REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Statul român ar putea plăti despăgubiri de până la 6,7 miliarde de dolari în procesul pentru aurul de la Roșia Montană

Statul român ar putea plăti despăgubiri de până la 6,7 miliarde de dolari în procesul pentru aurul de la Roșia Montană

Andreea Vlaicu 26 februarie 2024 | 00:00 669

Valoarea totală actualizată a despăgubirilor solicitate de Gabriel Resources în dosarul arbitral internaţional deschis împotriva României, legat de proiectul minier aurifer de la Roşia Montană, ar putea avea un prag maximal de 6,7 miliarde de dolari.

Statul roman ar putea plati despagubiri de pana la 6,7 miliarde de dolari in procesul pentru aurul de la Rosia MontanaRoșia Montană

Asta nu înseamnă că acest prag se va regăsi în decizia care va fi publicată de către Curtea de Arbitraj, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului Mihai Constantin.

„Da. Cred că alături de dumneavoastră, de ceva vreme, de câteva săptămâni, verificăm de câteva ori pe zi site-ul Curţii de Arbitraj ICSID care a pus în transparenţă tot istoricul acestui litigiu dintre Roşia Montană Gold Corporation şi statul român. Aşteptăm în continuare această publicare a acestei decizii. Procesul a fost, să spunem, încheiat în septembrie anul trecut şi se aşteaptă acum decizia”, a explicat Mihai Constantin, întrebat ce informaţii are despre daunele din dosarul Roşia Montana şi actualizarea acestei valori, la finalul şedinţei de joi a Executivului.

El a mai spus că, în prezent, cu toate actualizarea cerinţelor făcute de Roşia Montană, ar putea fi un prag maximal de 6,7 miliarde de dolari, fiind o solicitare pe care ar fi făcut-o compania minieră. Acesta a atras atenţia că asta nu înseamnă că acest prag se va regăsi în decizia care va fi publicată de către Curtea de Arbitraj.

„Cât despre actualizarea cerinţelor făcute de Roşia Montană, şi nu de eventualul nivel de compensaţii sau despăgubire care va fi solicitat statului român, el este... a fost estimat undeva între... cred că la început putea fi vorba şi de jumătate de miliard de dolari, iar astăzi, cu toate actualizările de rigoare, ar putea fi un prag maximal de 6,7 miliarde de dolari, dar ţin să precizez că este o solicitare pe care, eventual ar fi făcut-o compania minieră. Asta nu înseamnă că acest prag se va şi regăsi în decizia pe care, repet, o aşteptăm a fi publicată de către Curtea de Arbitraj”, a completat Constantin, conform știrileprotv.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
statul roman va platii !!!!prin pensionari, salariatii cinstiti si tineretul care pleaca !
0
0
Extratereștrii să plătească ei au semnat contractele cu Gold Corporation Nu se dă numele semnăturilor la contracte Fraierii țării plătesc smenurile oligarhilor
3
0
NU......poporul roman va plati pentru smecheriile facute de baietii destepti.....
2
0
gabriel resources - baietii destepti ai planetei !
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016