REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° ConstanÈ›a Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° ConstanÈ›a Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

SUA, Australia și Canada opresc finanțarea unei agenții ONU pentru că sprijină HAMAS

SUA, Australia și Canada opresc finanțarea unei agenții ONU pentru că sprijină HAMAS

Natalia Paun 27 ianuarie 2024 | 13:08 824

AngajaÈ›i ai AgenÈ›ia NaÈ›iunilor Unite de Ajutorare È™i Lucrări pentru RefugiaÈ›ii Palestinieni (UNRWA) au fost acuzaÈ›i de către Israel de implicare în atacul luptătorilor Hamas din 7 octombrie în care au fost ucise 1.200 de persoane, majoritatea civili. Ca urmare a dezvăluirilor, SUA, Australia È™i Canada au anunÈ›at că vor suspenda temporar orice finanÈ›are oferită agenÈ›iei, relatează AFP.

SUA, Australia si Canada opresc finantarea unei agentii ONU pentru ca sprijina HAMASfoto: libertatea

Prima reacÈ›ie a venit la Washingon, vineri, când autoritățile americane au anunÈ›at suspendarea temporară a finanțării. Sâmbătă, o decizie similară a venit din Australia È™i Canada. „Vorbim cu partenerii noÅŸtri ÅŸi vom suspenda temporar plata finanţărilor recente”, a anunÈ›at ministra de externe din Australia, Penny Wong, într-un mesaj publicat pe X. „Salutăm răspunsul imediat al UNRWA, inclusiv rezilierea contractelor (nr. personalul acuzat de implicare în atac), precum ÅŸi anunÅ£ul unei investigaÅ£ii privind acuzaÅ£iile împotriva organizaÅ£iei”, a continuat ea.
 

La rândul său, ministrul canadian al dezvoltării internaÅ£ionale Ahmed Hussen a anunÅ£at vineri că „a suspendat temporar toate fondurile suplimentare pentru UNRWA în timp ce agenÅ£ia întreprinde o investigaÅ£ie amănunÅ£ită a acestor acuzaÅ£ii”. „Canada ia aceste acuzaÅ£ii extrem de în serios ÅŸi este strâns implicată cu UNRWA ÅŸi alÅ£i donatori în această problemă”, a scris Hussen pe X. „Dacă aceste acuzaÅ£ii se adeveresc, Canada se aÅŸteaptă ca UNRWA să acÅ£ioneze imediat împotriva celor identificaÅ£i ca fiind implicaÅ£i în atacurile teroriste ale Hamas”, a adăugat el, precizând că Ottawa este „profund îngrijorată de criza umanitară din Gaza ÅŸi continuă să solicite o tranzitare rapidă, durabilă ÅŸi nestingherită a ajutorului esenÅ£ial”.
 

AgenÈ›ia NaÈ›iunilor Unite de Ajutorare È™i Lucrări pentru RefugiaÈ›ii Palestinieni (UNRWA) a anunÈ›at vineri că a fost informată despre implicarea angajaÈ›ilor ei în atacul din 7 octombrie È™i a lansat o investigaÈ›ie. „Autoritățile israeliene au furnizat UNRWA informaÈ›ii despre presupusa implicare a mai multor angajaÈ›i ai UNRWA în atacurile oribile asupra Israelului din 7 octombrie. (…) Pentru a proteja capacitatea agenÈ›iei de a furniza asistență umanitară, am luat decizia de a rezilia imediat contractele acestor membri ai personalului È™i de a lansa o anchetă pentru a stabili adevărul fără întârziere”, a anunÈ›at vineri comisarul general al agenÈ›iei, Philippe Lazzarini, printr-un comunicat.
 

Lazzarini nu a precizat numărul angajaÈ›ilor suspectaÈ›i că au avut legătură cu atacurile, nici natura presupusei lor implicări, dar a declarat că „orice angajat al UNRWA care a fost implicat în acte de terorism” va fi tras la răspundere, inclusiv prin urmărire penală. ÎnfiinÈ›ată în 1949, după primul război arabo-israelian, UNRWA oferă servicii, inclusiv È™colarizare, asistență medicală primară È™i ajutor umanitar palestinienilor din Gaza, Cisiordania, Iordania, Siria È™i Liban, potrivit libertatea.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Oameni buni, ați auzit despre un analog al Via.gra, care este de 3 ori mai eficient și complet sigur la orice vârstă și, de asemenea, tratează bolile masculine. L-am testat personal si acum il recomand tuturor, este un lucru mega tare, citeste singur ce poate face-------> gg.gg/blubio
0
0
ajutoare cat mai multe , bani ...pompatii sa i inarmati! cat mai multi emigranti pentru forta de munca ieftina si apoi cand se dezmeticesc sar la gat, distrug, omoara ,talharesc asta fac!
2
1

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016