REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.1° Constanța Sâm., 10 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6817
27.1° Constanța Sâmbătă, 10 August 2024 Anul XX Nr. 6817
 

Ștefan Stere PIERDE BLOCUL pe care-l CONSTRUIEȘTE lângă sediul POLIȚIEI

Ștefan Stere PIERDE BLOCUL pe care-l CONSTRUIEȘTE lângă sediul POLIȚIEI

Replica API 27 august 2021 | 23:29 11377

Locuitorii de pe străzile Renașterii și Patriei sunt disperați, după ce au aflat că în zonă ar urma să se construiască un imobil. Aceștia spun că documentația din PUZ-ul delimitat de str. Patriei, bd. Mamaia, str. Renașterii, țărm Marea Neagră, propus de investitorii Ștefan Stere și Ștefan Sultana, este eronată, terenul fiind introdus într-o altă zonă, tocmai pentru a permite realizarea proiectului. În acest sens, în urma depunerii a numeroase sesizări și reclamații, Primăria Municipiului Constanța dorește să revoce HCL 365/2020 privind aprobarea PUZ-ului pentru zona delimitată de bulevardul Mamaia, strada Patriei și strada Renașterii, dar și a actelor administrative subsecvente emise în baza acesteia.

Ștefan Stere, unul dintre investitorii activi ai Constanței, a devenit cunoscut după ce a încercat să construiască două imobile în spatele sediului IPJ, iar locuitorii au încercat cu orice preț să-l oprească. Chiar dacă omului nu prea i-a păsat de doleanțele locuitorilor din zonă și a demarat lucrările, acesta își poate lua adio de la investiție. În urma mai multor sesizări și reclamații primite, Primăria Municipiului Constanța dorește să revoce HCL 365/2020 privind aprobarea PUZ-ului pentru zona delimitată de bulevardul Mamaia, strada Patriei și strada Renașterii, dar și a actelor administrative subsecvente emise în baza acesteia.

Iată care sunt motivele pentru care se solicită anularea HCL 365/2020

Printre motivele pentru care se solicită anularea HCL 365/2020 se remarcă: dezbaterea publică care nu a avut loc în temeiul art.5 din Dispoziția primarului nr. 2209/06.04.2020, în contextul pandemiei cu Covid-19, pe parcursul consultării publice au fost depuse numeroase sesizări și reclamații care vizau reglemetările propuse: supraaglomerarea traficului, supradimensionarea rețelelor de apă și canalizare, instabilitatea taluzului, posibilitatea producerii unor alunecări de teren, depășirea indicatorilor urbanistici aferenți zonei de locuire colectivă, inexistența studiului de circulație pentru zona de studiu, imposibilitatea realizării de parcaje subterane.

Mai mult decât atât, valorile indicatorilor urbanistici aprobate pentru PUZ-ul contestat sunt mult mai mari decât dispozițiile legale în materie.

Protest online cu privire la proiectul soților Stere

Trebuie precizat faptul că locuitorii au demarat toate procedurile necesare pentru a bloca acest proiect. În trecut, unul din locuitori a inițiat o petiție intitulată ”La Constanta NU MAI VREM blocuri între case, vrem construcții cu locuri de parcare suficiente și spatii verzi decente!”, fiind semnată de peste 100 de riverani, aceștia exprimându-și dezacordul. Petiția a fost transmisă către primărie, dar și la Direcția Națională Anticorupție Constanța, după cum a transmis inițiatorul acesteia.

Documentația PUZ, eronată: terenul încadrat în altă zonă decât cea reală

Mai mult, cei care locuiesc în zonă spun că este necesară corecția materială în documentația PUZ, privind modificarea încadrării eronate a terenului. Acesta a fost încadrat în zona de reglementare urbanistică ZRS, deși se află în zona de reglementare ZR4. Același aspect l-a sesizat și Asociația Verde Urban, precizând că este nevoie să se clarifice modul în care s-a făcut trecerea de la zona ZRS, la ZR4, zonă care permite construirea unui imobil cu regim P+6E. De asemenea, se precizează că nu este prezent în documentație un studiu privind circulația în zonă. și nici dacă locurile de parcare vor fi asigurate în limita proprietății.

Ștefan Stere deține SC Stejarul SRL, cu sediul pe strada… Patriei

Ștefan Stere deține Societatea Stejarul SA, aceeași societate care a intenționat să construiască un mastodont între case, pe Dezrobirii, în baza unui PUZ aprobat de Consiliul Local în 2016. Însă Curtea de Apel Constanța a anulat, definitiv, hotărârea de consiliu, iar investitorul și-a luat adio de la construcție. Societatea are sediul pe strada Patriei, în apropiere de proiectul pe care vrea să-l edifice și care stârnit revolta locuitorilor.

Citește și: Afaceristul STERE vrea cu ORICE PREȚ să fie VECIN cu IPJ Constanța

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cand dau banii la crotale ?
0
0
Praful sa se aleaga de proiectul acestui samsar ne norocit! Sa se anuleze tot, exclus sa se ridice vreun cm! Venim la plaja din Tomis 1 si din alte parti si e deja full de masini, strada aia e depasita deja ca trafic, fiind proiectata sa fie intre case NU intre mastodonti pe terenuri furate! unde ar parca viitori locuitori ai blocului de nici mai mult nici mai putin de 6 etaje?? pe plaja? cata lacomie si autoritati iresponsabile! nu se duce nimeni sa verifice zona cand vine un cre tinozaur ca el vrea bloc intr o fundatura?
12
0
Bravo dom Primar si la mai mare!
16
2
Dumnezeu sa ajute autoritatile sa scapam de acest samsar a lui Mazare si Fagadau.
21
2
dacavrea sa fie vecin cu IPJ , poate intra la subsol la ei ! sa stea o viata acolo !
28
3
Migratie acestor OIERI de la tara!
37
4
Pe acesti samsari , mituirori de finctionari din Primarie , de zeci de ani , nu-i verifica nimeni ! Cta , cel mai urat municipiu resedinta de judet din tara
57
2

REPLICA



LOTO

6/49
35128162337
5/49
22135243618
joker
36111623118