REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 10 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6878
17° Constanța Joi, 10 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6878
 

Starea tehnică a autovehiculelor verificată de polițiști

Starea tehnică a autovehiculelor verificată de polițiști

Replica API 4 septembrie 2018 | 00:00 229

Pentru diminuarea nivelului de victimizare a populației prin accidente rutiere care au ca și cauză de producere defecțiunile tehnice ale vehiculelor, Brigada Rutieră a organizat în perioada 30 – 31 august a.c., activități de control în trafic în colaborare cu specialiști din cadrul Registrului Auto Român.

Pe parcursul acțiunii s-au urmărit starea tehnică a autovehiculelor, prin verificarea:

• sistemului de frânare;

• mecanismului de direcție;

• sistemului de reducere a zgomotului și a emisiilor poluante;

• instalației de iluminare/semnalizare și echipamente electrice;

• existenței și autenticității seriilor/numerelor de identificare ale vehiculelor;

• vizibilității și legalitatea montării și utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, decât cele omologate;

• sistemului de rulare (punți, roți, anvelope și suspensie);

• corectitudinii datelor din certificatul de înmatriculare și concordanța acestora cu datele și caracteristicile tehnice ale vehiculelor;

• deținerii inspecției tehnice periodice și valabilitatea acesteia;

• aplicării tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, luneta sau pe geamurile laterale, cu excepția celor omologate și/sau certificate de către autoritatea competentă și care sunt marcate corespunzător.

Având în vedere că în ultima perioadă la nivelul Brigăzii Rutiere au fost înregistrate tot mai multe petiții prin care se reclamă poluarea fonică cauzată de modificărilor neomologate aduse sistemului de evacuare al autovehiculelor, în cadrul controalelor efectuate în trafic au fost verificate cu preponderență acest gen de vehicule.

Astfel, au fost controlate 125 autovehicule și aplicate 71 sancțiuni contravenționale, dintre care 12 au fost aplicate pentru defecțiuni ale sistemul de evacuare a noxelor, 27 pentru alte defecțiuni tehnice, 14 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere și 18 pentru abateri de la normele rutiere și pentru defecțiuni tehnice majore au fost retrase 14 certificate de înmatriculare. Totodată a fost reținut 1 permis de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce.

De asemenea, a fost depistată o persoană care efectua în mod ilegal transport contra cost de persoane cu un autoturism, context în care acesta a fost sancționat contravențional și s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului prin reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.

Acest gen de acțiuni vor continua și în perioada următoare în vederea impunerii respectării normelor legale care reglementează circulația vehiculelor pe drumurile publice și precum și identificarea și sancționarea persoanelor ce conduc autovehicule care nu corespund normelor tehnice privind siguranța circulației rutiere, protecția mediului și utilizare conform destinației.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mare dreptate a-i bos cu microbuzele arbuite cum ramane
2
0
Oare cate autobuze si microbuze care transporta persoane in judet au fost verificate
4
0

REPLICA


LOTO

6/49
3153042226
5/49
1113510417
joker
15424182817