REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

SUA: Audiere în faţa justiţiei militare pentru autorul unei scurgeri de documente

SUA: Audiere în faţa justiţiei militare pentru autorul unei scurgeri de documente

A.F. 16 mai 2024 | 00:00 729

O audiere a avut loc în faţa justiţiei militare americane pentru a decide asupra posibilei trimiteri în faţa curţii marţiale a unui fost membru al Forţelor aeriene responsabil de o scurgere răsunătoare de documente clasificate secret de apărare, notează AFP.

SUA: Audiere in fata justitiei militare pentru autorul unei scurgeri de documente

Jack Teixeira, 22 de ani, a pledat vinovat în martie în faţa justiţiei pentru difuzarea de informaţii legate de apărarea naţională a SUA, în baza unui acord în termenii căruia execută o pedeapsă de 16 ani şi opt luni de închisoare.

Dar Forţele aeriene au anunţat în mai că doresc să-l urmărească penal şi în faţa justiţiei militare, în special pentru încălcarea obligaţiilor sale militare.

Audierea s-a ţinut marţi la Baza aeriană Hanscom din Massachusetts (nord-est), a confirmat pentru AFP un purtător de cuvânt al Forţelor aeriene, fără alte detalii.

Angajat ca specialist în informatică şi comunicaţii la o bază militară din Cape Cod, în nord-estul Statelor Unite, şi arestat în 2023, Jack Teixeira ar putea, aşadar, să apară în faţa unei curţi marţiale.

El a postat informaţii confidenţiale pe un grup de discuţii pe platforma Discord, informaţii care au circulat apoi pe alte reţele sociale.

Documentele secrete au dezvăluit îngrijorările serviciilor americane de informaţii cu privire la viabilitatea, în 2023, a unei contraofensive ucrainene împotriva forţelor ruse, dar şi faptul că Statele Unite culeg informaţii despre partenerii cei mai apropiaţi, mai ales Israel şi Coreea de Sud.

Cazul a pus Washingtonul într-o situaţie stânjenitoare şi a provocat întrebări privind posibile breşe de securitate, având în vedere că tânărul militar dispunea, în ciuda gradului său inferior, de o autorizare care îi permitea să aibă acces la aceste informaţii sensibile, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016