati pensiile speciale la magistrati si judecatori, reduceti salariile de 20.000 lei si pensionati-i la 65 de ani. Sunt niste profitori ordinari care judeca stramb si iti trantesc o sentinta prin care maresc nedreptatea facuta de institutiile statului. De asa dreptate sa aveti si voi parte toata viata. Dupa ce ca muncim noi ca sa va imbuibati voi, mai va bateti joc cu sentintele pe care ni la dati. Sunteti inamovibili nu ?
8
3

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513