REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Stațiile de biciclete au început să fie vandalizate. Video

Stațiile de biciclete au început să fie vandalizate. Video

Victor ROTARU 23 august 2023 | 00:00 1422

În anul 2019 primăria Constanța lansa inițiativa Black Sea Bike, ce presupune închirierea gratuită a unei biciclete timp de 2 ore de utilizare continuă. La 4 ani de la lansare, inițiativa a luat o pauză, contractul pentru mentenanța acestora a expirat, iar potrivit reprezentanților primăriei nu se știe când vor intra din nou pe traseu bicicletele. Astfel, pentru că nu mai au la ce să servească, stațiile de biciclete au început să fie vandalizate, una dintre aceste stații fiind cea de la Cireșica, căreia i s-a spart panoul digital de unde te puteai autentifica pentru a lua o bicicletă. 

Statiile de biciclete au inceput sa fie vandalizate. Video

Din anul 2019 primăria Constanța a lansat inițiativa Black Sea Bike, ce presupunea închirierea gratuită a unei biciclete timp de 2 ore de utilizare continuă, urmată de 10 minute de pauză. Închirierea se făcea în baza unui card emis de SPIT Constanța. De acest program se puteau bucura atât constănțenii cât și turiștii. Pentru că primăria nu s-a gândit din timp să încheie un nou contract de mentenanță, stațiile în care se regăseau bicicletele au început să fie vandalizate. O astfel de situație se întâlnește și în cartierul Tomis Nord, în zona Cireșica, acolo unde panoul digital a fost spart, iar în locul respectivului panou a fost trântită o placă de PAL, pentru a evita un viitor accident.

Statiile de biciclete au inceput sa fie vandalizate. Video

Cât timp mai rămân stațiile de biciclete goale? 

Stațiile de închiriere sunt răspândite în tot orașul, mai cu seamă în apropierea stațiunii Mamaia, însă, în acest moment sunt goale, cu toate că anul trecut programul de închiriere a început odată cu venirea primăverii, pe 1 martie. Anul acesta, mai mult ca sigur, bicicletele din cadrul programului Black Sea Bike ar putea să lipsească din peisaj, asta doar pentru faptul că, contractul de mentenanță a expirat, iar potrivit reprezentanților primăriei nu se știe când vor intra din nou pe traseu bicicletele: „Deocamdată, nu se știe exact când vor putea fi introduse pe traseu bicicletele. A fost demarată procedura de achiziție a serviciilor de mentenanță, întrucât contractul care s-a derulat până acum fusese încheiat pe o perioadă de cinci ani și s-a încheiat

Statiile de biciclete au inceput sa fie vandalizate. Video

Anul trecut au fost peste 38.000 de trasee efectuate cu bicicletele

La finalul sezonului de anul trecut, în luna septembrie erau 390 de biciclete gata de închiriat, și peste 19 mii de carduri emise. Au fost efectuate 38.000 de trasee cu bicicletele puse gratuit la dispoziție de către Primăria Constanța. Recordul pentru cele mai multe trasee efectuate îi aparține unui bărbat de 70 de ani, care a efectuat, doar în anul 2022 peste 380 de curse. 

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Investitie inutila, bani pierduti, fara rezultat, cheltuieli faceti mai departe ,platiti camere si internet sa vedeti dezastrul.... plus ca le veti casa in curand. Asta vor europenii , sa facem piste, si lucruri absolut nefolositoate, in timp ce ei scot profituri uriase din chestiunui serioase...mancare, energie, materii prime.... desigur cu bunastiinta celor care ar trebui sa vegheze ....
1
0
Ma kak pe bicicleta si pe okii tai
1
1
Pana cand romanii vor incepe sa se respecte intre ei,sa se comporte civilizat,va trece asa de mult timp, ca nici stranepotii nostri nu vor apuca sa vada asta. Ca tara,am dat lumii multe valori ,insa nu am invatat nimic de la ele. Doar ne dam mari ca le-am avut. am reusit in schimb sa ne manelizam.
2
2
Important e ca banii au fost incasati de clientela de partid. psdisti, bineinteles!
3
1
Da sunt eu poponarul ordinar din BOR, Theogaoznie Spartzgoveanu, mie îmi plac bicicletele fără sha, drumuri cu gropi sa mi rupă gaoazaa
7
3
Constantenii au aruncat in aer preturile la locuinte facandu-le cele mai scumpe din tara dar nu au bani sa-si ia o bicicleta ? de ce trebuie sa le faca cadou primaria si sa risipeasca prosteste banii nostri cand atat de multe probleme vitale si elementare incepand cu caldura si apa calda nu sunt rezolvate ?
9
3

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677