REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.4° Constanța Lun., 29 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6805
29.4° Constanța Luni, 29 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6805
 

SUA: Şase ani de închisoare pentru un individ care a agresat un poliţist în cursul asaltului asupra Capitoliului

SUA: Şase ani de închisoare pentru un individ care a agresat un poliţist în cursul asaltului asupra Capitoliului

A.F. 30 ianuarie 2023 | 00:00 375

Un american a fost condamnat la peste şase ani de închisoare pentru că, în cursul asaltului asupra Capitoliului, a stropit cu o substanţă chimică un poliţist, Brian Sicknick, care a murit la spital a doua zi, notează AFP.

SUA: sase ani de inchisoare pentru un individ care a agresat un politist in cursul asaltului asupra Capitoliului

Julian Khater a pledat vinovat că a folosit un "spray anti-urs", un aerosol puternic care serveşte pentru a respinge aceste mamifere mari, în timpul atacului asupra sediului democraţiei americane, pe 6 ianuarie 2021.

Poliţistul în vârstă de 42 de ani a decedat la spital pe 7 ianuarie, iar un raport al autopsiei a concluzionat că a murit din cauze "naturale" după două accidente vasculare cerebrale.

Într-un comunicat dat publicităţii în acea zi, poliţia a declarat că el "a fost rănit într-o confruntare cu manifestanţi" şi "s-a prăbuşit" în incinta Capitoliului înainte de a fi dus cu ambulanţa la un spital din Washington citează Agerpres.

Într-o înregistrare video, citată în rechizitoriu, Julian Khater este văzut cerându-i altui manifestant să-i dea "chestia aia pentru urşi", înainte de a scoate un spray din rucsacul acestuia din urmă. Puţin mai târziu, el a stropit feţele a trei agenţi, printre care şi pe Brian Sicknick.

Julian Khater, 32 de ani, a făcut obiectul a nouă capete de acuzare, printre care "agresarea unui poliţist cu o armă periculoasă", dar nu a fost urmărit penal pentru omor.

Soarta lui Brian Sicknick i-a emoţionat pe mulţi americani, şocaţi de atacul împotriva sediului Congresului de către militanţi pro-Trump. Corpul său a fost expus la Capitoliu, o onoare excepţională, iar preşedintele american Joe Biden i-a adus un omagiu la faţa locului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513