REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 9 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6816
21.4° Constanța Vineri, 9 August 2024 Anul XX Nr. 6816
 

Stela HALICHIDIS a MINȚIT când a SPUS că a REMEDIAT MĂSURILE dispuse de ISU

Stela HALICHIDIS a MINȚIT când a SPUS că a REMEDIAT MĂSURILE dispuse de ISU

Replica API 2 octombrie 2021 | 08:12 5806

O nouă tragedie a lovit sistemul medical de România! Sistemul sanitar din România este în moarte clinică. Da, știm cu toții lucrul acesta! În ultimul an au avut loc foarte multe incendii în spitalele din România, mulți oameni și-au pierdut viața, iar alții încă au pe trupuri și în suflete urme ale nepăsării. Toată lumea a promis schimbări, controale, sancțiuni, dar nimic nu s-a schimbat și era chestiune de timp până când o tragedie avea să se întâmple și la Constanța. Bilanțul incendiului de la Boli Infecțioase, izbucnit vineri, 1 octombrie, este dramatic: 7 morți. Cine este vinovat pentru această tragedie? Rămâne să stabilească procurorii, care au deschis un dosar penal. Tot procurorii vor stabili și dacă managerul Stela Halichidis, demisă vineri seara de primarul Vergil Chițac, la solicitarea premierului Florin Cîțu, are vreo vină, dacă și-a îndeplinit în mod corespunzător atribuțiile manageriale.

Până atunci, este important de știut faptul că, în luna iulie, Halichidis a fost evaluată, din punct de vedere al calității manageriale, de către o comisie stabilită de Consiliul Local Constanța. Dacă la capitolul performanță medicală au fost numai cuvinte de laude, la activitatea a managerială a lăsat de dorit. A mințit când a spus că a remediat măsurile dispuse de ISU, în urma controalelor?

Ca manager, în special al unei unități medicale, nu este suficient să ai cunoştinţe medicale generale. Funcţia implică mult mai mult: cunoștințe aprofundate de management, cu tot ce implică el: resurse umane, organizare sanitară, economie sanitară generală, și nu acumulate în baza unui curs de o lună două. Dacă spitalele din România ar fi fost conduse de oameni competenți, și nu de medici, care nu ;tiu cu ce se mănâncă administrația, atunci, poate, situația ar fi stat altfel și am fi evitat atâtea tragedii. Cum a fost, de exemplu, și cea de la Constanța de vineri, 1 octombrie, de la Spitalul de Boli Infecțioase.

Stela Halichidis, bătută în cuie pe scaunul de director de 12 ani și comunicare deficitară cu jurnaliștii

Stela Halichidis a a fost ”bătută în cuie” pe scaunul de manager 12 ani. Și vorbim la trecut, pentru că vineri a fost demisă din funcție de primarul Vergil Chițac. Halichidis a obținut funcția pe vremea când instituția medicală se afla în subordinea primăriei condusă de Radu Mazăre. De atunci, și până în prezent, nimeni nu a reușit să-i sufle scaunul de director. S-au făcut anual evaluări ale calității manageriale, Halichidis reușind, prin prisma acestui fapt, să-și păstreze poziția. Managerul s-a remarcat prin comunicarea deficitară cu jurnaliștii și prin lipsa declarațiilor în momente cheie, cum a fost și cel de vineri, 1 octombrie. ”Nu pot să vorbesc, mi se face rău. Ce, vreți să mor aici?!”. Ca și cum nu muriseră șapte persoane care și-au încredințat viața medicilor din spitalul groazei.

Totuși, a binevoit să rupă câteva declarații, precizând că spitalul avea toate avizele necesare. Deși, atât Arafat, cât și șeful ISU Dobrogea, Cristian Amarandei, au spus că spitalul funcționează conform normelor la data dării în exploatare a unității medicale și nu celor actuale, așa cum e normal.

Anul trecut, când pandemia era în floare, Stela Halichidis, fiind presată de jurnaliștii să ofere detalii despre situația cazurilor COVID, a solicitat fiecărui trust de presă să-i transmită, pe mail, câte trei întrebări, urmând să răspundă fiecăruia în parte. Aceasta a fost singura dată când Halichis a putut comunica, indirect, cu presa.

