REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Stelian Tocia nu se lasă ”încălțat” de lege: a contestat condamnarea de 8 ani și 6 luni

Stelian Tocia nu se lasă ”încălțat” de lege: a contestat condamnarea de 8 ani și 6 luni

Mirela PASCAL 10 februarie 2023 | 00:00 3949

Fostul patron al clubului Morgana a fost condamnat, în ianuarie, la 8 ani și 6 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă  în recidivă postexecutorie (faptă din 28.01.2021). Decizia nu este definitivă, așa că Tocia, dar și ceilalți inculpați, au dat fuguța la Curtea de Apel și au contestat condamnarea.

Stelian Tocia nu se lasa ”incaltat” de lege: a contestat condamnarea de 8 ani si 6 luni
Din august 2021, Stelian Tocea și ”locotenenții” lui au fost judecați pentru contrabandă cu țigări, mai exact pentru infracțiuni la regimul vamal. În 2021, Parchetul General și Poliția Capitalei au făcut 17 percheziții în această dimineață în București, Constanța, Dolj și Ilfov, într-un dosar de contrabandă cu țigări, țigări netimbrate Marble sau President, pentru care nu s-au plătit taxe. Opt persoane au fost duse la București, printre care și Stelian Tocia, afaceristul din Constanța, renumit pentru dosarele penale de contrabandă și fost patron al cluburilor Morgana din București și Constanța, alături de Joshua Castellano, de la Bamboo. Într-un final, pe 25 ianuarie judecătorii Sectorului 5 București l-au condamnat pe Tocia la 8 ani și 6 luni de închisoare. Pe lângă asta, Tocia trebuie să plătească, în solidar cu ceilalți inculpați, suma de 204.975,59 lei reprezentând accize şi TVA, la care se adaugă obligaţiile fiscale accesorii, începând cu data scadentă (16.12.2020) şi până la data achitării integrale a prejudiciului.

Decizia nu e definitivă, așa că pe 2 februarie a contestat condamnarea. Oricare va fi decizia, ea nu va mai putea fi atacată, decât prin căi extraordinare de atac. Dacă judecătorii vor menține decizia instanței de fond, atunci afaceristul merge la pușcărie.

Un trecut cu antecedente

În urmă cu 10 ani, el a fost săltat de polițiști și cercetat pentru mai multe infracțiuni. La acea vreme, poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor au stabilit că, în calitate de administrator al Ascom Transport SRL, în perioada ianuarie 2008-iunie 2010 a evidenţiat în actele contabile cheltuieli care nu au avut la bază operaţiuni reale privind achiziţii de mărfuri, cereale, plante oleaginoase, utilaje, cât şi servicii de transport. Tocia a cauzat un prejudiciu la bugetul statului în valoare de 2.700.000 de lei.

Anterior, el mai fusese reținut şi cercetat de DIICOT, după ce a fost prins cu maşina plină "ochi" cu țigări de contrabandă din magazinele duty-free din Vama Veche. În 2014, polițiștii au destructurat o nouă grupare specializată în contrabandă cu produse accizabile, alcool şi tutun. Cine era capul rețelei de această dată? Tot Stelian Tocia.

Stelian Tocia nu se lasa ”incaltat” de lege: a contestat condamnarea de 8 ani si 6 luni

