REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.4° Constanța Lun., 22 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6798
28.4° Constanța Luni, 22 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6798
 

Stare de alertă în Turcia. Atac terorist în Ankara, lângă Parlament și sediul Poliției. Video

Stare de alertă în Turcia. Atac terorist în Ankara, lângă Parlament și sediul Poliției. Video

Ana Maria LIPAN 1 octombrie 2023 | 11:35 2738

Atac terorist în Turcia, la Ankara, lânga sediul Parlamentului. O explozie puternică s-a produs duminică dimineaţa în centrul capitalei Ankara, în apropiere de Parlamentul turc care urmează să-şi reia activitatea în cursul zilei după vacanţa de vară, informează AFP, sursa citată de digi24.ro. 

Stare de alerta in Turcia. Atac terorist in Ankara, langa Parlament si sediul Politiei. Video

Ministerul de Interne turc a anunţat că explozia este un „atentat terorist”. „Doi terorişti au apărut la bordul unui vehicul utilitar în jurul orei 09:30 locală (06:30 GMT) la intrarea în incinta Direcţiei Generale de Securitate a Ministerului de Interne şi au comis un atentat cu bombă", a declarat ministerul, precizând că în urma atacului doi poliţişti au fost răniţi uşor.

Stare de alerta in Turcia. Atac terorist in Ankara, langa Parlament si sediul Politiei. Video

Potrivit presei turce, schimburi de focuri s-au auzit în zona din apropierea clădirii Parlamentului, unde se află de asemenea mai multe ministere. Ministrul turc de Interne Ali Yerlikaya precizează că unul dintre atacatori „s-a detonat”, iar „celălalt terorist a fost neutralizat”. „Doi dintre poliţiştii noştri au fost răniţi uşor”, de flăcări provocate de explozie, precizează ministrul.

Stare de alerta in Turcia. Atac terorist in Ankara, langa Parlament si sediul Politiei. Video

Potrivit postul privat de televiziune NTV s-au auzit focuri de armă în cartier, care a fost izolat. Presa turcă scrie că preşedintele Recep Tayyip Erdogan urma să vorbească în Parlament în această sesiune de lucru. Până în acest moment atentatul nu a fost revendicat. Explozia puternică s-a auzit pe o distanţă de câţiva kilometri. Parchetul General din Ankara a anunţat deschiderea unei anchete şi a interzis accesul în zona unde a avut loc atentatul.  Canalul de televiziune privat NTV a anunţat că schimburi de focuri s-au auzit după explozie, în cartierul în care circulaţia a fost complet blocată şi unde au fost trimise numeroase maşini de poliţie şi ambulanţe.

Stare de alerta in Turcia. Atac terorist in Ankara, langa Parlament si sediul Politiei. Video

Cartierul vizat găzduieşte numeroase ministere, precum şi Parlamentul care urmează să-şi reia activitatea duminică de la 14:00 locală (11:00 GMT), după vacanţa de vară. Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan urma să ia cuvântul în deschiderea noii sesiuni, potrivit presei turce.  Ankara a fost scena a numeroase atentate în perioada 2015-2016, revendicate de separatiştii kurzi din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) sau de gruparea Stat Islamic. Ultimul atentat comis pe teritoriul Turciei pe 13 noiembrie 2022, pe o arteră comercială din Istanbul, soldat cu şase morţi şi 81 de răniţi, nu a fost revendicat, şi a fost atribuit PKK de către autorităţi.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
atentatele doar ce se oprisera pana ce amerikăkanii au orchestrat lovitura de stat din 2016, acum au inceput iar cu atentatele, si se pare ca asta este doar inceputul din lungul sir de intimidari, si o fac prin PKK, sobolanii lor kurzi carora li s-a primis un stat kurd in Orientul MIjlociu, adica un al doilea stat Israel, marioneta amerikăkanilor
2
2
Pai Mehmed al doilea a omorat mai multi crestini si nu se face atata zarva. Poate se supara turcii si pleaca din Constantinopole , ce ne facem ?
3
3
Lângă ce prostan esti Dane
2
0
Langa Marea Neagra. Langa Bulgaria. Langa Europa. Langa Oceanul Atlantic si langa Statele unite
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699