Halichidis, depunctată la evaluarea calității manageriale

Dar haideți să vedem cum s-a prezentat Stela Halichidis la ultima evaluare managerială, în fața comisiei desemnată de Consiliul Local Constanța.

În luna iulie, Stela Halichidis a fost evaluată, din punct de vedere managerial, de o comisie desemnată de Consiliul Local Constanța. Adriana Arghirescu este unul dintre evaluatorii care i-au luat la puricat activitatea managerială din ultimul an. La capitolul performanță medicală, aceasta a avut numai cuvinte de laudă… nu și la performanța managerială.

Adriana Arghirescu

” A fost evaluată în luna iulie. Fiecare evaluator, din cei cinci, au dat câte un punctaj. Am lăudat performanțele medicale dar, din punct de vedere managerial, i-am atras atenția asupra unor aspecte pentru care am și depunctat-o. Ceea ce a prezentat, în calitate de manager, nu a răspuns criteriilor de evaluare”, a declarat, pentru Replica, Adriana Arghirescu.

Măsurile impuse de ISU Constanța, remediate… nu și în documente

”În urma unor controale ale ISU, s-au constatat unele aspecte, pe partea tehnică, foarte grave, pe care ar fi trebuit să le remedieze. Lucru care nu s-a întâmplat. Ne-a spus că s-a rezolvat, însă nu a prezentat documente care să ateste acest lucru”,a continuat evaluatorul. Despre aceste măsuri și nereguli a vorbit și Raed Arafat. ”Spitalul a fost supus a două controale, unul în 2020 și în februarie 2021. În cadrul ultimului control, au fost constate nereguli, trecute în raportul ISU Constanța: instalații electrice și improvizații, siguranțe dezechilibrate și s-a constatat nefuncționalitatea instalației de semnalizare a incendiului. Există în spital senzor pentru oxigen. Exista în saloane, dar instalația de verificare nu exista. Va trebui ca spitalul să dea aceste explicații”, a precizat el.

Felicia Ovanesian: ”Refuz să cred că a fost inconștientă!”

Din comisia de verificare a evaluării calității manageriale a făcut parte și city managerul Felicia Ovanesian.

Felicia Ovanesian

”Am făcut parte din comisie, a avut o evaluare pozitivă, fiecare a dat câte o notă, 3,4, nu știu. A avut un punctaj mare, în jur de 97 de puncte. Refuz să cred că a fost inconștientă”, a precizat Ovanesian.

Potrivit informațiilor noastre, Arghirescu i-a dat nota 1, iar Ovanesian aproape 5, la fel și restul membrilor comisiei.

Adriana Câmpeanu: Nu noi facem evaluarea managerului

Președintele CA al Spitalului de Boli Infecțioase, Adriana Câmpeanu, a declarat că printre atribuțiile Consiliului nu intră evaluarea calității manageriale ale managerului.

Adriana Câmpeanu

”Evaluarea o face o comisie formată din consilieri locali, oameni din aparatul administrativ, de la DSP. Nu o facem noi. Toate atribuțiile CA se găsesc în Legea 95, se poate verifica. Noi eram consultați în ceea ce privește strategia, aprobam achizițiile. Știu că avea un plan de conformare, un plan de prevenție care a și fost aprobat. Dacă l-a dus la îndeplinire, nu știu”, ne-a declarat Adrina Câmpeanu.

