REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 8 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6846
17.4° Constanța Duminică, 8 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6846
 

Sportivii constănțeni, angrenați în competiții internaționale de anvergură mondială și europeană

Sportivii constănțeni, angrenați în competiții internaționale de anvergură mondială și europeană

Mirela PASCAL 8 septembrie 2024 | 00:00 204

Avem o săptămână plină, cu competiții internaționale de anvergură mondială și europeană, la lupte, triatlon și ciclism, unde sportivii noștri își propun rezultate de top pentru România! Sunt angrenați și în campionatele naționale de șah și atletism, iar boxul nu lipsește din calendar. După ce juniorii s-au încoronat campioni pe plajă, handbaliștii echipei de seniori merg la Bacău pentru prima victorie din noul sezon al Ligii Zimbrilor.

Sportivii constanteni, angrenati in competitii internationale de anvergura mondiala si europeana

Echipele feminine de volei și baschet de la CSM Constanța susțin primele teste înainte de startul sezonului și cheamă fanii la Sala Sporturilor în acest weekend! Hai, Constanța! Hai, România!

Handbal


CSM Constanța susține primul meci în deplasare din noul sezon al Ligii Zimbrilor, sâmbătă, la Bacău. Opt jucători au fost la naționala României pentru stagiul de pregătire centralizată de la Buzău, sub comanda antrenorului George Buricea, și au contribuit la victoria din amicalul cu HC Buzău. Cu echipa completă, CSM Constanța joacă pe terenul lui CSM Bacău, în etapa a doua a campionatului. Sâmbătă, 7 septembrie, de la ora 18.00, în Sala "Narcisa Lecușanu". Hai, Constanța!

Handbal juniori


Juniorii mari de la CSM Constanța au devenit campionii României la handbal pe plajă în această săptămână, iar juniorii 3 sunt vicecampioni naționali!Competiția organizată la Mano Beach, în Mamaia, a fost dominată la categoria juniori 1 de echipa antrenată de Enis Murtaza, care s-a impus în semifinale, 2-0 cu Axiopolis Cernavodă, și în finală, tot 2-0, cu LPS Târgu Mureș. Juniorii 2, antrenați de Denis Ali, au obținut medaliile de argint, iar juniorii 3, antrenați de Ionuț Pușcașu, s-au oprit în grupe. Felicitări, tuturor! Hai, Constanța!

Volei feminin


Echipa de volei feminin senioare CSM Constanța se pregătește pentru o nouă ediție în campionatul Diviziei A1. La acest sfârșit de săptămână, elevele antrenorilor Florin Voinea și Radu Began vor avea o dublă verificare cu nou-promovata în prima divizie, CS Medgidia. Primul meci este programat în Sala Sporturilor din Constanța, vineri, 6 septembrie, de la ora 17.00, intrarea spectatorilor fiind gratuită. Partida revanșă se va disputa la Medgidia, sâmbătă, 7 septembrie, de la ora 14.00. În etapa inaugurală a Diviziei A1, sâmbătă, 5 octombrie, CSM Constanța va evolua pe teren propriu cu Universitatea Cluj. Hai, Constanța!

 Șah juniori


Șahiștii clubului nostru participă la Campionatul Național pe echipe de juniori și tineret, în perioada 3-8 septembrie, la Mamaia. Competiția se desfășoară la șah clasic, rapid și blitz și este rezervată sportivilor cu ELO < 2400, la grupele de vârstă 8, 10, 12, 14, 16, 18 și 20 de ani, fete și băieți. Pentru CSM Constanța vor concura 28 de sportivi, printre care Mircea Andrei Cazan și Maria Criveanu la U16, Ana Marina Caraghete, la U14 sau frații Maria și Christian Toma, la U12 și U10. Hai, Constanța!

Atletism


Sâmbătă și duminică (7-8 septembrie), pe stadionul „Iolanda Balaș Soter” din București sunt programate Campionatele Naționale de atletism în aer liber rezervate categoriei Masters. De la CSM Constanța va participa sportiva Coculeana Oltean în probele de 100 metri și aruncarea greutății. Atleta noastră (antrenată de soțul ei, Ioan Oltean) este vicecampioană mondială la aruncarea greutății, categoria de vârstă +65 de ani, titlu câștigat luna trecută în Suedia. Hai, Constanța!

Ciclism

Mihnea Harasim participă, în perioada 8-16 septembrie, la Campionatul European de Ciclism pe Șosea. Competiția se desfășoară în regiunea Limburg, din Belgia, și este rezervată categoriilor juniori, U23 și Elite. Sportivul antrenat la CSM Constanța de Filip Grigorescu concurează la categoria U23 și va lua startul în cursa de fond, al cărei finiș va fi în capitala regiunii, orașul Hasselt. Hai, Constanța! Hai, România!

Box

În perioada 3-8 septembrie la Iași sunt programate întrecerile turneului internațional de box Centura Moldovei. La categoria 75 kg, în primul meci, pugilistul Alexandru Buleu de la CSM Constanța a fost învins la puncte (1-4) de Orlando Holley Sotomi din Țara Galilor. Alexandru Buleu este component al lotului național și este pregătit la CSM Constanța de antrenorii Mihai Constantin și Ionuț Bodilcu. Hai, România! Hai, Constanța!

Triatlon

Triatloniștii noștri luptă pentru medalii, în acest weekend, la Campionatul European de Tineret U17 de la Banyoles (Spania)! Amalia Singuran ia startul în semifinalele concursului feminin, alături de alte 85 de sportive talentate de pe continent. Concurența este mare și la băieți, unde Gabriel Mihăilescu și Paul Galoiu au 86 de adversari în cursa pentru calificarea în finală. Finalele sunt programate sâmbătă, 7 septembrie, de la orele 13.15 (băieții) și 14.15 (fetele), iar duminică, 8 septembrie, de la ora 11.15, Team I Romania va lupta pentru medalii la ștafetă mixtă, alături de alte 22 de echipe din Europa. Hai, Constanța! Hai, România!

Lupte

Campionatul Mondial U20 de lupte este programat în această săptămână, în orașul Pontevedra din Spania. La categoria 65 kg. lupte libere, România va fi reprezentată de Marian Daniel Sandu de la CSM Constanța, care își dorește să urce pe podiumul mondial. Sportivul este pregătit la CSM Constanța de antrenorul Marian Oancea. Hai România! Hai Constanța!

Canotaj

Campionatele Europene de Canotaj Under 23 se desfășoară în acest weekend (7-8 septembrie) la Edirne, în Turcia. De la CSM Constanța vor participa cinci sportivi în următoarele probe: Sergiu Anfimov și Leontin Nuțescu la 8+1, Andrei Jan Bercea la dublu vâsle, Eduard Moldovan la 4 rame, Valentin Dragoș Peia la 4 vâsle și Leontin Nuțescu la 4 rame. Sportivii de la CSM Constanța sunt pregătiți de antrenorii Gabriel Vodă și Marian Grijuc. Hai România! Hai Constanța!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
3417262547
5/49
153224403139
joker
22178279