REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Stație pusă în mijlocul drumului, în zona Hotelului Dobrogea. Video

Stație pusă în mijlocul drumului, în zona Hotelului Dobrogea. Video

Victor ROTARU 11 octombrie 2023 | 00:00 5181

Constanța este un șantier de ani buni, în fiecare zonă a orașului fiind câte un șantier deschis. În ultima vreme, mare parte din șantiere încep să se apropie de finalizare, iar în momentul de față se montează mai multe obiecte de mobilier urban. Printre aceste obiecte de mobilier se regăsesc și noile refugii pentru călători care au început să împânzească orașul. O situație atipică este întâlnită în zona Hotelului Dobrogea, acolo unde o stație de autobuz nu a fost amplasată pe trotuar, acolo unde i-ar fi fost locul, ci pe prima bandă de pe carosabil. 

Statie pusa in mijlocul drumului, in zona Hotelului Dobrogea. Video

Șantiere din oraș au început, ușor, ușor, să se apropie de final, spre bucuria constănțenilor care luni la rând s-au plâns de traficul îngreunat, praful din oraș, și multe altele. În momentul de față au început să fie montate obiectele de mobilier urban, orașul fiind împânzit de noile coșuri de gunoi, bănci, iar stațiile de autobuz au început să fie dotate cu refugii pentru călători. În zona Hotelului Dobrogea, refugiul pentru pietoni a fost montat chiar pe prima bandă de circulație, în afara trotuarului. 

Statie pusa in mijlocul drumului, in zona Hotelului Dobrogea. Video

Ce spun reprezentanții primăriei despre această situație

Legat de această situație atipică, reprezentanții primăriei au transmis faptul că, potrivit proiectului, locul unde este amplasat refugiul pentru călători nu reprezintă prima bandă de circulație, aceasta fiind acolo unde a fost turnat betonul din fața acesteia: „Sistematizarea intersecției din zona sens giratoriu – hotel Dobrogea prevede ca în zona în care banda rutieră, pe care este amplasată stația de autobuz, să nu fie deschisă circulației auto, realizându-se până la finalizarea proiectului marcajul corespunzător. Prima bandă de circulație va fi dedicată transportului public, aceasta fiind cea pe care a fost turnat betonul rutier din fața stației. Soluția a fost adoptată pentru realizarea continuității benzii rutiere dedicate transportului public, prin edificarea a 3 benzi de circulație.

Statie pusa in mijlocul drumului, in zona Hotelului Dobrogea. Video

Ce spune legea

Traseele pe care se efectuează servicii regulate de transport public local de călători, cu excepţia celor care efectuează transport în regim de taxi, se stabilesc de către autorităţile administraţiei publice locale.

Staţiile mijloacelor de transport public de persoane, inclusiv locurile de aşteptare a clienţilor pentru transportul în regim de taxi, se stabilesc de către autorităţile administraţiei publice locale, cu avizul poliţiei rutiere. Pe drumurile din afara localităţilor administratorul drumului public este obligat să amenajeze alveole pentru staţiile mijloacelor de transport public de persoane. Administratorul drumului public este obligat să delimiteze staţiile mijloacelor de transport public de persoane care nu sunt prevăzute cu alveole, prin aplicarea marcajului "Staţie autobuz, troleibuz".

Pe sectoarele de drum cu risc sporit de accidente, de pe drumurile cu o lăţime mai mare de 7 m, administratorul drumului public este obligat să amenajeze în zona de separare a sensurilor de circulaţie, pe trecerile pentru pietoni, refugii pentru aceştia, semnalizate corespunzător. Staţiile mijloacelor de transport public de persoane situate în apropierea intersecţiilor se amenajează la cel puţin 50 m înainte sau după acestea.

Dacă în localităţi traseele mijloacelor de transport public de persoane traversează calea ferată la acelaşi nivel, în ambele părţi înainte de trecere trebuie să existe staţii de oprire la cel puţin 50 m de aceasta.