Halichidis nu a vrut să plece de pe funcție

Precizăm că, la debutul pandemiei, fostul ministru al Justiției, Stelian Ion, a cerut public demisia Stelei Halichidis pentru lipsa de transparență, comunicare îndoielnică și management neperformant. Degeaba. A trebuit să se întâmple o tragedie să se constate incompetența managerului Stela Halichidis și, mai apoi, să fie demisă. Nu înainte ca Halichidis să-și manifeste dorința de a rămâne, în continuare, la conducerea spitalului și să se declare nevinovată în fața Consiliului de Administrație.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La revedere uritelor ! mergi acasa !!!
1
1
imputita!!! mars la oi!!!
1
2
Oare cine nu a aprobat investitiile?
4
1
Aia lua cate 100 milioane salariu lunar si nu facea nimik. La ATI trebuie sa fie tot timpul om in sala la 10 pers. Sa plateasca milioane de euro despagubiri
3
7
Gata ma, menegerul este de vina...iar au scapat cei din varf....si daca mai gasesc si 2 asistente, uraaaaaaaaaaa
12
1
Felicia Ovanesian nu mai este City manager? In poza vad un barbat...au schimbat-o din functie?
13
0
Functiile importante din Constanta sunt praduite de alogeni. Urmeaza autonomia
9
4
oamenii competenti, in ghilimele, din psd... de 12 ani manager, a furat cat a putut, dar nu a facut nimic pt spital...in 12 ani, nu putea face sectia ati la nivel decent tehnic? eee nu, mai bine sa furi, ca e de la stat...
15
11
cu siguranta halichidis este transsexual
11
4
Halichidis asta zici ca lucreaza la replica dupa fizionomie.
17
2
Eu am spus mereu sa se faca un controlul pe ultimi 10 ani la Spitalul Judetean Cta si la celelalte din oras si judet,daca se face asa ceva contribuabili vor ramane uluiti pentru ce s-au cheltuit bani de manageri de spitale sau ce preturi s-au platit pt.unele lucrari.
16
1
Tot la vorbele lui Stelian Ion veti ajunge. Ca sa vezi...
7
8
Stela e o mahalagioaica pe modelul primaritei din Cumpana. Acelasi material de tarabagita sau controloare RATC.
32
9
Articol de cacat, cum suntem obisnuiti, ziaristi repetenti care scriu pe genunchi si se oftica cand cineva refuza dialogul cu ei.
23
10
gura lumii vorbeste ca un coleg din barou a vrut sa i-o traga feliciei , dar i-a gasit oua in chiloti...
26
5
DEMISIA PRIMARUL WC !!!
43
4
Se lauda primarul anul trecut, ca prin neinpodobirea orasului cu lumini festive a facut economie 1 mil de Euro , si spunea ca prefera sa investeasca banii astia in spital covid ! Unde sunt banii ??? Unde ?
47
1
In primul rand asta este un articol scris la comanda lu chitac Stela a fost un exemplu mwye chitac mwye feliciu pe Arafat inca il tine in functie hmmm
35
9
oare nu s a... scolit! salariul,din toate partile a tot ...venit! pe criterii, omul ...scumpeste locul !si in familie gospodina casei in cativa ani se cunoase , daca nu totul se duce de rapa !
14
4
Urat personaj Felician asta ! Caracter zero !
32
2
Dna Ovaresian este ,,transgender,,
37
2
Cum este posibil ca evaluarea unui Manager de spital sa fie facuta de politruci facra competente ? Ar trebui sa raspunda si comisia care a confirmat-o in functie!
53
2
toata lumea stie ca este lesbiana
35
4
Stela si amiralul Chitac trebuie judecati si condamnati pentru crima.
41
5
Daca managerul spitalului a cerut in scris investitile respective si tu le-ai refuzat domn amiral, ai pus-o mai rau ca Piedone la Colectiv
69
0
A inceput operatiunea de spaslare a adevaratului vinovat, care nu a aprobat investitia de cinci mii euro pentru sistemul de alertare la foc. Cine o fi oare, la un spital al primariei ? Documentele exista insa !
56
3
Frumos articol. Parca este scris de Chitac...
52
8
Cred ca gasirea de urgenta a unui personaj in care sa se poata arunca cu piertre, face parte din plan. Nu adevarul este important . Nu faptul ca de 30 de ani nu s-a construit un spital macar in Cta. Nu faptul ca primaria a refuzat investitia, asteptand banii europeni. Noua ne trebuie o tinta , iar lipsa de slugarnicie in fata presei este un motiv suficient pentru a fi ales.
45
8
felicia e barbat???
55
5

REPLICA



LOTO

6/49
35128162337
5/49
22135243618
joker
36111623118