REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Mie., 11 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6849
19.4° Constanța Miercuri, 11 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6849
 

Stație de CT BUS din Poarta 6, vandalizată în prima zi de școală! Video

Stație de CT BUS din Poarta 6, vandalizată în prima zi de școală! Video

Ricardo DRAGOMIR 11 septembrie 2024 | 00:00 305

În dimineața de 10 septembrie, stația de autobuz, situată în fața Liceului Teoretic „Lucian Blaga”, a fost vandalizată. După deschiderea noului an școlar, derbedeii au decis să distrugă un geam din stația de autobuz, părăsind locul faptei. O stație modernă, de acest tip, costă aproximativ 16 mii de euro, adică peste 84 de mii de lei.

Statie de CT BUS din Poarta 6, vandalizata in prima zi de scoala! Video

Din păcate, acest incident nu este singular. Semnul de informare cu rutele autobuzelor care traversează orașul a fost și el vandalizat în trecut, reflectând o altă problemă de întreținere și siguranță a infrastructurii publice.

În dimineața de 10 septembrie, stația de CT-Bus din fața Liceului Teoretic „Lucian Blaga”, a fost vandalizată, ridicând semne de întrebare legate de siguranța elevilor și a trecătorilor. După începerea noului an școlar, stația de autobuz a fost găsită cu geamul spart. O stație modernă de CT-Bus costă peste 84 de mii de lei. Acest incident nu este izolat, deoarece și semnul cu rutele transportului în comun a fost vandalizat în trecut. 

Statie de CT BUS din Poarta 6, vandalizata in prima zi de scoala! Video

Cioburile rezultate din spargerea geamului au fost lăsate împrăștiate pe trotuar, constituind un pericol real pentru copiii și elevii care frecventează atât liceul, cât și transportul în comun. Aceștia, coborând din autobuze, sau intrând și ieșind din incinta liceului, sunt expuși riscului de a se răni din cauza nepăsării celor responsabili. 

Statie de CT BUS din Poarta 6, vandalizata in prima zi de scoala! Video

Este dezamăgitor că, deși problema vandalismului și a întreținerii stațiilor de CT-Bus nu este nouă, măsurile preventive și corective par insuficiente. Actele de vandalism nu afectează doar imaginea orașului, ci și siguranța directă a constănțenilor, în special a celor tineri, care depind de aceste mijloace de transport pentru a ajunge la școală. 

Statie de CT BUS din Poarta 6, vandalizata in prima zi de scoala! Video

Probabil că autoritățile locale și compania de transport public au fost chemate să remedieze situația, însă este necesară și o revizuire a modului în care sunt gestionate și protejate astfel de infrastructuri publice esențiale. 

Video:

.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Țiganii fac legea
1
0

REPLICA


LOTO

6/49
45392992837
5/49
21611183534
joker
9354533275