REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

SUA: Administraţia Biden doreşte să faciliteze refuzul azilului în caz de risc pentru securitatea naţională

SUA: Administraţia Biden doreşte să faciliteze refuzul azilului în caz de risc pentru securitatea naţională

A.F. 11 mai 2024 | 00:00 264

Ministerul american al securităţii interne a publicat joi un proiect de reglementare ce permite expulzarea rapidă a solicitanţilor de azil care prezintă un "risc pentru securitatea naţională" sau condamnaţi pentru infracţiuni grave, notează AFP.

SUA: Administratia Biden doreste sa faciliteze refuzul azilului in caz de risc pentru securitatea nationalaAlejandro Mayorkas

Preşedintele democrat Joe Biden, în campanie pentru realegerea sa în noiembrie, se află sub presiunea adversarilor săi republicani, începând cu rivalul şi predecesorul său Donald Trump, care îl acuză de inacţiune culpabilă în faţa imigraţiei ilegale.

Proiectul prezentat joi, care va intra în vigoare doar după un proces de dezbatere publică de 30 de zile, prevede că agenţii care procesează cererile de azil se pot pronunţa asupra refuzurilor încă de la prima examinare, după câteva zile, indică ministerul într-un comunicat.

Acest nouă regulamentare va permite "identificarea şi expulzarea mai rapidă a persoanelor care prezintă un risc de securitate şi nu au motive legale să rămână aici", a declarat ministrul Alejandro Mayorkas, citat în text.

Este vorba despre persoane "condamnate pentru o infracţiune deosebit de gravă, care au participat la persecuţia altor persoane sau sunt inadmisibile din motive legate de securitatea naţională sau de terorism", precizează ministerul.

În condiţiile actuale, aceste persoane rămân reţinute până la o audiere în faţa unui judecător pentru imigraţie, "un proces care poate dura ani de zile şi necesită foarte multe resurse", potrivit comunicatului, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510