REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.8° Constanța Joi, 3 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6871
12.8° Constanța Joi, 3 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6871
 

Stelian Ion ia în calcul varianta ca Mihai Ochiuleț să facă jocurile unui partid politic! Video

Stelian Ion ia în calcul varianta ca Mihai Ochiuleț să facă jocurile unui partid politic! Video

Mirela PASCAL 3 octombrie 2024 | 00:00 1259

Stelian Ion, președintele Organizației Județene a USR Constanța, a răspuns acuzațiilor lansate de fostul lui coleg, Mihai Ochiuleț, chiar în studioul Replica. Deputatul a fost destul de rezervat, însă a ținut să specifice faptul că Ochiuleț a primit ceea ce a meritat, după ce a călcat pe bec. Stelian Ion a vorbit și despre mandatul de parlamentar pe care se pregătește să-l încheie, ce a făcut pentru Constanța și ce planuri are pe viitor. Totodată, a spus care sunt așteptările sale legate de alegerile parlamentare, care vor avea loc pe 1 decembrie, și câte mandate speră să ia USR Constanța, dar a adus în discuție și proiectul privind taxele și impozitele pe anul viitor, specificând, totodată, că Ochiuleț a fost cel care a făcut alianță cu PNL și PSD și a votat pentru mărirea taxelor. De asemenea, Stelian Ion a vorbit și despre alianțele care se vor face în Consiliul Local, în viitorul mandat. Deputatul a subliniat că USR va face opoziție în continuare.

Stelian Ion ia in calcul varianta ca Mihai Ochiulet sa faca jocurile unui partid politic! Video

Stelian Ion, șeful Organizației Județene a USR Constanța, i-a răspuns, ce-i drept, evaziv, lui Mihai Ochiuleț, după ce acesta din urmă a lansat mai multe acuzații în studioul Replica. „Am văzut de-a lungul timpului, dar și în alte partide, oameni care ies public și se detonează critică față de propriul partid, culmea, cu sprijinul căruia au intrat în consiliile locale, unii în Parlament. Lucrul acesta nu este deloc în regulă, pentru că ești votat în nume propriu, nu ca independent, ci ești votat prin sprijinul și prin munca tuturor colegilor, iar în momentul în care tu ieși public, înainte să se fi clarificat toate aspectele. În momentul în care faci o nefăcută, și anume faci poze de pe discuții interne și le dai în exteriorul partidului, faci foarte mult rău organizației. E o chestiune necolegială, pentru că partidul este ca o echipă și acționează într-un sprijin de colegialitate. Nu poți să faci lucrul ăsta pentru că atunci lucrurile nu mai funcționează așa cum trebuie, și am văzut că de-a lungul timpului, cei care aleg să facă lucrul acesta nu au câștigat în intern. În cazul nostru, astfel de lucruri s-au întâmplat. S-au făcut sesizări, și de-o parte și de alta, s-a discutat speța, s-a analizat situația, iar acestea vor fi soluționate. Nu stabilesc eu agenda Biroului Național, prioritățile se stabilesc în comun, în Biroul Național, unde sunt reprezentanți din toate orașele, din toate zonele acestei țări, iar aceste decizii nu sunt unilaterale. Prin această sancțiune, USR s-a despărțit unilateral de fostul nostru coleg”, a declarat Stelian Ion.

Stelian Ion: Ar putea fi o variantă ca Ochiuleț să facă jocurile vreunui partid politic

Întrebat dacă consideră că Ochiuleț face jocurile vreunui partid politic advers, Stelian Ion a declarat: „Văd că lucrurile acestea au fost preluate, foarte repede, de site-urile PSD-iste, poate fi o variantă, nu știu ce să zic, iar în orice caz, ăsta este efectul. De asta spun, e urât ca după o perioadă în care lucrurile au mers într-un moment bine, după aceea n-au mai mers bine, nu mai ai răbdare, ieși public, te detonezi, vii cu tot felul de acuzații și ce așteptări mai ai? Adică tu arunci cu o cărămidă în geam și atunci te aștepți să fii felicitat pentru asta? Nu funcționează așa pentru că este o linie roșie. El nu se aștepta să fie prins, însă a fost surprins din cauza unor neglijențe personale, ca să zic așa, adică nu a fost atent când a trimis mai departe, pentru că nu a editat acele poze și ne-am dat seama de unde vin. Dacă nu era prins, rămâneam cu un semn de întrebare și cu un scandal public, generat și de el”, a adăugat Stelian Ion.

Până acum au mai fost alte probleme în USR, de ce au explodat acum? „Întotdeauna sunt probleme în partide. Nu eu am ieșit să spăl rufele în public. Această legătură s-a rupt, iar eu nu vreau să povestesc lucrurile ca într-o telenovelă. Ochiuleț a mai prins un mandat de pe urma unei alianțe, nicidecum de pe urma unui efort personal. Dacă nu s-ar fi luat măsuri drastice, alții probabil că s-ar fi simțit încurajați să facă poze de pe grupurile noastre de Birou Național sau să înregistreze ceea ce vorbim, și să le dea în afară. Această chestiune nu poate fi tolerată, este ca o bornă pusă foarte clar și care își aștepta de mult o soluționare, pentru că am vorbit de mult, și am mai spus asta, nu e ok să ieși public și să nu e moral să dai în exterior discuțiile interne. Vreau să știți că el e supărat din cauză că a fost dat afară. El nu-și înțelege propria greșeală și putem trage concluzia că făcut-o deliberat sau că nu are reprezentarea clară a gravității faptei. Atunci, fiind supărat, aruncă cu tot felul de acuzații și epitete, iar eu nu voi răspunde punctual la acestea, pentru că nu e de interes, nici pentru mine, nici pentru organizație.

