REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Joi, 3 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6871
12.7° Constanța Joi, 3 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6871
 

Stelian Ion acuză PSD-PNL că pregătesc o fraudă de proporții la alegerile locale

Stelian Ion acuză PSD-PNL că pregătesc o fraudă de proporții la alegerile locale

Mirela PASCAL 7 iunie 2024 | 16:44 1626

Cu doar două zile înainte de alegerile locale, Stelian Ion aruncă bomba și spune că PSD-PNL vor să pună în secțiile de votare urne comune. În loc de 5 urne ce ar fi trebuit să existe în fiecare secție de votare, așa cum prevede Legea, la Constanța vor fi doar 3!

Stelian Ion acuza PSD-PNL ca pregatesc o frauda de proportii la alegerile localeStelian Ion

Concret, Stelian Ion spune că în aceeași cutie se va vota atât pentru primar, cât și pentru Consiliul Local. La fel, o singură urnă atât pentru președinte de Consiliu Județean, cât și pentru Consiliul Județean. „ Primarul Chițac și PSD-PNL vor să pună în secțiile de votare urne comune. În loc de 5 urne ce ar fi trebuit să existe în fiecare secție de votare, așa cum prevede Legea, la Constanța vor fi doar 3! Adică, în aceeași cutie să se voteze atât pentru primar, cât și pentru Consiliul Local La fel, o singură urnă atât pentru președinte de Consiliu Județean, cât și pentru Consiliul Județean. Primarul Chițac vrea să fie aceeași cutie cu un separator și cu fante diferite pentru a introduce voturile. Astfel, când se ajunge la numărătoarea voturilor și se răstoarnă urnele, să se amestece toate voturile și să nu se mai înțeleagă nimic.

 

Stelian Ion acuza PSD-PNL ca pregatesc o frauda de proportii la alegerile locale

Am depus încă din data 31 mai o sesizare la Biroul Electoral de Circumscripție din Municipiul Constanța (BEM), prin  care am cerut să ia măsuri și să impună primarului Constanței, cel care organizează aceste alegeri, să respecte Legea care impune urne separate pentru colectarea voturilor.
Am aflat astăzi de la președintele BEM că a revenit cu o nouă adresă către Primărie cu solicitarea noastră. Încă așteptăm răspuns de la primarul Vergil Chițac.
Este o tentativă de fraudă, pentru că, acolo unde se naște haos, ei pot să amestece voturi și să facă ce vor cu buletinele de vot. Este o decizie care, în mod evident, îl favorizează pe primarul Vergil Chițac.
Primarul justifică această ilegalitate prin faptul că vrea să facă „economie“ pentru câteva cutii de vot, în timp ce toacă milioane de lei într-o campanie electorală deșănțată pe banii constănțenilor, cu spectacole de spoială în tot orașul. Mai mult, postările cu iz electoral de pe pagina oficială de Facebook a Primăriei sunt masiv sponsorizate în această perioadă, iar acest lucru este făcut din banii publici.
De când a început campania electorală, Vergil Chițac tot depune eforturi pentru a frauda alegerile. Tot ce a făcut în ultima perioadă conduce la această concluzie. Deși era obligat să asigure locuri separate de afișaj electoral, primarul abia a găsit de cuviință să pună doar 15 locuri de afișaj și, în urma cererilor noastre, să suplimenteze cu alte 15 locuri pentru europarlamentare. În țară, colegi de-ai noștri au pregătit sute de astfel de panouri în municipiile lor. Este important să ieșim în număr masiv la vot. Dacă stați acasă, e ca și cum l-ați vota pe Vergil Chițac pentru încă 4 ani de haos, pentru încă 4 ani de stagnare, pentru încă 4 ani de aroganță față de noi, toți constănțenii”
. a transmis Stelian Ion.

Ce spun reprezentanţii Prefecturii

„În primul rând, nu se poate vorbi de o urnă comună, în sensul în care buletinele pentru toate categoriile de alegeri să fie introduse într-un singur spațiu. 

Urnele permit, prin compartimentare, respectarea prevederilor legale, fiind posibilă, atât introducerea separată a buletinelor de vot, pe fiecare tip de alegeri, cât și desigilarea și extragerea acestora, în vederea numărării, de asemenea, pe fiecare categorie de alegeri.

Situația este similară cu cea în care există mai multe "cutii" distincte, dar amplasate una lângă cealaltă.
 
Oricum, în baza Legii nr. 115/2015, personalul din secția de votare trebuie să citească cu voce tare, la deschiderea fiecărui buletin, lista de candidați care a fost votată sau numele și prenumele candidatului, după caz, și să arate buletinul de vot celor prezenți. 

Ulterior, se selectează buletinele de vot, în funcție de categoria de alegeri și se așează, fiecare dintre ele, pe partide politice, alianțe electorale, organizații ale cetățenilor aparținând minorităților naționale sau candidați independenți, toate fiind, oricum, numărate și legate separat.

Mai mult, rezultatul votului se consemnează în tabele separate, pentru fiecare categorie de alegeri, iar în cazul în care sunt prezenți și candidați, aceștia au dreptul să întocmească și ei un tabel.

