REPLICA ONLINE CONSTANTA

28° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
28° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Stelian Ion: Să mai terminăm cu șmecheria că prea multă a fost în ultimii 30 de ani

Stelian Ion: Să mai terminăm cu șmecheria că prea multă a fost în ultimii 30 de ani

Mirela PASCAL 6 iunie 2024 | 00:00 5398

Stelian Ion, candidatul ADU la scaunul de primar al municipiului Constanța, a fost prezent miercuri, 5 iunie, în studioul Replica de Constanța, unde a vorbit despre prioritățile sale, dacă va ajunge primar, despre neregulile de la urnele de vot, dar și despre sondajul care îl scoate câștigător. De asemenea, acesta a transmis și un mesaj constănțenilor.

Stelian Ion: Sa mai terminam cu smecheria ca prea multa a fost in ultimii 30 de ani

În debutul interviului, Stelian Ion a vorbit despre sondajele din 2020, dar și despre cele actuale, acesta din urmă clasându-l pe primul loc.

„Așa cum le spuneam constănțenilor, suntem foarte bine, mai bine decât în 2020, umăr la umăr și, deja l-am depășit puțin pe actualul primar din ce ne arată cercetările noastre sociologice. Am dat publicității aceste sondaje. Le reamintesc constănțenilor despre sondajele false pe care le-a folosit PNL în 2020, care îl scoteau pe Vergil Chițac la 40% aproape. Pe noi au încercat să ne diminueze. A arătat votul constănțenilor, care a fost preferința lor. Deci au încercat să manipuleze atunci, în 2020, și în parte au reușit, dar acum nu îi mai lăsăm. Suntem cu ochii pe ei și dacă constănțenii mei vor ieși în număr mare la vot, vom face schimbare în Constanța sută la sută. Aceeași candidați care au fost prinși cu mâța în sac în 2020, care au fost iepurași, unii dintre ei, și i-au făcut jocul actualului primar și au venit cu acele manipulări Inscop, care-l dădeau cu 2 săptămâni înainte de alegeri la 38-39% și a avut 28%. Pe mine mă dădeau la 15% și am avut 24%. Acum, tot Inscop a făcut sondajul și tot la comanda actualului primar, tot la 40% e și acum. Deci care a mințit? Trageți dumneavoastră concluzia. În 2020 le-am demonstrat la vot că lucrurile nu au stat așa și au mai folosit o manipulare de cea mai joasă speță chiar în ziua votului, prin aceea că se dădeau mesaje în neștire că Vergil Chițac este umăr la umăr cu Decebal Făgădău, să se mobilizeze oamenii și în felul ăsta au fost deturnate foarte multe voturi. Ceea ce nu a fost corect. A fost o încălcare a legii și o manevră absolut regretabilă care a condus la ce a condus în următorii ani. Pe lângă asta, mesajul meu pentru constănțeni este să se hotărască ce vor, dacă vor să rămână conduși sau cu un oraș condus de o administrație atât de arogantă și de nepăsătoare și de depășită. Și dacă vor să le lase celor care au fost la butoane 30 de ani și care și-au umplut buzunarele cu milioane și milioane de euro, că numai asta văd în fața ochilor. E scopul lor principal în viață. Să-și umple conturile și după ei, potopul. Nu mai contează ce se întâmplă în jur”, a declarat Stelian Ion.

Totodată, Stelian Ion a precizat că a găsit nenumărate nereguli legate de ziua în care constănțenii își vor exprima dreptul la vot.

„Este esențial să iasă lumea la vot, jocurile nu sunt făcute, nu sunt încheiate. Am o problemă și cu ce se va întâmpla la numărătoarea voturilor și cu ce se va întâmpla în interiorul secțiilor de vot. Vreau să le spun constănțenilor că din măsurătoarea noastră, un număr foarte mare de constănțeni nu s-au decis. Este cazul să se decidă, îi rog foarte mult să se hotărască dacă o iau spre PSD-PNL încă alți ani de furturi și de bătaie de joc. Acum înțeleg că în weekend sunt alte petreceri pe banii constănțenilor pentru că primarul face economie de la urnele de vot care trebuia să fie separate, însă toacă bani cu nemiluita pe aceste spectacole de campanie electorală din banii noștri. Urnele, în loc să fie separate pe fiecare scrutin în parte, pentru locale sunt câte 2 într-o singură urnă separate de un perete cu 2 fante diferite. În momentul în care ai răsturnat voturile s-au amestecat. După o zi întreagă de stat în secția aia obosit, te apuci să le separi și foarte ușor în toată hărmălaia aia să mai pui o ștampilă, să mai faci nevăzut un vot, să mai faci câte ceva. Am făcut plângere împotriva acestei măsuri pe care nu o să o vedeți în altă localitate. Nu este posibil să nu ai acele aviziere unde să lipești afișe decât în 15 locuri din acest municipiu. În 2020, când nu am avut alegeri comasate, am avut de 2 ori mai mult. Nu este posibil să cheltui atâția bani pe spectacole peste spectacole, din banii constănțenilor, pentru campanie electorală. Este absolut clar pentru toată lumea ce se întâmplă acum. Nu avem bulevardele recepționate, sunt cârpite înainte să fie terminate.  Există o opacitate totală din partea primăriei față de informațiile de interes public”, a spus Stelian Ion.

