REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Stela Halichidis nu vrea să se întoarcă la conducerea Spitalului de Boli Infecțioase! Cere doar daune morale!

Stela Halichidis nu vrea să se întoarcă la conducerea Spitalului de Boli Infecțioase! Cere doar daune morale!

Mirela PASCAL 4 octombrie 2023 | 00:00 3898

Luni, 1 octombrie, s-au împlinit doi ani de la tragedia care a avut loc la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Vinovatul de serviciu, la acea dată, a fost găsit managerul Stela Halichidis, care a fost demisă de primarul Constanței, Vergil Chițac. Cum era de așteptat, a mers în instanță, contestând dispoziția, dosar care încă se află pe rol, urmând ca luna aceasta instanța să se pronunțe. Numai că, Halichidis nu vrea să revină pe post, mandatul său s-a încheiat de anul trecut, din vară, cere doar daune morale. Ca o ironie a sorții, același Consiliu de Administrație care a votat demisia ei în 2021, i-a dat girul pentru numirea în funcția de șef secție.

Stela Halichidis nu vrea sa se intoarca la conducerea Spitalului de Boli Infectioase! Cere doar daune morale!

Zece persoane și-au pierdut viața, în 2021, în urma tragediei de la Boli Infecțioase, eveniment tragic care a zguduit între sistemul medical. Pacienții se aflau în saloanele ATI, internați cu Covid-19, iar unele victime au suferit arsuri, altele s-au intoxicat de fum. Unitatea medicală este destul de veche, iar investițiile, mai ales la rețeaua electrică, au lipsit cu desăvârșire. În ciuda acestor aspecte, a fost găsit vinovată pentru producerea tragediei Stela Halichidis. Aflată la conducerea spitalului din 2009, în ziua tragediei, ex managerul a făcut declarații halucinante: Toate defecțiunile care fuseseră semnalate fuseseră remediate, la spital nu era nimic în neregulă, "dar s-a întâmplat un necaz". "Totul funcționa conform legii, toate defecțiunile au fost remediate, dar s-a întâmplat un necaz. Toate actele sunt în regulă, nu era nimic în neregulă", a declarat managerul Halichidis Stela, care inițial nu voia să facă declarații, spunând că îi este rău: "Mie mi-e rău, ce vreți, să mor aici?", le-a spus ea jurnaliștilor.

Stela Halichidis nu vrea sa se intoarca la conducerea Spitalului de Boli Infectioase! Cere doar daune morale!

Înainte de producerea evenimentului nefericit, Halichidis se afla în concediu de odihnă. La sfârșitul lunii august 2021, pe data de 31, la întâlnirea primarului Vergil Chițac cu directorii instituțiilor din subordinea Primăriei, nu a fost prezentă și nici nu a anunțat că nu va fi, fiind nevoie ca secretara primăriei să o contacteze telefonic. A delegat-o pe colega ei Claudia Cambrea, actualmente directorul spitalului, să intre în videoconferință. Chițac voia să știe nevoile spitalului, în contextul pandemiei și al apropierii sezonului rece, dacă au fost luate măsuri în ceea ce privește siguranța instalației și aparatelor la incendiu.

Video din 31 august 2021, de la întâlnirea lui Vergil Chițac cu reprezentanții spitalului:

Revenind, Stela Halichidis a contestat în instanță dispoziția de demitere și a avut succes, iar primarul Vergil Chițac a făcut recurs. Dosarul este deschis pe rolul Curții de Apel Constanța, iar pe 18 septembrie magistrații au amânat pronunțarea pentru 2 octombrie. N-a avut noroc, pentru că Tribunalul a dispus o nouă amânare a deciziei, pentru 16 octombrie. În realitate, Halichidis nu vrea să revină pe funcție, ci dorește doar reparații morale. Și la doi ani de la tragedie, Halichidis consideră că nu a fost vinovată și că ar fi trebuit să rămână pe funcție. Mandatul i-ar fi expirat în vara anului trecut. Așa că cere plata drepturilor salariale de care ar fi beneficiat, din octombrie 2021, de când a fost demisă, până la încheierea mandatului. „Nici n-am cerut să revin la conducere. Mandatul oricum a expirat. Cer daune morale, mai aveam 7, 8 luni până la finalul mandatului”, ne-a declarat Stela Halichidis.

Consiliul de Administrație care a demis-o în 2021 a numit-o șef de secție

Culmea este că același Consiliu de Administrație care a  votat demisia ei a numit-o, acum, șef de secție. În ședința de Consiliu Local Municipal din mai a.c., Stela Halichidis a fost nominalizată pentru conducerea secției clinice boli infecțioase Adulți I.

Stela Halichidis nu vrea sa se intoarca la conducerea Spitalului de Boli Infectioase! Cere doar daune morale!

A încheiat cu spitalul un contract de administrare cu o durată de 4 ani, în cuprinsul căruia sunt prevăzuți indicatori specifici de performanță. „Eu sunt încă în spital, mai mult, sunt și șef de secție. Același Consiliu de Administrație, care m-a demis, m-a și numit șef de secție”, a mai precizat Halichidis.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ne a tinut in spital ca pe niste vite … mancare de nimic stricata nu poti sa intrebi nimic… la balcoane se tineau gunoaiele
0
1
cand taiati salariile enorme si nejustificate ale medicilor?lasa, ca va dam jos si vom vota la misto cu aur numai sa va dam jos de acolo
7
4
Nume de iapa.
9
3
Aveț âncredere
2
3
asa e la noi in lox sa faca pus karie,, vrea daune morale, javra, neglijenta totala, trebuie pedep sitaa urgent , toti acolo lua spaga de la portar la dansa, directiare ,asistentele beau noaptea si se babardeau ,,asa e la spitalu de ..ne buni..
8
5
Inca o dovada ca s-a dat liber la ucis romanii ! Zeci de crime colective fara vinovati dupa gratii .Bine ca s-au incarcerat Ridzi si Udrea ,NU Firea si gasca azilelor
11
2
Bravo tupeisto,adica pe tine nu te intereseaza ca au murit oameni in timp ce ea erai director la Spitalul de boli infectzioase,tu vrei bani de la Constantzeni ; mai femeie un director raspunde de tot ce se intampla in institutzia pe care o conduce,daca este de bine atnci este felicitat,daca este de rau atunci trebuie sa raspunda caci asta inseamna sa fii director sa itzi asumi toate deciziile fie bune,fie rele;in cazul tau tu nu esti in situatzia sa ceri ceva ci rudele mortilor pot sa ceara despagubiri de la tine.
12
8
Chitz, unde sunt izoletele?
16
0
Lada de c***t, vino lamine ca iti dau eu tie daune morale ! La ochiul maro!!!!
11
10
Bravo ei. Cat este w.c. primar nu e bine sa ai functie de conducere la santierul de boli infectioase. Dupa terminarea acestui simulacru de spital va veni dna. Un fel de henry coanda dar cu bolnavi. Ala e orice, dar nu spital.
20
0
Ori sunteți nebuni,ori sunteți nebuni !!!!! S-a răsturnat căruța cu ordinari la voi ?!!!
12
1
Sa zica merci ca nu face puscarie. Intr o tara normala facea
18
10

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016