REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 2 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6870
12.4° Constanța Miercuri, 2 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6870
 

Strabag a scăpat printre degete contractul de 20 de mil. de euro pentru modernizarea căilor ferate din Portul Constanța

Strabag a scăpat printre degete contractul de 20 de mil. de euro pentru modernizarea căilor ferate din Portul Constanța

Andreea POPA 9 iunie 2024 | 00:00 8221

CFR SA a descalificat oferta depusă de austriecii de la Strabag pentru contractul de 20 de milioane de euro pentru modernizarea căilor ferate din Portul Constanța.  Este vorba despre licitația privind ”Lucrări de reparații și întreținere a infrastructurii feroviare publice aflată în incinta Portului Constanța – PRIORITATEA 4 – LOT 2”, cu o valoare totală estimată a contractului de 90.578.739 de lei, fără TVA.

Strabag a scapat printre degete contractul de 20 de mil. de euro pentru modernizarea cailor ferate din Portul Constanta

Strabag, descalificată pentru un drum de țară asfaltat prost acum 14 ani, în Oltenia

Pentru contractul de 20 de milioane de euro a depus oferta și Strabag (lider de asociere), cu subcontractanți Strabag Rail a.s., Rotermit, ISAF-Societate de Semnalizări și Automatizări Feroviare SA și SC Sircuc Construcții Feroviare SRL Brașov.

 

Strabag a scapat printre degete contractul de 20 de mil. de euro pentru modernizarea cailor ferate din Portul Constanta

La prima vedere, CFR SA pare acoperită de decizie, compania feroviară de stat invocând un contract păgubos derulat de Strabag acum aproape un deceniu și jumătate, în perioada 2010-2011, pentru repararea unui drum național din Oltenia, care s-a terminat cu un raport negativ întocmit de beneficiar, din cauza calității proaste a lucrărilor făcute de austrieci.

Strabag a scapat printre degete contractul de 20 de mil. de euro pentru modernizarea cailor ferate din Portul Constantacale ferată modernizată, în portul Constanţa

Date despre compania Strabag SRL

SC Strabag SRL al cărei unic asociat este "Bau Holding Beteiligungs AG", cu sediul în Austria, și administrată de către austriacul Otto Oberwinkler Heimo, a fost cercetată penal într-un dosar de evaziune prin crearea de circuite economice fictive pentru evitarea dărilor către stat, potrivit presei centrale. De altfel, menţiunea privind urmărirea penală este făcută şi în Registrul Comerţului, mai precis în fişa companiei bucureştene. Strabag SRL, cu afaceri de 911 mil. lei, a fost urmărită penal pentru ucidere din culpă și neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Strabag a scapat printre degete contractul de 20 de mil. de euro pentru modernizarea cailor ferate din Portul Constanta

 Administratori ai firmei sunt Seteanu Sorin Panait, Martinescu Liviu Cătălin, Bartha Sandor Donat, Burgstaller Franz, Bodner Reinhard, Johann Andreas Polzl, Herbert Franz Xaver Schuster, Heimo Otto Oberwinkler, Grama Giorgiana și Tampau George Claudiu, în timp ce unic asociat regăsim Bau Holding Beteiligungs GMBH.


 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai angajați
0
0
or fi fost zgarciti?
2
1
Cred ca vlad tudor fost director la cfr
1
1
Pai cum cine ? Tot Starbag a castigat contractul
2
1
si cine a castigat contractul ?
6
1

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515