REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.7° ConstanÈ›a Dum., 18 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6825
27.7° ConstanÈ›a Duminică, 18 August 2024 Anul XX Nr. 6825
 

Stroe: Consiliul Naţional al PNL - amânat până la o decizie în coaliţie privind calendarul alegerilor

Stroe: Consiliul Naţional al PNL - amânat până la o decizie în coaliţie privind calendarul alegerilor

Victor ROTARU 15 februarie 2024 | 00:00 215

Biroul Politic NaÅ£ional al PNL a decis amânarea organizării Consiliului NaÅ£ional al partidului până la data când va exista o decizie în cadrul coaliÅ£iei guvernamentale privind calendarul alegerilor, a anunÅ£at purtătorul de cuvânt, IonuÅ£ Stroe.

Stroe: Consiliul National al PNL - amanat pana la o decizie in coalitie privind calendarul alegerilorIonuţ Stroe

Stroe a precizat că mandatul echipei de negociere a liberalilor cu PSD rămâne acelaÅŸi - de stabilire a calendarului alegerilor, comasate sau nu, ÅŸi nu include niciun fel de politică de alianÅ£e a partidului sau de mandat de susÅ£inere de candidaturi comune. Vineri este ziua limită pentru stabilirea acestui lucru, a punctat el.

"Nu există deocamdată o decizie în cadrul coaliÅ£iei. S-a amânat organizarea Consiliului NaÅ£ional la o dată ulterioară. (...) Acela va fi momentul când vom convoca Consiliul NaÅ£ional, când vom avea o concluzie în cadrul coaliÅ£iei, fie pentru organizarea mai multor alegeri simultan, fie după un calendar care practic respectă termenele actuale", a afirmat IonuÅ£ Stroe, la sediul PNL.

Potrivit acestuia, nu s-a discutat despre problemele care au dus la oprirea negocierilor din coaliÅ£ie în privinÅ£a comasării alegerilor.

"Nu s-a discutat acest aspect. Altfel, în 10 minute au fost exprimate câteva opinii în legătură cu această decizie de amânare a Consiliului NaÅ£ional", a menÅ£ionat Stroe.

Întrebat ce este dispus să ofere PNL pentru continuarea negocierilor cu PSD, dacă nu susÅ£ine candidatul social-democraÅ£ilor la prezidenÅ£iale, Stroe a răspuns: "Nu trebuie să oferim noi ceva, cum la fel nimeni nu poate obliga PNL să accepte sau să susÅ£ină candidaturi în afara PNL".

"Mandatul cu care s-a pornit a fost acela care se referă strict la un calendar de alegeri ÅŸi la posibilitatea de a organiza sau nu împreună aceste alegeri, nu include niciun fel de politică de alianÅ£e a partidului, de mandat de susÅ£inere de candidaturi comune. Se referă strict la calendarul de alegeri", a explicat purtătorul de cuvânt al PNL.

Conform acestuia, cu certitudine 9 iunie este data alegerilor europarlamentare, iar celelalte urmează să fie stabilite.

"Din punctul nostru de vedere, este oarecum târziu, eu cred că nu ne putem permite să ajungem în ceasul al 12-lea cu această decizie. Indiferent că sunt sau nu comasate, alegerile trebuie fixate. (...) PreÅŸedintele PNL s-a exprimat în sensul că vineri ar trebui să fie ziua limită în care să stabilim acest lucru. (...) Echipa de negociere nu ne-a oferit detalii în legătură cu modul în care vor evolua discuÅ£iile în cadrul coaliÅ£iei. În schimb, ne-au asigurat că ele continuă", a transmis Stroe.

Întrebat în legătură cu posibilitatea ruperii coaliÅ£iei, având în vedere nemulÅ£umirile din partid, IonuÅ£ Stroe a susÅ£inut că nu există niciun fel de nemulÅ£umiri, ci opinii în legătură cu acest subiect.

"Nu ÅŸtiu la ce nemulÅ£umiri vă gândiÅ£i. (...) Nu influenÅ£ează cu nimic acest lucru. Până la urmă, decizia Partidului NaÅ£ional Liberal va fi una pentru toÅ£i. Vom fi la fel de mobilizaÅ£i indiferent de opÅ£iunile personale pe care le avem ÅŸi vă asigur că nu există niciun fel de nemulÅ£umiri, există opinii în legătură cu acest subiect", a afirmat Stroe.

Decizia de amânare a Consiliului NaÅ£ional al partidului a fost luată cu un vot împotrivă, cel al fostului preÅŸedinte al PNL Florin CîÅ£u.

"A fost o opinie separată a domnului CîÅ£u, cu un vot împotriva amânării acestui Consiliu", a indicat IonuÅ£ Stroe.

În opinia sa, decizia de comasare sau nu a alegerilor nu influenÅ£ează modul în care PNL se pregăteÅŸte pentru anul electoral.

"Nu cred că poate să influenÅ£eze o dată modul în care ne pregătim. Cred că vom fi la fel de mobilizaÅ£i indiferent de data alegerilor ÅŸi dacă vor fi comasate sau nu. PNL se poate mândri cu 17 preÅŸedinÅ£i de Consilii judeÅ£ene, 10 primari de reÅŸedinţă de judeÅ£, peste 1.260 de primari care vor fi la fel de mobilizaÅ£i", a mai transmis purtătorul de cuvânt, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sigur ca te credem... de fapt, PNL ar castiga singur toate alegerile, daca isi mobilizeaza primarii. Cata vrajeala are asta in el.
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620