REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.4° Constanța Lun., 22 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6798
26.4° Constanța Luni, 22 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6798
 

SUA: Joe Biden, ţinta criticilor după ce nu a purtat mască deşi soţia sa a fost diagnosticată cu COVID

SUA: Joe Biden, ţinta criticilor după ce nu a purtat mască deşi soţia sa a fost diagnosticată cu COVID

A.F. 8 septembrie 2023 | 00:00 169

Preşedintele american Joe Biden a fost ţinta criticilor săptămâna aceasta pentru că nu a purtat mască sanitară, după ce soţia sa, Jill, a fost testată pozitiv pentru COVID-19. În plus, liderul de la Casa Albă a atras din nou critici miercuri după ce a arătat un oarecare entuziasm pentru încălcarea regulilor pe care ar fi trebuit să le urmeze, relatează joi AFP.

SUA: Joe Biden, tinta criticilor dupa ce nu a purtat masca desi sotia sa a fost diagnosticata cu COVIDJoe Biden

După ce a apărut purtând o mască sanitară de culoare neagră, Joe Biden a dat-o jos şi a pus-o în buzunar: atitudinea preşedintelui american în timpul unei ceremonii de înmânare a unor medalii a ridicat numeroase întrebări.

"Ipocrizie", "lipsă de respect"... preşedintele Biden, care candidează din nou la Casa Albă în 2024, s-a aflat imediat în vizorul mass-media, care l-a acuzat de "dublu standard", după ce asistenţii săi promiseseră cu doar câteva ore înainte că democratul va respecta cu stricteţe directivele autorităţilor sanitare în ceea ce priveşte purtarea măştii - mult criticată de republicani.

Miercuri însă, Joe Biden a avut o atitudine asemănătoare. Fluturând o mască neagră înainte de un discurs despre un acord al dockerilor, el a spus că "a făcut un test astăzi", adăugând că "are undă verde".

"Dar ei îmi tot spun că trebuie să o port în continuare, pentru că trebuie să aştepţi zece zile sau cam aşa", a adăugat el.

Şi, înainte să o dea jos, el a afirmat cu ironie: "Dar să nu le spuneţi că nu o purtam când am intrat, bine?".

Joe Biden, care a fost deja testat cu COVID-19 în 2022, urmează să meargă în curând în India pentru a participa la summitul G20 de la New Delhi, iar planurile sale de călătorie rămân neschimbate.

Asaltată de întrebări pe această temă, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe a făcut declaraţii miercuri în timpul conferinţei de presă zilnice.

"Preşedintele face tot ce poate, desigur, în acord cu medicul său şi, prin urmare, respectă directivele autorităţilor sanitare", a declarat Karine Jean-Pierre.

Liderul democrat şi-a scos masca marţi "pentru a face declaraţii incredibil de puternice despre acest căpitan" pe care l-a decorat, a mai spus ea, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699