Video:


 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dar autobuzele alea jegoase si fara aer conditionat nu le mai schimbati? Faceti infrastructura pentru transport public in detrimentul transporului personal dar va asteptati ca la 35 de grade sa mearga lumea in infectiile alea de pe vremea altui destept-Mazare. Care a distrus transportul in comun eliminand tramvaiele..
1
0
Pe langa faptul ca sunt extrem de urate si nefunctionale ,multe dintre ele au ajuns adaposturi ptr oamenii strazii si Wc..uri publice.
2
0
Daca o monteaza unde trebuie nu mai sunt subiecte de presa pentru ora 5 si mor de foame ziaristii
1
1
la primaria cta, dupa mintea creata a creaturilor ce o populeaza, totul este posibil.nu au experienta, dar au tupeu.
7
0
Asa cum a facut cu betonul turnat , fara armatura, care apoi a fost spart si acum se retoarna betonul (dupa ce s-a montat armatura), asa o sa faca si cu statia respectiva o sa o demonteze si amplaseze pe trotuar si o sa amenajeze o alveola , in care o sa opreasca autobuzul in statie! Dar toate pe cheltuiala noastra! Pentru ca se fac devize suplimentare, cu care firmele mai ciupesc niste bani! Toata lumea trebuie ca ciuguleasca! Si unii chiar ciugulesc bine! Asa apar sutele de limuzine de lux! Vezi in Constanta cele mai noi SUV-uri, pe care nici in marile orase occidentale nu le vezi!
4
0
Dar in zona Brick, in fata restaurantului Konak , pe Baba Novac (statia Energia) au uitat sa amplaseze statiile sau poate sunt alte interse.
3
0
Cum spune Primaria,ca este banda Bus....Bun, chiar si in conditiile astea calatorii trebuie sa astepte autobuzul pe trotuar ! Deci cabina asta nu are ce sa caute acolo , tot carosabil este si banda Bus !!! Idioti cu acte in regula , toti cei din Primarie !!! Politia rutiera trebuie sa sanctioneze administratorul drumului si sa dispuna dezafectarea cascarabetei de pe CAROSABIL !
9
0
La alegeri beliți ochii altfel wula Sânt mulți paraziți care vor să intre in primărie Partidele au ajuns cumetrie binele rar o să mai fie Partidele în funcții aduc multi hoți pentru furat tara Aproape zilnic e anchetat cate unul din partide
6
0
Au micșorat trotuarele ca să facă pistă de biciclete pe care nu circulă nimeni, de nu ai loc două persoane să circule și au mai amplasat și cabinele din stații pe trotuar de nu mai ai loc nici o persoană.Halal intelectuali la primărie.
8
3
Pe prostovanul de hamiral nu prea il duce capul. Este stiut acest lucru. Iar in jurul lui sunt fel de fel de politruci idioti, care il sfatuiesc gresit, adusi in functii de tatici SECURISTI si diverse PILE, pe criterii care nu au legatura cu gandirea si competenta. Se vede clar din deciziile pe care le iau ca nu-i prea duce mintea. Asa un dezastru ca in prezent, nu am mai vazut in acest oras!! Am ajuns de rasul tarii, unul dintre cele mai urate orase din Romania! Bravo mei Vergil, taica...
9
1
Toata lumea vrea sa scape de Chitac, de acord. Tragedia este ca nu vad pe nimeni cu adevarat capabil sa fie primar. Toti doritorii sunt cel putin la fel de idioti.
11
3
Anihilati-l pe sobolanul chitcan la vot. Omul are nevoie de ajutor medical, apoi la Poarta Alba.
12
1
Era loc si de parcari si de o banda pt autobuze si de doua pt trafic. Dar, cum zice cineva mai jos, interesul este sa se inchida parcul. Din aceasta cauza si linia continua pana in mamaia. Ca sa te faca sa renunti la a merge in parc
10
0
Puse acolo ca sa nu permita parcari. E logic. Fara parcari, lumea nu va mai merge in parc. Liber la construit blocuri. Asta. E planul primarului wc. Un k k t de om!
12
1
Mai avem un pic si ne va lasa.Aveti in vedere toate astea in cabinuta la vot cu stampiluta in mina si evitați excrementul.Alt mandat NU va mai pupa posibil doar fese
10
1
Pai sa n-o vandalizez si pasta. O vandalizez, normal c-o vandalizez.
5
1
E pusa bine mah.. ce aveti?!
3
1
Prostia dusa la extrem! Sa mai si incerci sa argumentezi cu alte prostii este o jignire. Sa ne spuna dl Primar cine a intocmit priectul tehnic si cine sunt persoanele care l au avizat??!! Sigur trebuie dusi la Palazu Mare. O alta inventie romaneasca alaturi de bordura care ocoleste capacele de camin. Doamne fereste!
16
2
Eu i-asi trimite de urgenta, pe acesti indivizi care au gandit sa monteze statia de autobuz, in halul asta, la control pshiologic!! Pe bune, dar acesti indivizi, nu sunt sanatosi mintali!! As
19
3
Aveț âncredere
7
3

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016