REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.7° Constanța Sâm., 20 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6796
28.7° Constanța Sâmbătă, 20 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6796
 

SUA: Un bărbat inculpat pentru uciderea preşedintei unei sinagogi din Detroit

SUA: Un bărbat inculpat pentru uciderea preşedintei unei sinagogi din Detroit

A.F. 15 decembrie 2023 | 00:00 156

Un bărbat a fost pus sub acuzare în dosarul uciderii în octombrie a preşedintei unei sinagogi din Detroit, în nordul Statelor Unite, a anunţat miercuri poliţia locală, excluzând imediat pista unei crime antisemite, notează AFP.

SUA: Un barbat inculpat pentru uciderea presedintei unei sinagogi din DetroitMichael Manuel Jackson-Bolanos, Samantha Woll

Michael Manuel Jackson-Bolanos, în vârstă de 28 de ani, este acuzat că a înjunghiat-o mortal pe Samantha Woll, preşedinta unei sinagogi progresiste din Detroit, şi că a încercat să pătrundă într-o casă, a declarat poliţia din Detroit într-o postare pe reţeaua socială X (fostă Twitter).

"Nu există nicio dovadă care să dea de înţeles că inculpatul o cunoştea pe d-na Woll şi (...) nicio dovadă care să sugereze că este vorba despre o crimă motivată de ură", a indicat procurorul comitatului Wayne, Kym Worthy, într-o conferinţă de presă de miercuri.

În Statele Unite, o crimă motivată de ură desemnează un act împotriva unei persoane vizate din cauza anumitor caracteristici ale identităţii sale, cum ar fi etnia, religia, naţionalitatea, orientarea sexuală sau un handicap.

Până în prezent, poliţia nu a avansat niciun motiv.

Dacă va fi găsit vinovat, Jackson-Bolanos riscă închisoarea pe viaţă fără posibilitatea de eliberare condiţionată, a precizat poliţia.

Samantha Woll, preşedinta consiliului de administraţie al sinagogii Isaac Agree Downtown, a fost găsită înjunghiată în faţa casei sale în dimineaţa zilei de 21 octombrie.

Ea asistase la o nuntă cu o zi înainte şi nu părea să aibă probleme, au declarat autorităţile, poliţia adăugând că s-a întors acasă la scurt timp după miezul nopţii şi nu s-au găsit semne de efracţie în casa ei.

Acuzatul urma să compară miercuri seara, potrivit autorităţilor, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712