„Mihai Ochiuleț greșește foarte mult“

Întrebat unde se situează Dumitru Caragheorghe, despre care Mihai Ochiuleț spune că Stelian Ion s-a lepădat, acesta din urmă a declarat: „Dumitru Caragheorghe se situează în USR. Nu voi spune mai mult. Atunci când am ceva de spus, pun pe hârtie si trimit mai departe. Nu ies public să îmi critic colegii. Mihai Ochiuleț greșește foarte mult. Din momentul în care m-am decis să candidez la Primăria Constanța, din 9 iunie 2024, mi-am dorit cu ardoare ca noi să câștigăm. Mi-am dorit să câștigăm ca să scoatem primăria din această mocirlă în care se afundă tot mai mult. S-au adus bani din PNRR, s-au băgat niște proiecte ratate, pentru că sunt prost făcute, executarea lor a durat foarte mult, ne-au costat foarte mulți bani, iar cauza fiind amânarea repetată. Acum, primarul este nevoit să se împrumute cu sume exorbitante sau să crească birurile. Nu mai vorbesc despre faptul că a făcut acele cheltuieli în campanie, spre exemplu suma de 1 milion de euro pentru beculețe. Cum să votezi, fără niciun calcul, fără să ai niciun fundament, creșterea de la 255 de lei la 500 de lei, aproape dublu, să crești taxa rezervării locului de parcare? Colegul meu, independent, este de acord ca această taxă să crească, a votat pentru aceasta. Nu am nicio îndoială că cei care greșesc grav vor pierde”, a mai subliniat Ion.

Video 1:

Stelian Ion a vorbit și despre mandatul de deputat, dar și despre alegerile parlamentare și prezidențiale. „Am așteptări foarte mari, în primul rând legate de cum o percepe lumea pe Elena Lasconi, deoarece ea are șanse reale să intre în turul doi și să câștige președinția României. Dacă ea ar fi fost președinte în ultimii 10 ani, România ar fi avut o nouă față. La parlamentare, eu sper să luăm multe mandate, cel puțin trei. Nu vreau să mă arunc în tot felul de cifre și speculații nerealiste, dar cel puțin trei mandate sper să luăm. În Constanța am avut o anumită situație, și anume că au fost mai puține voturi ca în 2020. În contextul dat și cu AUR în scena politică și cu un anumit tandem, primar, președinte, consiliu județean, însă văd că electoratul nostru se mobilizează”. Ce a făcut, în calitate de deputat pentru Constanța? „Ce am făcut ca parlamentar, cred că este foarte cunoscut de toată lumea. În primul mandat am fost în acea comisie, însă eu cred că locuitorii ar fi beneficiat de niște legi corecte și de o justiție corectă. Lupta mea a fost în principal pe aceste obiective. În legătură cu cel de-al doilea mandat, știți foarte bine că am fost numit Ministru al Justiției, timp de 8 luni de zile, după care m-am concentrat pe chestiuni care țin de legislația națională, niște proiecte care țin de salvarea unor obiective de patrimoniu în Constanța. Voi ține cont pe viitor. Pe anumite subiecte din Constanța am încercat să fac front comun cu domnul Huțucă, iar cei din PSD s-au retras“, a continuat Stelian Ion.

Video 2:

Stelian Ion a adus în discuție și proiectul privind taxele și impozitele pe anul 2025, votat în cea mai recentă ședință de Consiliu Local. „Dacă tu, ca și comunitate, renunți la subvenții, atunci presiunea cade pe umerii cetățenilor. Se fac împrumuturi pentru a acoperi găurile negre, cauzate de beculețele de 1 milion de euro, cheltuielile din campanie de 2 milioane de lei, iar acum vine nota de plată. Sincer să fiu, pentru ce a făcut, cei care ar trebui să răspundă sunt cei care l-au votat. Vergil Chițac nu spus niciodată de majorarea taxelor, deși avea timp de pe atunci să spună ce are de gând să facă și sunt absolut convins că avea în plan aceste lucruri, pe care nu le-a spus în campania sa electorală. El a venit doar cu trei idei generale și atât. Taxa suplimentară de ocupare a domeniului public, de 200 de lei, și creșterea nefundamentală a taxei de la 255 de lei la 500 de lei, pentru rezervarea locului de parcare, vor face obiectul unui proces în instanță. Mâine mă întâlnesc cu avocatul și deschidem proces, proces deschis de USR, și am convingerea, cel puțin în cazul taxei de 200 de lei, că sunt șanse foarte, foarte mari să pice în instanță.

Cum crede Stelian Ion că se vor desfășura ședințele de Consiliu Local, în următorul mandat, și cu cine va face USR alianțe... dacă va face? „USR este în opoziție și cu câți consilieri are, va face opoziție. Mă aștept să se desfășoare tot online. Noi trebuie să facem ceea ce este corect pentru constănțeni și să privim și pe termen mediu, dar și pe termen lung. Cum s-a dat un vot, pentru 4 ani de zile o să fie primar. Iar din cauza ședințelor online, vor fi puține dezbateri publice. Mă aștept să forțeze nota, la fel cum au făcut prin creșterea acestor taxe“, a conchis Stelian Ion.

Video 3:

Interviul integral îl puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos:

.

 

 

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515