REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.4° Constanța Lun., 22 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6798
30.4° Constanța Luni, 22 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6798
 

SUA: Resturile avionului F-35 dispărut au fost găsite pe un câmp din Carolina de Sud

SUA: Resturile avionului F-35 dispărut au fost găsite pe un câmp din Carolina de Sud

A.F. 20 septembrie 2023 | 00:00 190

Armata americană a anunţat luni după-amiază că a găsit resturile avionului de luptă F-35 căutat timp de aproximativ 24 de ore pe coasta de est a ţării, după ce pilotul se catapultase duminică dintr-o cauză încă necunoscută, transmite AFP.

SUA: Resturile avionului F-35 disparut au fost gasite pe un camp din Carolina de Sud

Militarii, 'în strânsă coordonare cu autorităţile locale, au descoperit un câmp de fragmente în comitatul Williamsburg', în Carolina de Sud, a anunţat pe reţeaua X (ex-Twitter) baza militară Joint Base Charleston.

Descoperirea acestui avion militar F-35B Lightning II de înaltă tehnologie, al cărui cost se ridică la circa 80 milioane de dolari, a pus capăt căutărilor extinse întreprinse de autorităţi începând de duminică după-amiază.

Acestea lansaseră un apel către populaţia din zonă pentru a le ajuta să localizeze preţioasa epavă, provocând pe internet numeroase reacţii oscilând între stupefacţie amuzată şi consternare.

'Ştiam că F-35 este invizibil, dar asta este ridicol', a scris pe reţeaua X o aleasă republicană din Carolina de Sud, Nancy Mace. 'Cum să pierzi un F-35? Cum e posibil să nu existe un dispozitiv de urmărire şi să i se ceară populaţiei ... vă imaginaţi ce? Să găsească un avion şi să-l predea autorităţilor?', a adăugat ea.

Un purtător de cuvânt al bazei din Charleston a explicat pentru Washington Post că avionul dispunea într-adevăr de un transponder - un receptor-emiţător ce permite localizarea lui -, dar că acesta nu funcţiona 'dintr-o cauză pe care încă nu am stabilit-o'.

'De aceea am lansat un apel public pentru ajutor', a adăugat purtătorul de cuvânt Jeremy Huggins.

Autorităţile s-au limitat pentru moment să repete că o anchetă este în desfăşurare cu privire la 'incident'. Rămăşiţele au fost descoperite 'la două ore nord-est de Joint Base Charleston', au indicat autorităţile într-un comunicat transmis AFP.

'Nu putem furniza detalii suplimentare, pentru a păstra integritatea procesului de anchetă', au mai declarat reprezentanţii bazei, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699