REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Dum., 1 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6839
20.4° Constanța Duminică, 1 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6839
 

SPUNE că s-a apucat de DROGURI pentru că avea EMOȚII la BAC

SPUNE că s-a apucat de DROGURI pentru că avea EMOȚII la BAC

Replica API 23 martie 2021 | 09:14 1578

Un bărbat, de 22 de ani, care locuiește în Constanța, a fost prins în flagrant cu droguri de mare risc în fața plajei ”Shut Up Beach” de lângă restaurantul Amster's din stațiunea Mamaia. Înainte de efectuarea controlului corporal, acesta a declarat că are asupra sa niște cocaină și a predat organelor de poliție o substanță pulverulentă de culoare albă, de aproximativ 1 gram, ambalată într-o folie din celofan transparent, închisă prin arderea cu foc al capătului acestuia. Bărbatul, originar din Tulcea, a fost trimis în judecată pentru săvâșirea infracțiunii de deținere de droguri și mare risc, pentru consum propriu fără drept.

Cum a fost prins bărbatul

Într-o seară de august, în jurul orei 02:30, organele de poliție din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, în timp ce erau în exercitarea atribuțiunilor de serviciu, au observat, în parcarea din fața plajei ”Shut Up Beach” de lângă restaurantul Amster's din stațiunea Mamaia, un autoturism marca Maserati Gibli. Înainte de efectuarea controlului corporal, inculpatul a declarat că are asupra sa niște cocaină și a predat organelor de poliție o substanță pulverulentă de culoare albă, de aproximativ 1 gram, ambalată într-o folie din celofan transparent, închisă prin arderea cu foc al capătului acestuia, ce a fost ridicată și ambalată într-un plic de hârtie, de culoare albă, inscripționat ”PROBA 1”, sigilat cu sigiliul M.I. nr.4200.

Ce a declarat inculpatul

Fiind audiat în calitate de inculpat, bărbatul a declarat că substanța pe care o avea asupra sa era cocaină, pe care o cumpărase cu suma de 100 de euro. De asemenea, acesta a recunoscut cu a mai achiziționat și în trecut un gram de cocaină tot cu suma de 100 euro cu ocazia revelionului. Bărbatul, originar din Tulcea, a declarat anchetatorilor că prima oară când s-a întâlnit cu bărbatul ce îi vindea drogurile a fost revelionul dintre anii 2016 și 2017. ,,Ne-am întâlnit absolut întâmplător pe pârtia din Predeal, am intrat în vorbă, iar acesta m-a întrebat dacă vreau ceva să mă distrez, lăsându-mă să înțeleg că se referă la substanțe interzise. Am fost de acord, ocazie cu care acesta mi-a oferit cocaină în schimbul sumei de 450 de lei, echivalentul a 100 de euro. Am prizat puțin din aceasta, am intrat în panică și am aruncat-o în toaletă.”

A apelat la droguri după ce s-a confruntat cu probleme de natură emoțională

După o perioadă bună de timp, acesta s-a confruntat cu niște probleme persoane de natură emoțională, inclusiv presiunea examenului de bacalaureat, și a decis că este momentul să apeleze la ,,pliculețele minune”. Aflându-se într-un club de fițe din stațiunea Mamaia, tânărul i-a dat mesaj ,,prietenului său” prin care îl anunța că vrea să achiziționeze cocaină. După ce s-a văzut cu pliculețul, tânărul de 22 de ani s-a retras în mașina de lux, Maserati Gibli, timp în care a fost depistat de către polițiști.

,,După acest incident, am înțeles pe deplin consecințele legale și sanitare ale consumului de substanțe interzise și nu am mai încercat să consum așa ceva. Regret cele întâmplate și deși nu este un motiv suficient din punct de vedere legal, arăt că am procedat astfel datorită problemelor emoționale cu care mă confruntam la acel moment.”, a declarat acesta.

Ce a decis instanța

La individualizare pedepsei, instanța a avut în vedere pe lângă criteriile generale de individualizare, dispozițiile părții generale ale codului penal, normele care impun regimul sancționator și natura și gravitatea faptelor comise raportat la modalitatea de săvârșire a acestora. Astfel, acesta a fost condamnat la închisoare pe o perioadă de 8 luni cu dispunerea amânării pedepsei cu un termen de supraveghere de doi ani.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
la varsta lui de 22 de ani sigur a muncit din gradinita ca sa-si permita maseratti . De ciuda l-au condamnat pentru ca detine o masinuta de lux
1
0

REPLICA


LOTO

6/49
19621262040
5/49
9302172127
joker
137928365