REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Stadionul de la Badea Cârțan, afectat de indolență

Stadionul de la Badea Cârțan, afectat de indolență

Ana Maria LIPAN 23 octombrie 2023 | 00:00 2549

Despre starea Bazei Sportivă de la Badea Cârțan s-au scris în trecut nenumărate rânduri, în încercarea de a atrage atenția autorităților. Chiar și după numeroase promisiuni de reabilitare, iată că terenul de rugby arată la fel de neîngrijit, năpădit de buruieni și înconjurat de gunoaie. Imobilul se află în patrimoniul Ministerului Tineretului și Sportului, actualmente, Agenția Națională pentru Sport, care practic l-a dat uitării. Atât reprezentanții municipalității, cât și Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ au desfășurat activități de igienizare în zonă, însă în lipsa unor investiții care să repună pe picioare unul dintre simbolurile sportului tomitan, terenul va continua să fie doar o fantomă a trecutului, un loc pustiu, lăsat în paragină și o pată asupra tabloului urban. 

Stadionul de la Badea Cartan, afectat de indolenta

Baza Sportivă de la Badea Cârțan, incluzând terenul și sala de atletism, continuă să zacă în paragină, deși, de-a lungul timpului s-au făcut numeroase promisiuni de reabilitare și punere în valoare ale acestora. Complexul Badea Cârțan, care a ajuns o ruină este în patrimoniul Ministerului Tineretului și Sportului, actualmente, Agenția Națională pentru Sport, care pare că a uitat pur și simplu de imobil. Mai mult decât atât, mai mulți șoferi își parchează mașinile aici, în ciuda normelor care interzic acest lucru. 

Stadionul de la Badea Cartan, afectat de indolenta

„Stadionul de rugby de la Badea Cârțan face parte din patrimoniul Ministerului Tineretului și Sportului, actualmente, Agenția Națională pentru Sport. Pe acest stadion, fiind proprietatea acestei entități, nu se poate face nici un fel de investiție de către Primăria Municipiului Constanța deoarece contravine legislației. El arată cum arată pentru că Ministerul în ultimii 30 de ani nu a investit nimic în această bază, care acum arată ca un maidan. Noi, cu forțe proprii, am încercat pe cât posibil, și igienizarea bazei sportive, am tăiat pădurea care a crescut în tribune și pe lângă, am tuns terenul de joc...”, a declarat într-o ediție anterioara pentru Replica, Andrei Szemerjai, fostul director al Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”, care a activat 22 de ani în această funcție. 

Stadionul de la Badea Cartan, afectat de indolenta

Și autoritățile locale au desfășurat de-a lungul timpului acțiuni de igienizare a zonei, memorabil fiind episodul din 2019, când Decebal Făgădău, edil la acea vreme, s-a deplasat personal pentru a oferi o mână de ajutor. Același Făgădău care declara în 2018 că municipalitatea a demarat acțiunile necesare trecerii imobilelor în proprietatea publică a orașului. 

Stadionul de la Badea Cartan, afectat de indolenta

„Triunghiul şi ce a rămas din Badea Cârţan, pentru că nu pot să spun că mai avem stadionul de rugby Badea Cârţan, ci pur şi simplu ce a rămas din Badea Cârţan vrem să le luăm de la Ministerul Tineretului şi Sportului. Acea bază sportivă de la Triunghi există, în prezent, doar pe hârtie, în rest este o pârloagă, iar noi ne dorim să le preluăm în patrimoniul nostru, să le administrăm, redându-le comunității”, a precizat acesta la momentul respectiv. 

Stadionul de la Badea Cartan, afectat de indolenta

Schimbarea nu s-a produs însă, iar micile intervenții ale celor care vor să împiedice crearea unui adevărat focar de infecție, nu fac o reală diferență din păcate. În lipsa unor investiții în reabilitarea zonei, totul este condamnat să rămână o ruină, năpădită de buruieni și gunoaie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Toti interlopii si fabricantii de branza (cu aracet) sunt cu ochii pe acest teren , de zeci de ani, sa-l transforme in bloace cu peretii din rigips si ca apoi sa vanda apartamentele la taranii din judet sau judetele limitrofe! Nimeni nu se gandeste la sport, la parcuri, la vegetatie, la cultura si civilizatie.
10
0
O sa vina un alogen fost oier sa faca acolo ceva luxury sau residende "de lucs"
13
0
a spus bine nicu ceausescu: n-o sa fiti in stare sa varuiti, ce-a construit romania condusa de tata!
9
2
Complexul este lasat in paragina intentionat. Toti, de la Mazare pana in prezent, incearca sa puna mana pe terenul de acolo pentru ai schimba destinatia. Doar faptul ca a fost la Ministerul Sportului i-a impiedicat sa il transforme intr-o aglomeratie imobiliara. Dar inca pandesc.....
11
0
Sala Polivalentă prinde contur cu greu dar odata se va finaliza.O parte a complexului din Badea Cartan va fi modernă iar cealalta plină de bălării.Dragi aleși ai Constantei ce scuză mai aveti partidul vostru este la putere in țara noastră.Cei de la sport cred ca au uitat de aceasta pârloagă numita bază sportivă . Faceti demersurile necesare la stapanii vostri de la Bucuresti , accesați fonduri europene,deoarece nu ati realizat nici un proiect elaborat de voi . Când Fagadau a facut cererea pt ca baza sportiva sa intre in proprietatea orasului PSD nu era la guvernare,acum puterea centrala si locala este la voi nu aveti nici o scuză trebuie doar sa faceți demersurile necesare.
10
0
acest complex cu terenuri de sport și stadion era un complex mult mai mare dar bobu' de mazăre a vândut multe terenuri la dezvoltatori care au ridicat blocuri.
7
1
preluam noi terenul si ridicam acolo cel mai smecher saivan din sudestul Europei. Asteptam romanii sa se imprumute pe 30 de ani la banci ca sa cumpere de la noi.
16
3

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166