REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.2° Constanța Sâm., 5 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6873
23.2° Constanța Sâmbătă, 5 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6873
 

SUA: Agent de securitate reţinut după ce un bărbat a fost împuşcat mortal în cursul unor manifestaţii, la Denver

SUA: Agent de securitate reţinut după ce un bărbat a fost împuşcat mortal în cursul unor manifestaţii, la Denver

Replica API 13 octombrie 2020 | 00:00 1003

Un agent de securitate angajat să protejeze o echipă de televiziune care transmitea de la mitingurile a două grupuri politice opuse în oraşul american Denver a fost reţinut sub suspiciunea de crimă, după ce un manifestant a fost împuşcat mortal, relatează luni Reuters, citată de Agerpres.

Incidentul s-a petrecut sâmbătă, în urma unei "altercaţii verbale" între suspect şi victimă, spre finalul celor două manifestaţii, un miting al "Patrioţilor" şi o contra-manifestaţie Black Lives Matter-Antifa, a precizat un responsabil al poliţiei din Denver.

Suspectul, Matthew Dolloff, de 30 de ani, nu a fost deocamdată inculpat, a menţionat poliţia. Victima sa a fost prezentată de cotidianul local Denver Post ca fiind Lee Keltner, de 49 de ani, veteran al forţelor navale americane şi proprietar al unui atelier local de pălării.

Fiul victimei a insistat că tatăl său nu făcea parte din nicio grupare politică. Poliţia din Denver a comunicat la rândul ei că nu are informaţii privind o eventuală afiliere politică a suspectului reţinut, precizând că acesta nu era participant la proteste.

Postul KUSA-TV din Denver a explicat că Dolloff a fost angajat pentru protecţia echipei sale printr-o agenţie de securitate şi că unul dintre producătorii postului se afla cu acesta în momentul altercaţiei.

Într-o imagine surprinsă de un fotograf de la Denver Post se poate vedea cum un bărbat stropeşte cu un spray chimic în direcţia unui alt bărbat care îl ameninţă cu o armă.

Potrivit poliţiei, de la faţa locului au fost recuperate două arme de foc.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
473464012
5/49
191411341337
joker
152522311710