REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.2° Constanța Mar., 30 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6806
25.2° Constanța Marți, 30 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6806
 

Studiu: Chinezii au dezvoltat o nouă tehnică de depistare a tumorilor

Studiu: Chinezii au dezvoltat o nouă tehnică de depistare a tumorilor

A.F. 20 decembrie 2023 | 00:00 178

O echipă de oamenii de ştiinţă de la Institutul de Tehnologie Avansată din Shenzhen (SIAT) din cadrul Academiei Chineze de Ştiinţe, de la Universitatea Henan şi de la alte institute de cercetări ştiinţifice a dezvoltat o nouă metodă de construire a unor glico-oligomeri cu secvenţă controlată pentru a spori eficienţa depistării tumorilor.

Studiu: Chinezii au dezvoltat o noua tehnica de depistare a tumorilor

Potrivit cercetătorilor chinezi, celulele canceroase de diverse origini prezintă o absorbţie şi un consum mai rapid şi mai mare de carbohidraţi în comparaţie cu celulele sănătoase.

Terapii oncologice mai bine ţintite

Acest lucru se datorează în primul rând unor factori precum efectul Warburg şi prezenţa sporită a transportatorilor de glucoză pe suprafaţa celulelor canceroase, ceea ce face din carbohidraţi instrumente eficiente pentru a ţinti cancerul.

Prin urmare, concentrarea cercetării medicale asupra carbohidraţilor oferă o abordare viabilă pentru tratamentul selectiv şi diagnosticarea cancerului. Studiul a fost publicat în revista Cell Reports Physical Science, potrivit Agerpres.

Cercetătorii asiatici au descoperit că glico-oligomerii sintetizaţi prezintă o anumită afinitate pentru asocierea cu transportatorii de glucoză şi demonstrează o absorbţie selectivă de către celulele canceroase, arătând astfel capacităţi eficiente de depistare tumorală in vivo.
Conform studiului, s-a constatat că absorbţia glico-oligomerilor sintetizaţi de celulele canceroase este semnificativ mai mare decât în majoritatea celulelor sănătoase.

Studiul a explorat apoi şi potenţialul de depistare tumorală al glico-oligomerilor cu secvenţe optimizate. „Metoda de construire a glico-oligomerilor este foarte promiţătoare pentru utilizări biomedicale, inclusiv pentru detectarea şi tratarea precisă a cancerului”, a declarat Geng Jin, cercetător la SIAT, citează doctorulzilei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513