REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.7° Constanța Joi, 1 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6808
19.7° Constanța Joi, 1 August 2024 Anul XX Nr. 6808
 

Ştiţi câţi asistaţi sociali are Constanţa?

Ştiţi câţi asistaţi sociali are Constanţa?

Replica API 2 iulie 2022 | 00:00 2354

Sunt săraci lipiţi pământului, nu au şcoală mulţi dintre ei şi ajung la mila statului. Vorbim despre cei care solicită ajutorul de tip social. Spre exemplu, la data de 30.06.2022, în baza de date a Direcției generale de asistență socială Constanța sunt 241 de titulari, fie persoane singure, fie familii însumând un număr total de 390 persoane. Dintre acestea, doar 36 prestează muncă în folosul comunităţii, pentru a recompensa sprijinul oferit de stat pentru a supravieţui.

Sunt săraci lipiți, dar au mașini la scară! Se plâng că duc o viață grea, dar nu vor să muncească, pentru că-i “ia capul sau îi ”apucă ”frezoanele”. Mulți dintre ei nu știu să scrie sau să citească, ajungând la mila municipalității pentru o sursă de subzistență. Constanța are un număr de 241 de titulari de ajutor social, fie persoane singure, fie familii însumând un număr total de 390 persoane. În anul 2021, erau în evidență 190 de titular de jautor social, cu un total de 306 membrii de familie.

Între cele 390 de persoane beneficiar de ajutor social, se regăsesc atât persoane care au vârsta de pensionare, dar nu au dreptul de pensie, cât și persoane adulte, cu sau fără copii, care nu realizează venituri sau care se află în incapacitate temporară de muncă.

Doar 36 dintre asistați prestează muncă în folosul comunității

Din numărul total al asistaților, doar 36 dintre aceștia presau acțiuni sau lucrări de interes local, conform reprezentanților Primăriei Constanța. Pentru sumele acordare, una dintre persoanele majore apte de muncă din familia beneficiară de ajutor social are obligația de a presta lunar, acțiuni sau lucrări de inters local, fără a se putea depăși regimul normal de lucru.

Nu trebuie să presteze acțiuni sau lucrări de interes local persoana care se află în incapacitate temporară de muncă sau și-a pierdut total ori partial capacitatea muncă, persoanele cu vârstă de pensionare, copiii cu vârsta sub 16 ani, și nici persoanele care au în întreținere copii sub vârsta de 7 ani sau până la 18 ani în cazul copilului cu handicap grav sau accentuat, dovedit prin certificat eliberat de Comisia pentru protecția copilului.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Au fresoane de la munca
0
0
si aia cu pensii speciale sunt tot asistati sociali pentru ca primesc bani moca fara contributivitate, dar sunt asistati de lucs!
1
1
despre care birocrati???cei din primaria Cernavoda??? cei care vin cateva ore la munca???cei care stau la minciuni ...la tigari si la cafele,in ceardacul primariei???cei care cara banii cu basculanta..si nu fac..nimic...nimic...nimic....dar sa nu uitam...ei sunt protejatii si stimatiii dlui.primar... acest primar,care nu-i bun de nimic..chiar el recunoaste...
1
0
De fapt corect ar fi; cati gunoieri temporari are primaria Constanta?,
0
0
Ati uitat sa-i mentionati pe madam Ovaresian si nea Verginica, care freaca duda toata ziua.
0
0
Numai autoritatile si doctorii ce dau scutiri pt. Munca cunt devina.
0
0
Condurerea tarii in ansamblul ei este platita nu in folosul romanilor. Povestea continua.
1
0
Si birocrati din primarie sunt niste asistati social cu salarii destul de mari . Asistati care isi fac veacul prin birouri confortabile fara ca sa aduca vreun aport societati . Mai pe romaneste , putori ordinare .
1
0
Asistata social este si directoarea generala Poptile zisa si pepa purcica . Locuieste la anl
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513