REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
12.3° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

SUA vor lucra cu ţările mediatoare pentru a se ajunge la un acord de încetare a focului în Gaza

SUA vor lucra cu ţările mediatoare pentru a se ajunge la un acord de încetare a focului în Gaza

A.F. 13 iunie 2024 | 00:00 269

SUA vor lucra cu ţările mediatoare pentru a se ajunge un acord de încetare a focului în Fâşia Gaza, a declarat miercuri secretarul de stat american Antony Blinken, adăugând că cererile Hamas nu sunt toate "realizabile", informează AFP.

SUA vor lucra cu tarile mediatoare pentru a se ajunge la un acord de incetare a focului in GazaAntony Blinken

Cu o zi înainte, Hamas a dat un răspuns mediatorilor din Qatar şi Egipt privind un plan de armistiţiu anunţat pe 31 mai de către Joe Biden, propus, potrivit lui, de Israel.

Hamas a îndemnat la o "încetare totală a agresiunii" în Fâşia Gaza şi a propus "amendamente" la propunerea anunţată de preşedintele american, "în special un calendar pentru un armistiţiu permanent şi retragerea totală a trupelor israeliene din Fâşia Gaza", a informat o sursă cu privire la discuţii.

În vizită de consultare cu Qatarul cu privire la răspunsul pentru Hamas, Blinken a declarat că mişcarea islamistă palestiniană, în război de peste opt luni împotriva Israelului în Fâşia Gaza, ar fi putut spune "un da simplu şi clar".

Printre cererile Hamas, "unele schimbări sunt realizabile, altele nu sunt", a declarat Blinken. "Cred că acest decalaj poate fi depăşit", a adăugat totodată responsabilul american.

"Aceasta nu vrea să însemne că va fi depăşit, pentru că în final Hamas este cel care va trebui să decidă", a ţinut Blinken să sublinieze. "Cu cât mai mult durează aceasta, cu atât mai mulţi oameni vor suferi, şi este timpul să se încheie 'târguiala'", a mai spus secretarul de stat american, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677