REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.9° Constanța Dum., 21 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6797
22.9° Constanța Duminică, 21 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6797
 

Substanţă cancerigenă descoperită în tratamente pentru acnee

Substanţă cancerigenă descoperită în tratamente pentru acnee

Mariana MURAT 7 martie 2024 | 11:41 630

Vești proaste pentru persoanele care folosesc tratamente pentru acnee. Specialiștii au descoperit, de curând, mai multe substanţe cancerigene în produsele cosmetice ale unor brand-uri extrem de cunoscute. Iată lista produselor la care s-a detectat un nivel ridicate de benzen!

Substanta cancerigena descoperita in tratamente pentru acnee

În cazul mai multor tratamente pentru acnee a fost depistat un nivel ridicat de benzen. Aceasta este, de fapt, o substanţă chimică cancerigenă.

Potrivit cercetărilor efectuate de specialiștii din cadrul laboratorul american independent Valisure, se pare că acestea au fost detectate în unele tratamente pentru acnee ale unor mărci precum Clinique de la Estee Lauder, Up & Up de la Target şi Clearasil, deţinut de Reckitt Benckiser.

În urma anchetei, instituția de specialitate a depus o petiţie la Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din Statele Unite. Astfel, s-a solicitat autorităţii de reglementare să recheme produsele, să efectueze o anchetă şi să revizuiască directivele din industrie.

De asemenea, în urma anchetei, acţiunile brand-ului Estee Lauder au scăzut cu aproximativ 2%. Mai mult decât atât, s-a descoperit că benzenul a fost detectat, printre altele, în săpunuri împotriva acneei de la Proactiv, PanOxyl şi Walgreens şi în crema pentru acnee Equate Beauty de la Walmart.

Benzen, substanţă cancerigenă


Se știe despre benzen că ar putea să se formeze la "niveluri inacceptabil de ridicate" în produse pentru tratamentul acneei cu peroxid de benzoil. Se poate găsi atât în cele eliberate cu prescripţie medicală, cât şi în cele comercializate fără reţetă.

Tot potrivit cercetărilor efectuate, această substanță cancerigenă a fost deja găsită în mai multe produse, dar în creme de protecţie solară, dezinfectanţi pentru mâini şi şampon uscat, ceea ce a dus la retragerea unora dintre aceste produse fabricate de companii precum Procter & Gamble şi Johnson & Johnson.

"Benzenul pe care l-am găsit în cremele de protecţie solară şi în alte produse de consum erau impurităţi care proveneau din ingrediente contaminate; cu toate acestea, benzenul din produsele cu peroxid de benzoil provine din peroxidul de benzoil în sine.", a declarat cofondatorul şi preşedintele Valisure, David Light, conform spynws.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712