La sfârșit, toate datele se înscriu în procese-verbale, care au chei de verificare, ce țin cont, atât de numărul buletinelor de vot intrate în secție, pe fiecare categorie de alegeri, cât și pe cele utilizate, nule, anulate etc.“

Comandat de partidul USR - Filiala Constanța
Executat de ROMEXTRA EXPRESS SRL – portal: www.replicaonline.ro
CUI mandatar financiar coordonator: 21240009

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
astia nu stiu decat sa planga si sa arunce cu noroi in altii. Ei nu vad gunoiul lor
1
1
mwe cu chitzcanul tau borat. Rusinea Constantei primarul Chitcalac.
4
0
numai mekkeedoni
2
1
Eu votez cu Stelian Ion. Poate se chimba ceva in bine!
4
2
Ce mekla de pierzator are.
1
5
Când vede ca nu ajunge la struguri, folosește clasică placa cu fraudarea.
4
6
Eu cred k esti NEA GOGU DE LA SCULARIE sau NEA FANE BABANE! Cred k esti o SKULA BAROSANA!! SKULA PA BASKULA!! ORICINE AI FI ITI DORESC MULT SUCCES
0
3
1. Vergil Chitac 2. Stelian Ion 3. Horia Ctinescu
4
17
Anuntul clasic pentru orice pierdere glorioasa.
8
12
Bre Stelica Garsonieră ce tot te agiți ca un coi în căldare? Dacă nu ai o meserie la mână, încerci cu politica, da’ ioc șansa.
11
13
Oricine iese, orasul nu va castiga nimic. Ma.gandesc sa intru si eu in politica, asta e trendul, ce plm toti obositii sunt pe liste, unu in plus nu strica, sa fac si eu smecherii, combinatii, sa-mi ajut familia si neamu, prietenii. Pe urma nu mai bag pe nimeni in seama. As vrea totusi europarlamentar, ca la Brussels, dc a fost oieru si Baseasca aia mica, am si eu mare sanse ... e mai de notorietate, salar' pe masura. .... Plm, vorba lu Nicusor Constantinescu "in tara asta, ori o dai, ori o iei". E timpul sa trag si eu sus! V-am pupat si-am plecat la parlamentul european. Ghiciti cine sunt?
8
4
Vrem 5 urne separate!!!
10
4
Tată pentru cei care nu vor să voteze,, așa veți trăi până plecați din tara sau pe lumea cealaltă, ei zic mulțumesc că na venit lumea la vot și votează doar hienele care mănâncă bunăstarea întregului popor
10
2
Au iesit pomanagii PCR la postat. PCR-ul ne fura de 80 de ani, tine tara in saracie si postacii comunisti ii dau ca nu are planuri si idei, ca nu are echipa ce glume de 2 bani. Omul spune ca reprezentatul PCR vrea sa fraudeze alegerile prin amestecarea voturilor si ei ii dau cu glume ridicole. Dar asta e mentalitatea cetatenilor se plang ca sunt saraci, ca taxele sunt mari, ca nu avem un parc ca lumea in Constanta, ca nu avem spatiu verde, ca nu sunt parcari si ei voteaza cu PCR-ul care ne-a adus in aceasta situatie in continuare. Orice candidat este de 1000 de ori mai bun decat candidatii PCR, Chitac si Constantinescu.
13
9
Frate te plangi ca un copil, ce naiba de barbat esti. Vroiam sa te votez dar vad ca in loc de planuri si idei tu ne prezinti psd/pnl continuu, asa ca votul meu o sa mearga la alt partid.
14
19
Asta nu știe decât să se smiorcăie , sa arunce cu noroi ,iar concret nu spune nimic !!! Vai mama ta...
18
18
Nu ai echipa
18
11
Stiu sa pierd
6
20
Frica ma caracterizeaza
11
20
Stam acasa si nu votam ca suntem putori...generatie de lenesi.
7
24
@popescu ion Si noi pe tine
19
1
Să mă p33sh pe toți care merg la vot.
4
30
boicotam fratilor nu mergem la vot ca nu avem cu cine vota
10
29
Mumu kitzak și susținătorilor lui
18
13
Se plange ca o corva dupa ce a aflat rezultatele din sondaje, fi ma barbat si lasa vaicareala.
23
18
ca se vor fura cateva milioane de voturi mai ales in mediul rural si orasele mici din moment ce numarul cetatenilor cu drept de vot este egal cu intreaga populatie a romaniei nu e nici o noutate psd fura cu sacii voturi de 34 de ani cum altfel de iese in permanenta pe primul loc de 34 de ani ? ce alegeri sunt astea ?
16
12
Atunci când pierzi pe barba ta, e normal sa dai vina pe alții. Sunteți incompetenți și inutili d-iaia nu o sa va voteze lumea. Lista ta de consilieri este jalnica. Cine votează asa ceva și trimite consilierii aia sa ne reprezinte este complice la mizeriile din următorii 4 ani. Votați orice,dar nu ADU
20
26
Stiu ca pierd si sunt disperati
31
12

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515