S-a filmat cu un teanc de bancnote

Pe 1 aprilie 2016, individul a fost trimis în judecată, din nou, într-un alt dosar, tot pentru evaziune fiscală, iar mai nou, acesta se pare că se reprofilase: s-a apucat de furat. Tot în 2016, acesta a fost trimis în judecată pentru furt, în dauna Kaufland România și condamnat. În decembrie 2021, Tocia s-a filmat cu un teanc de bancnote de 500 de euro. ”Ce să fac, măi băieți, cu bani ăștia? Vine Moș Crăciun, am luat și porci, am luat și de-alea! Nu știu, să mai iau un porc, să mai iau o ladă de porci, facem și petrecere, să fie bine. Hai, vă pup!”, spunea Tocia într-o înregistrare în care flutura în fața camerei zeci de bancnote de 500 de euro.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Am avut dreptate , nu mai e loc de BCCO si DIICOT ori vinzi droguri pentru ei ori te duci pe cursă dacă nu vrei sclavul gaborilor
0
0
Face și cu droguri tocmai asta
1
0
m********i care vin aici se bârfesc între ei..sunt invidioși pe alții,bârfește ca iau bani cu camata,ca se împrumută la bănci,.ca ai inseală și iau înșelat nevestele, ei sunt cei mai mari bârfitoare și gălăgioși, exact cum sunt invatati pe camp cu oile..asa fac și în cafenele...behăie ca nesimțiți ,nu au bun simt deoarece sunt p***t crescuți.. tarani...și sunt veniți de la tara la oraș,.neemancipati...asa ca pot sa fac și spălătorie auto..ca astia tot asa rămân...
1
0
Cica cu atatea comentarii pe tipul asta Donchi Puflene au ajuns sa il alintr FUNY-FUNY
0
1
Toti sugacii vorbesc de taicamiu ! Dati va cu ruj cand vorbiti de familia noastra ! Noi suntem familia regala ! Nu avem nici un fel de datorie fata de nimeni ! Nici doamnele care ne barfesc ca tatal meu le a pierdut apartamentele neamurilor noastre , nu au nici un fel de acoperire ! Talentul si smekeria noastra nu o sa le aiba nimeni ! Iar tot ce scriu sugacii cu funia si astea toate sunt din cauza frustrarii ! Cele 6 milioane de euro care apar ca datorii cand bati firma baron service , sunt minciuni , tot din cauza invidiei au intervenit la finante , ca sa scrie acolo !
1
4
Hai cu funia umflatule !
4
0
Stimate domn schimba destinația cafenelei Filicori in salon de kebab sa plece toți Bârfitori de acolo
4
0
Vezi ca nu e farsilot :))))
3
0
Nici nu e m******n nu? Aaa cred ca e suedez. Asta e farsilot de ala p***t care ii place sa se laude .
4
0
Nu se lasa incaltat da lege !! Sa se incalte de la MOTANU INCALTAT la KUR DERANJAT
5
0
Tocia și Stefancu..întreținea relații sexuale între ei cu muzicanților ala t**c...la agigea la garaj...se ardeau între ei.. toți niște gay ,declarați... Când trăgeau pe nas și se drogat.. se imbatau..îl chema pe t**c...și o făceau toți trei în grup...între ei.. și fetit și bărbați...smecherii ăștia de carton
4
1
Normal avocatul statului ar fi trebuit sa conteste pedeapsa pentru ca a luat prea putin dar e bine si asa,caci au sansa judecatori sa ii dea mai multi ani de puscarie asa cum este si normal.
5
1
Degeaba contestă cu toții. Au fapte în recidivă postexecutorie, adica pe datele de 16.12.2020, 29.12.2020 şi 03.01.2021 au fost prinși cu contrabanda, mai exact, 3 dosare penale, unul după altul la diferență de câteva zile. Îi durea la bască că ei se credeau șmecheri. Na, că i-au "făcut" autoritățile statului. Si țineți cont că dosarul este instrumentat de către parchetul de pe lângă înalta curte de casaţie şi justiţie, adică nu parchet de pe lângă judecatorie sau tribunal.
7
0
Ender la pus pe Gil sa zboare creierii la om şi să ia fapta pe el că altfel al taia blat ca frații iar după aceea a conspirat tot anturajul lui + universul şi Clămpău la pus pe tamplaru să-i dea cuie in cap. Si uite aşa au apărut mafioți ca gigi pigy şi alți sugaci
5
0
E tot ce stiu mai bine machedonii astia imputiti, sa conteste.
10
0
Asta se largea cu Ștefancu și cu rafte,se fteau toti3 unu pe altu
7
1
Lar bate gandu sa si dea temelie !
5
2
Ce bine ar fii sa-i mărească pedeapsa la vreo 10 ani cu executare,acestui nenorocit.care face contrabanda cu țigări are fabrica clandestina la Medgidia împreună cu Stefancu, Antohi..vide și consuma droguri în garaj la agigea cu Stefancu, 2xMarian,Antohi, Cristi(polițist la transporturi în port)..Vali,și mulți alții.. Fac numai magarii și înșelăciuni Vinde țigări în străinăt**e, transportă cu tirurile WXT...și aduce droguri înapoi...Și Rafte era tovarășul lor de infracțiuni...numai nenorocitii
9
2
E dreptul lui. Pana la decizia finala, beneficiaza de prezumtia de nevinovatie.
1
12
Acum 20 de ani Fam. Tocia sfida tot, dar absolut tot. Erau mondenii orașului. Mașini dintre cele mai luxoase, vacanțele erau dintre cele mai piperate, îmbrăcămintea era "cusută" în cele mai scumpe magazine, locuri rezervate în cele mai rafinate restaurante. Vremea a trecut, problemele au intervenit, și iată că s-a ajuns unde s-a ajuns! Adică s-a ales praful de tot. E și cașbec și cu ditamai perioada de încarcerare că de scăpat nu mai scapă orice metodă ar încerca fiind deja recidivist. Din celălalt proces în care a luat 12 ani a scăpat datorită senatorului Ionuț Elie Zisu. Ulciorul nu merge de multe ori la groapă.
19
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510