REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.3° Constanța Mar., 23 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6799
23.3° Constanța Marți, 23 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6799
 

SUA: Cel puţin patru morţi într-un atac armat la un bar din California

SUA: Cel puţin patru morţi într-un atac armat la un bar din California

A.F. 25 august 2023 | 00:00 265

Un bărbat a deschis focul miercuri seară într-un bar din sudul Californiei (sud-vestul Statelor Unite) ucigând cel puţin patru persoane şi rănind alte şase, a anunţat poliţia locală, citată joi de France Presse şi DPA, adăugând că suspectul a decedat.

 SUA: Cel putin patru morti intr-un atac armat la un bar din California

"Confirmăm că patru persoane au murit la faţa locului, plus atacatorul. Şase au fost transportate la spital, dintre care cinci cu răni de gloanţe", a precizat biroul şerifului comitatului Orange pe reţeaua socială X (ex-Twitter).

Autorităţile au fost chemate la barul Cook's Corner de pe Santiago Canyon Road după atacul armat produs în jurul orei 19:30 miercuri (2:30 GMT joi).

"În timpul faptelor s-au tras focuri implicând un poliţist", au declarat forţele de ordine, adăugând că niciunul dintre membrii lor nu a fost rănit.

Atacatorul, un poliţist pensionat, şi-a luat la ţintă soţia de care era despărţit, potrivit unor surse anonime citate de ziarul Los Angeles Times. Nu este clar dacă el a urmărit-o până la local înainte de a deschide focul asupra mulţimii.

Barul Cook's Corner din sudul Los Angelesului, unde a avut loc incidentul armat, este un cunoscut punct de întâlnire pentru motocicliştii din zonă începând din anii 1970.

M Street - o trupă de rock din Orange County formată din cinci membri - era programată să concerteze în acest bar miercuri seară la 18:30, conform calendarului online al localului.

Trupa a postat un videoclip pe pagina sa de Instagram mai devreme miercuri seară, arătându-şi instrumentele aşezate pe o mică scenă în barul cu lambriuri din lemn care încă părea gol.

Statele Unite plătesc un preţ foarte ridicat pentru proliferarea armelor de foc pe teritoriul lor şi uşurinţa cu care americanii au acces la ele, remarcă AFP.

În ţară există mai multe arme deţinute individual decât locuitori: unul din trei adulţi deţine cel puţin o armă şi aproape unul din doi adulţi locuieşte într-o casă unde există o armă de foc.

Consecinţa acestei proliferări este rata foarte ridicată de deces provocat de arme de foc în Statele Unite, fără comparaţie cu cea din alte ţări dezvoltate, mai scrie France Presse, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699