Video 1:

Voi supraveghea alegerile cu delegați foarte bine instruiți

De asemenea, acesta a precizat că va avea mare grijă pentru ca numărătoare voturilor să fie corectă. „O să fie acolo permanent candidații noștri, o să meargă în secțiile de votare. După aceea, în timpul numărătorii voturilor, o să rămână în fiecare secție de votare să ne asigurăm că nu se va fura la numărătoare. S-ar putea pune niște ștampile suplimentare pe niște buletine de vot, când cineva nu e atent. Mi-e teamă că vor fi mânării din partea actualului primar și a reprezentanților săi și a celor care îi susțin, și din partea PSD. Eu totuși sper ca oamenii aceia să aibă conștiință și să nu facă ceea ce le spun alții să facă. Deja, în această campanie, am avut nenumărate incidente. De la faptul că încercau să ne blocheze candidatura. A trebuit să ajungem în instanță la Înalta Curte pentru asta, până la felul în care se organizează urnele, până la felul în care s-au pus panourile, până la felul în care s-au tras la sorți acea ordine pe buletinul de vot. Nu cred că contează foarte mult ordinea pe buletinul de vot pentru oamenii care știu ce vor nu pun ștampila la întâmplare”, a zis Stelian Ion.

Să mai terminăm cu șmecheria că prea multă a fost în ultimii 30 de ani

Stelian Ion a declarat că este gata să facă ordine în oraș și va avea grijă ca toată lumea să respecte legea, dacă va fi ales primar.

„Prioritățile mele când voi ajunge primar sunt să fac ordine, să respectăm legea în acest oraș și să mai terminăm cu șmecheria că prea multă șmecherie a fost în ultimii 30 de ani. Viziunea pe care o avem e îndreptată către viitor, trebuie să uităm de acest trecut păgubos. Am vorbit cu sute de părinți tineri care nu găsesc locuri suficiente la grădiniță, școală creșă. Am identificat deja niște zone, începem cu acelea. Nu este suficient ce propunem noi, dar se poate. În 4 ani de zile putem construi 2 grădinițe, o școală și o creșă în Constanța. Pe de altă parte deschidem curțile școlilor, le amenajăm așa cum ar trebui. Am auzit un PSD-ist cum fura aceste idei, sper să se țină de cuvânt”, a precizat Stelian Ion.

Avem un program serios pe care l-am gândit împreună cu constănțenii

În final, Stelian Ion a transmis un ultim gând constănțenilor. „Constănțenii mă cunosc, le mulțumesc celor care m-au votat în 2020. Știu că am pornit o luptă de ani de zile din 2014 pentru salvarea unor spații verzi. Am avut procese, am salvat mii de metri de spații verzi în acest oraș. Nu a fost de ajuns. Era cât pe ce să câștigăm primăria Constanța în 2020. Au fost manipulați oamenii, să nu se mai lase manipulați. Avem un program serios pe care l-am gândit împreună cu constănțenii. Am dat acest program «Constanța contează», pentru că pentru noi Constanța contează. Avem educația pe primul plan, avem foarte multe planuri pentru a aduce investiții și pentru a crește nivelul de salarizare. Vom avea o primărie deschisă, modernă, orientată către viitor. Vă aștept în număr mare la vot, pe 9 iunie”, a declarat Stelian Ion.

Video 2:

Interviul integral poate fi urmărit în video-ul de mai jos:

Comandat de partidul USR - Filiala Constanța
Executat de ROMEXTRA EXPRESS SRL – portal: www.replicaonline.ro
CUI mandatar financiar coordonator

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510