REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
29.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Statele Unite analizează posibilitatea finanţării reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă

Statele Unite analizează posibilitatea finanţării reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă

Valentina CAMARA 28 octombrie 2022 | 00:00 841

 Departamentul Energiei din Statele Unite analizează posibilitatea implicării în finanţarea construcţiei reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă, anunță ministrul Energiei, Virgil Popescu, după o întâlnire pe care a avut-o cu secretarul adjunct pentru Energie din SUA, David Turk.

„Am avut o întâlnire de lucru foarte bună cu David Turk - Secretar adjunct pentru Energie din Statele Unite - pentru a discuta despre stadiul proiectelor prevăzute în Acordul între Guvernul României şi Guvernul Statelor Unite ale Americii privind cooperarea în legătură cu proiectele nuclearo-energetice de la Cernavodă şi în sectorul energiei nucleare civile din România. Oficialul american a transmis că DOE (Department of Energy) analizează posibilitatea implicării în finanțarea construcției reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă, pe lângă suportul financiar pe care îl vom avea și de la EximBank”, a scris Virgil Popescu joi, într-un mesaj pe Facebook.

Ministrul a mai discutat cu oficialul american despre „proiectul SMR-urilor (centrale cu mini-reactoare nucleare - n.r.), despre situaţia actuală din regiunea noastră, inclusiv a sistemului energetic din Ucraina şi Republica Moldova, state afectate din cauza războiului agresiv al Rusiei”.

„Am transmis că România susţine cele două state şi vom continua să o facem şi le mulţumim SUA pentru suportul acordat până acum şi pe viitor. România şi SUA au un parteneriat strategic solid, iar energia reprezintă o componentă importantă în prezent şi pe viitor”, a mai adăugat Virgil Popescu, potrivit digi24.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tarziu ,prea tarziu ! Impuscati-l pe Ceausescu vinovat de nefinalizarea centralei Cernavoda ...Vreti masini electrice ?O luati in bot analfabetilor ganditori prin sali de jocuri
2
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436