REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.1° Constanța Mar., 23 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6799
27.1° Constanța Marți, 23 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6799
 

SUA: Trei persoane au murit în statul Washington după ce au băut milkshake-uri contaminate cu Listeria

SUA: Trei persoane au murit în statul Washington după ce au băut milkshake-uri contaminate cu Listeria

A.F. 22 august 2023 | 00:00 195

Trei persoane au murit după ce au fost infectate cu bacteria Listeria, depistată în aparatele de făcut îngheţată ale unui restaurant din Tacoma, Washington, au declarat responsabili sanitari, potrivit DPA.

SUA: Trei persoane au murit in statul Washington dupa ce au baut milkshake-uri contaminate cu ListeriaSursa foto: www.anews.com.tr 

Bacteria a fost identificată în toate cele trei feluri de milkshake vândute la restaurantul Frugals, a indicat vineri Departamentul de Sănătate Publică al statului Washington.

În total, şase persoane au fost spitalizate după ce au consumat milkshake-uri în restaurantul respectiv.

"Anchetatorii au găsit Listeria în aparatele de îngheţată, care nu au fost curăţate corespunzător", a precizat departamentul într-un comunicat.

"Nu ar fi alte restaurante Frugals afectate. Restaurantul a încetat să folosească aparatele de îngheţată la 8 august, însă Listeria poate îmbolnăvi oamenii până la 70 de zile" de la consum.

Experţii în sănătate publică au testat amprenta genetică a bacteriei din milkshake-uri şi au ajuns la concluzia că este vorba de aceeaşi tulpină de Listeria care a îmbolnăvit cele şase persoane între 27 februarie şi 22 iulie, citează Agerpres.

Toate cele şase persoane prezentau afecţiuni care compromiteau capacitatea sistemului lor imunitar de a lupta împotriva infecţiilor, a declarat Departamentul de Sănătate.

Printre simptomele infecţiei cu Listeria se numără febra, durerile musculare şi oboseala, dar şi durerile de cap, convulsiile, pierderea echilibrului sau confuzia.

Odată detectată, listerioza poate fi tratată cu antibiotice.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699