REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.7° Constanța Lun., 22 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6798
28.7° Constanța Luni, 22 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6798
 

Stoltenberg: ''Trebuie să ne pregătim pentru un război lung în Ucraina''

Stoltenberg: ''Trebuie să ne pregătim pentru un război lung în Ucraina''

Victor ROTARU 18 septembrie 2023 | 00:00 883

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat că nu ar trebui să se aștepte o încheiere rapidă a războiului din Ucraina, într-un interviu publicat duminică, într-un moment în care armata ucraineană este angajată într-o contraofensivă pentru respingerea forţelor ruse, notează AFP.

Stoltenberg: ''Trebuie sa ne pregatim pentru un razboi lung in Ucraina''

"Majoritatea războaielor durează mai mult decât se anticipa când au început", a subliniat Jens Stoltenberg în acest interviu acordat grupul de presă german Funke.

"De aceea, trebuie să ne pregătim pentru un război lung în Ucraina", a adăugat el.

Războiul a început în februarie 2022, când forţele armate ruse au invadat Ucraina. Armata ucraineană desfăşoară de la jumătatea lui iunie o contraofensivă pentru a respinge forţele ruse în sud şi est, dar această operaţiune a făcut posibilă doar eliberarea unui număr limitat de localităţi.

"Toţi dorim o pace rapidă", a continuat Jens Stoltenberg.

"Dar în acelaşi timp trebuie să recunoaştem (acest lucru): dacă preşedintele (Volodimir) Zelenski şi ucrainenii încetează să lupte, ţara lor nu va mai exista", a mai declarat secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice.

"Dacă preşedintele (Vladimir) Putin şi Rusia depun armele, vom avea pace", a spus el.

În ceea ce priveşte dorinţa Ucrainei de a adera la NATO, Jens Stoltenberg a asigurat: "Nu există nicio îndoială că, mai devreme sau mai târziu, Ucraina va fi în NATO".

Kievul s-a apropiat de NATO în timpul summitului Alianţei din iulie, a explicat el.

"Când se va termina acest război, vom avea nevoie de garanţii de securitate pentru Ucraina. Altfel, istoria s-ar putea repeta", a avertizat Jens Stoltenberg.

La summitul NATO de la Vilnius, liderii Alianţei au convenit că Ucraina ar putea adera la NATO odată ce anumite condiţii vor fi îndeplinite, liderii americani şi germani subliniind că printre aceste condiţii se numără şi reforme pentru a proteja democraţia şi statul de drept, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu mai sustinuti Ucraina si se termina repede.
2
1
Partea buna e ca daca Putin moare, razboiul se termina. Pentru ca nu mai au pe cine sa puna in loc, iar URSS s-a destramat in 1991 fix din acelasi motiv. SUA vs URSS se aflau intr-un razboi rece, iar SUA a castigat, URSS s-a destramat si ati vazut rezultatele. Federatia RUzA nu e nici 10% din ce era URSS, iar razboiul nu se poate lungi. China vrea si ea Taiwan, dar daca va reusi Ucraina sa alunge complet invadatorii orci rusi cu urmatoarele contraofensive, s-ar putea sa-si piarda rabdarea si China. Iran, Kazahkstan, Coreea de Nord, BELARUS, sunt multe MARI VULNERABILITATI si multe pot merge PR0ST pt rusi. Daca moare Putin,"sateliti" RUsiei din prezent, populatiile lor vor face intr-un final revolutie, precum ati vazut recent"samanta"de revolutie in Iran sau chiar in Kazahkstan. In Belarus la fel. Cine i-ar mai produce armament Rusiei si ar hrani 145000000 orci? RUzIA s-ar destrama, ca n-au destule sosii pt Putin, sa-l tina 100 ani. RUzIA ajuta"SIMIONI anti-LGBT" sa NU MAI AJUTE UCRAINA
22
7
Dati-le ucrainenilor armamentul si munitia performante de care au nevoie si astfel scurtati razboiul.
15
6
s a vrut razboiul si lungimea lui, imbogatirea unora, distrugerea altora si suferinta celor care nu la vrut!!
8
12

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699