REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 16 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6823
21.4° Constanța Vineri, 16 August 2024 Anul XX Nr. 6823
 

Statul NU vrea să-i dea BANI lui Papari, de la Șaguna, după ce a fost acuzat de ȘANTAJ

Statul NU vrea să-i dea BANI lui Papari, de la Șaguna, după ce a fost acuzat de ȘANTAJ

Replica API 30 ianuarie 2021 | 23:39 3544

Aurel Papari nu se lasă până nu ia banii Statului Român, după a fost acuzat de şantaj. Cea care îl reclama – o fostă studentă, colaboratoare a universităţii. Aceasta a declarat anchetatorilor că este forţată să achite o taxă către universitate, în caz contrar nu va putea susţine lucrarea de disertaţie. Procurorii au clasat dosarul, pe motiv că fapta nu există, iar Papari cere răzbunare: cere să i se restituie sumele de bani pe care le-a cheltuit pe parcursul anchetei.

La Judecătorie, magistrații i-au respins cererea, însă Papari a formulat recurs. Tribunalul a desființat soluția Judecătoriei și i-a admis cererea, obligând Statul Român prin Ministerul Finanţelor Publice la plata sumei de 15.000 lei reprezentând cheltuieli de judecată constând în onorariu de avocat, cheltuieli efectuate în cursul urmăririi penale şi al fazei de cameră preliminară (dosar penal nr. 29139/212/2017 al Judecătoriei Constanţa, dosar penal nr. 29139/212/2017/a1, dosar penal nr. 29139/212/2017/a1 al Tribunalului Constanţa, dosar penal nr. 7467/P/2017 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța). Ministerul Finanțelor a formulat recurs pe 28 ianuarie a.c.

Reamintim că, în luna octombrie a anului 2017, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa l-a trimis în judecată pe Aurel Papari pentru șantaj, dar și pe Iuliana Gabriela Munteanu, pentru complicitate la șantaj. După ce au fost trimiși în judecată, iar dosarul a ajuns în camera preliminară, instanţa a desfiinţat probele administrate în dosarul de șantaj al lui Aurel Papari și al angajatei Universității Șaguna, a constatat nulitatea ordonanţei de începere a urmăririi penale din data de 28.06.2017, emisă în dosarul nr. 7467/P/2017 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, dispunând restituirea dosarului către procuror, în vederea refacerii rechizitorului, având în vedere că probele administrate au fost desfiinţare.

După reluarea cercetărilor s-a emis Ordonanța din data de 16.07.2019 prin care s-a dispus clasarea cauzei. În cursul urmăririi penale și al fazei de cameră preliminară – fond și contestație – au efectuat cheltuieli judiciare constând în onorarii de avocat în valoare totală de aproximativ 30.000 lei, fapt pentru care solicită Statutului să li se plătească cheltuielile de judecată ocazionate de prezenta cauza.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
psihopat si pedofil
1
0
Hitler ai inviat? Sau ai primit pedeapsa?
0
0
Hannah de diplome
1
2
Nu uita de nevasta lui ...mare psiho de vesela.
2
1
Exponetul generatiei de dupa revolutie, oportunist, tupeist, avid de bani,ca toti cei din natia lui. Inconjurat de maimutoi fara coloana vertebrala dar cere fac pe desteptii, cu aspiratii similare cu ale liderului, pitipoance retardate care accepta orice sa-i intre in gratie. Suntem exemplul Europei de asa NU SE FACE!
9
2
La Saguna se termina foarte greu facultatea.trebuie sa inveti nu gluma. SAVA RIP....ne este dor de tine idiotule...
7
0
Acest specimen este colaboratorul securitatii cu nume de cod Petrescu. Asta spune tot despre el.
15
3
de-a dreptul tragic este numarul imens de nulitati produse de Univ Ovidius pe bani publici. macar astia, la privat, fac facultatea pe banii lor.
12
1
NU AM NIMIC CU NIMENI, INSA, DACA ESTI IN STARE, MERGI LA FAC. DE STAT, LA FARA TAXA. NU TE OBLIGA NIMENI SA MERGI LA PRIVAT! LA PRIVAT, TREBUIE SA PLATESTI TAXELE, DACA VREI SA INTRI LA EXAMENE.CLAR! NU VAD DE CE SAGUNA NU AR RESPECTA ACEASTA REGULA,
9
3
Pentru cel de mai jos: Tu te crezi destept, de arunci cu noroi in Universitatea Saguna? Licentiatii de la Saguna sunt prosti, iar tu esti singurul destept? Tu, care te exprimi atat de corect si convingator: "da i banu iei diploma". Vai de mama ta, prostule! Cand vrei sa faci observatie, sa pui la punct pe cineva, sa-ti arati superioritatea de parvenit, fa-o in cunostinta de cauza, fa-o impecabil dpdv gramatical. Altfel, cazi in penibil, ca in situatia de fata. Caraghiosule! Sunt licentiat de Saguna. Este drept, gramatica nu am invatat-o in facultate. Dar am invatat multe altele, utile!
9
10
daca dispare spaga ,asta moare de foame.
8
4
Un nenorocit Papari asta care da diplome ca la piata. Ce rahat de Universitate e Saguna asta si mizeria Spiru Haret? Nu platesti nu intri in examen. Da i banu iei diploma. De aia sunt atatia prosti cu diplome de la asa zisele facultati particulare.
18
4
Dorule subscriu si eu.
8
1
Instanta a desfiintat probele.Judecatorii grup infractional organizat cu salarii si pensii nesimtite.
19
1
Cheltuielile cu avocatii au costat niste bani pe care milioane oameni ii obtin in 2ani si ..ceva.Sa presupunem ca unul din aceste milioane ajunge in justitie.Se poate vorbi de egalitate in fata legii?Despre asistenta gratuita la saracia extrema .
11
0
Oare nu mai bsunt persoane care au fost santajate ??chiar asa de sfant e domnul .Putin luat la intrebari de averile facute de cand a fost mare si tare
11
2
Omul are state penale vechi
16
2
A inselat statul cu brio, a umplut tara cu asa zisi prosti cu diploma. Problema e ca unii, pe pile, bani, relatii au ajuns in locuri de decizie unde pot nenoroci un om
26
1
TATATEE TE CAUTA MOARTEA PE ACASA SI TU UMBLI DEZLEGAT DUPA PUSTOAICE FIR AI AL DRACU DE JAPITZA
19
3
ai draq makidoni...banu banu banu
30
7

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620