REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Stația de încărcare mașini electrice, de la Sala Sporturilor, „încarcă“ mașinile pe benzină

Stația de încărcare mașini electrice, de la Sala Sporturilor, „încarcă“ mașinile pe benzină

Alexandru CRENGANIȘ 16 mai 2023 | 00:00 2624

Înțelegem că nu sunt locuri de parcare suficiente în orașul Constanța, însă este de neînțeles atitudinea unor șoferi care sfidează orice regulă de bun simț și parchează autoturismele unde îi taie capul. Cum este cazul șoferului din imagine care a îngreunat accesul autoturismelor electrice la stația de încărcare situată la Sala Sporturilor.

Statia de incarcare masini electrice, de la Sala Sporturilor, „incarca“ masinile pe benzina

Una dintre principalele probleme cu care se confruntă șoferii constănțeni este lipsa locurilor de parcare, care sunt din ce în ce mai puține. Însă, pentru unii șoferi acest lucru nu este o problemă, sfidând regulile de circulație dar, și pe cele ale bunului simț.

Statia de incarcare masini electrice, de la Sala Sporturilor, „incarca“ masinile pe benzina

În parcarea de la Sala Sporturilor, un șofer s-a gândit să parcheze chiar în fața unei stații de încărcare a automobilelor electrice. Șoferul unui autoturism a parcat, pur și simplu, în fața stației, fără să ia în calcul că blochează accesul automobilelor electrice. De altfel, este regulă în această zonă ca stația de încărcare să fie blocată de mașinile pe benzină.

Statia de incarcare masini electrice, de la Sala Sporturilor, „incarca“ masinile pe benzina

 Situația este și mai greu de înțeles, deoarece toată lumea știe că stațiile de încărcare a automobilelor electrice din oraș sunt extrem de puține, dar se pare că unii șoferi nu țin cont de acest lucru, îngreunând accesul la aceste stații pentru automobilele electrice.

Conform datelor oficiale, există peste 29.000 de mașini electrice la nivel național, dar se pare că stațiile de încărcare nu țin pasul cu această evoluție.

În momentul de față, potrivit datelor oficiale, la nivel național sunt aproximativ 20 de autoturisme electrice la o singură priză publică. Guvernul, prin Ministerul Mediului a anunțat că va aloca noi fonduri pentru a dezvolta infrastructura pentru mașini electrice. Din păcate pentru autoritățile locale interesul pentru această problemă este foarte scăzut.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
E una de la apc care parcheaza in port numai pe locurile destinate autoturismelor electrice in dana 0.sufera saraca ca ea nu are valoare sa i se dea si ei un auto electric
0
1
Ar trebui sa va bagati in cour cotetele alea electrice, mocangiilor!
3
1
Sa ma pish cu bolta pe aceasta f*****a imputita de ziar si pe toate cotetele electrice carora le ziceti masini!
3
2
ti-ai luat electrica, incarc-o unde poti. Nu e obligat nimeni sa-ti tina tie loc rezervat in buricul targului, mocangiule.
6
7
Ar trebui amenda ca si la locurile pentru persoanele cu handicap. Asa s-ar linistii acesti nesimtiti care nu au bun simt.
9
6
Asta iarna au facut frigul in electrice si acum vor curent. Dati le foc ca nu sunt bune de nimic electricele.
11
9

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510